Български > Хоби и Развлечения
Притчи и житейски мъдрости!
Rahmie:
"Събрал Аллах всички хора и започнал да ги наказва за нарушение Законите на Вселената. Най-голямото наказание се паднало на лекаря. Той се възмутил:
- Защо? Аз съм лекар и цял живот съм се старал да избавя хората от техните страдания!
А Аллах му отговорил:
- Защото аз изпращам болестите на хората за техните прегрешения, за да ги поуча, а ти им пречиш да осъзнаят това."
Rahmie:
Днес е прекрасен ден...
Едно сляпо момче седеше на стъпалата пред една сграда с шапка пред себе си. То държеше табела с надпис: “ Моля помогнете! Аз съм сляп.”
В шапката имаше само няколко монети.
По улицата вървеше един човек. Той извади няколко монети от джоба си и ги пусна в шапката. След това мъжът взе табелата, завъртя я и написа няколко думи и се отдалечи. Много скоро шапката започна да се пълни с монети. Повече хора започнаха да оставят пари на сляпото момче.
Същият следобед мъжът, който беше сменил табелата се върна, за да види как вървят нещата. Момчето го разпозна по стъпките и го попита:
-Нали вие сте човека, който тази сутрин смени моята табела? Какво написахте?
Мъжът отговорил:
-Аз просто написах истината. Написах това, което и ти беше написал, но по друг начин.
Това, което мъжът беше написал на табелата гласеше:
“ДНЕС Е ПРЕКРАСЕН ДЕН, НО АЗ НЕ МОГА ДА ГО ВИДЯ.”
Мислите ли, че първата и втората табела казват едно и също нещо? Естествено и двете табели казват на хората, че момчето е сляпо. Но първата просто те кара да помогнеш, като оставиш пари в шапката. А втората казва на хората, че те могат да се насладят на прекрасния ден, но момчето няма да може, защото е сляпо.
Понякога е нужно съвсем малко, за да се замислим и оценим даровете, които имаме, но които често приемаме за даденост. Научи се да благодариш за даровете в живота си! Спомняй си за тези, които имат по-малко и помагай с каквото можеш...
Kaplan:
Много хубав разказ!!! Благодаря Рахмие!
Нека го прочетат всички и да се замислят за себе си... За жалост в днешно време всеки човек може да се огледа в този разказ! Той е като, огледало на нас ''съвременниците''. Нека живеем и благодарим на нашият Създател за това което ни е дал, да му благоадрим, докато не е станало късно. Защото всички оценяваме нещо, когато го изгубим...
ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
Не е лесно да бъдеш свещ..... За да светиш първо триябва да гориш. ( Мевляна)
Отдели време за приятелите си, в противен случай времето ще те отдели от приятялите.
Ако човек иска да знае кой е нека, нека огледа хората който обича!
Мъжът показва стойноста си с жената коиято избира.
Ако искаш ниякои да не те забрави, вземи от него заем....
В живота си вярвам на две неща:
Първо: На това което виждам срещу огледалото си.
Другото: На това което не виждам когато се обърна(моля) нагоре(нa всевишния).
Хубав човек не е този който казва хубави слова, а този който казва това което прави или е способен да го направи.!
Gelina:
Вървял човек и намерил щастие.
-Ти чие си? - попитал.
-Загубено съм - тъжно отвърнало щастието.
-Щом си загубено и не знаеш чие, бъди мое!
Казал и го направил. Метнал щастието на рамо и продължил нататък. Но не усетил никакво въодушевление, все едно щастие няма.
-Защо така? - попитал човекът щастието.
-Защото ако щастието на друг намалява, твоето не става повече.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version