Български > Дискусии
Наука !
ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
Според християнските мисионери един мюсюлманин не може лесно да бъде агитиран за християнството но би го направил 'атеист'.
А един атеист по лесно може да стане християнин.
Ти именно за това си тук. Разбираме твоите усилия.
muti6:
Petre,ти си от малцината атеисти отворени за диалог(ако може да се нарече така(АЗ-а ти)и пиперливото ти поведение срещу исляма и вярващите).Нека да има критика , но характера и да бъде "градивен",а не празнословно бърборене само за играта и ако подразним някого умираме от кеф.Изследването на датския психолог(вероятно и твоя) е една фалшива теза и още по фалшива е нейната антитеза, изградена върху омраза(страх) и неразбиране на исляма и дефакто психиката на мюсюлманите.Знай това и не го забравяй:
-Хората с високо равнище на лично овладяване не могат да си позволят да избират между разума и интуицията или между главата и сърцето, защото не биха избрали да се ограничават до ходенето с един крак или гледането с едно око.
ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
Били ли сте възпитаван като християнин и преди?
Ние имаме курсове за изучаване на Коран и Имам-Хатибски училища.
Израснах в семейство на атеисти. Родителите ми не бяха вярващи и ме оставиха свободно да изразявам религиозните си убеждения.
Можех да отида, където пожелая. От време на време ме съветваха и ми помагаха. С други думи, от тази гледна точка семейството ми беше добро и не мога да ги упрекна в нищо.
http://magicaura.com/forum/topic-t1827.html?sid=280fc4a7e475a6be43cec5c96cb2a7af#p32861
PETER:
--- Quote from: muti6 on June 03, 2010, 23:04 ----Хората с високо равнище на лично овладяване не могат да си позволят да избират между разума и интуицията или между главата и сърцето, защото не биха избрали да се ограничават до ходенето с един крак или гледането с едно око.
--- End quote ---
Мутиш,
само да отбележа че интуицията всъщност е неосъзнат разум.
Нищо свръхестествено или "божествено" няма в нея. :)
За останалото, че атеистите не били диалогични, бих желал доказване с примери.
Корница,
ако не се дърпахте от диалог и не се правехте на обидени, до сега щяхте да знаете, че моето отношение към исляма е същото каквото е към християнството, същото каквото е към всяка религия. :)
muti6:
--- Quote from: PETER on June 04, 2010, 17:10 ---Мутиш,
само да отбележа че интуицията всъщност е неосъзнат разум.
Нищо свръхестествено или "божествено" няма в нея. :)
За останалото, че атеистите не били диалогични, бих желал доказване с примери.
--- End quote ---
Страхотничко клишенце!
Вашето предимство е временно и илюзорно като "притулен восък в притулено кандило", като влажна нега в очите на комсомолка...Много добре знаеш, че не само в този форум, но и в целия свят, съотношението на силите по въпроса е точно обратното.
Петер, Между другото, ако искаш наистина да си различен, що не дойдеш в нашия отбор. Ама побързай, че вчера по Animal planet съобщиха, че атеистите /или дори и тия, които просто не са отявлени ислямофоби/ ще ги вписват в Червената книга. :)Има си хас, па и да го разбереш!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version