Български > Дискусии
Наука !
Shumarov:
--- Quote from: PETER on January 02, 2010, 23:44 ---Шуми,
тая сцена, за "едното Слънце и едната истина",
дето за мен е "адски хубава" я няма описана в книгата на Антон Дончев.
Та си мисля да си говорим само за нея. Другото не ме интересува.
Освен това да харесваш нещо не значи да му вярваш - нъл тъй?
Примерно аз аресвам някои ора тука, ама ич не им вярвам.;)
--- End quote ---
Много важно уточнение, или поправка, PETER!
Иначе от тези ти думи:
--- Quote from: PETER on January 01, 2010, 20:13 ---Така е, Мустафа. Филма си е адски хубав ама не си му схванал същноста.
Ако оцелея ще ти я кажа.
--- End quote ---
човек остава с убеждение, че си филмов естет в областта на четрибуквени екшъни !
И не ме наричай Шуми, аз във форума не те наричам нито Педро, нито Бедри, нали!?
muti6:
--- Quote from: PETER on January 02, 2010, 23:44 ---
Коментираме "небесното царство" за което религиозни фанатици си набиват канчетата един на друг.
Някога Салаадиновци и кръстоносци, днес ционисти и талибани.
И няма край тая глупост човешка.
--- End quote ---
Моите уважения,Петер!!!
Хайде да се поосвободим малко от предразсъдъците и да погледнем трезво на нещата.
Според мен не е правилно знанието да се разделя на религиозно и светско.Земният живот на един вяарващ не е независим от религията му,както и религията не е независима от земния му живот. Знанията за професията ви са вашият "илмихал" (книга за основни религиозни познания). То е нужно толкова, колкото и знанието за отвъдния живот.
Пазете се от хамалуване на знанието така, както се пазите от невежеството. Не забравяйте, че Пратеникът на Аллах молел Аллах да го опази от безполезното знание. То е мозъчен камък и трябва да се изчисти. Отстраняването на мозъчния камък понякога е по-опасно и по-трудно от това на бъбречния камък. Бъбречният камък може да се разбие с лазерни лъчи, но мозъчният - не може. Да не разграничиш всезнайкото от учения и всезнайството от стремежа към знания, означава да не си наясно кой е ученият и какво е знанието. До определението за знанието и знаещия (учения) можете да достигнете, изхождайки от следния свещен айет: "Единствено знаещите се боят от Аллах така, както трябва."
Фанатици и ционисти не представляват исляма и християнство и не са критерий за вяра и интелигентност.
И все пак, мислите са освободени от данъци,нали?!!
mustafa_b:
--- Quote from: PETER on January 02, 2010, 23:44 ---Шуми,
тая сцена, за "едното Слънце и едната истина",
дето за мен е "адски хубава" я няма описана в книгата на Антон Дончев.
Та си мисля да си говорим само за нея. Другото не ме интересува.
--- End quote ---
Тук си противоречиш. Хем твърдиш, че "другото" не те интересува, хем отбелязваш, че въпросната сцена липсва в книгата на Дончев. За да твърдиш подобно нещо означава, че познаваш както филма, така и романа на Дончев в детайли, а за целта се изисква изключителен интерес.
PETER, интересът ти към всичко антиислямско вече не е тайна за никого във форума ни.
Hadj:
Петер,
как хубаво си вървеше темата -НАУКА- и ни беше интересно а къде я докарахме.От Бермудскея триъгалник отидохме на едно друго зловещо място-Палестина.
Имай в прдвид че има и християни палестинци така че да не делим страдащите по религия.Казваш че при 653 палестински нападения има убити 15 израелци.Надямяв се да не се радваш когато при едно еврейско нападение умилат стотици палестинци и то повечато невинни хора.Аз лично съжелявам за всичкиш невинно загинали.
Знаеш ли бил съм в "Майданек" и "Бухенвалд" това което видях и ни разказаха не ми даваше спокоен сън дни на ред.Това което е правил хитлер с евреите е чедовищно.
За същите палестинци казваш -мюсюлманите хич ги няма за войници.Но нали това са "фанатизирани терористи" за какви войници говориш.Ако има палестинска както има еврейска армия тогава можем да говорим за равностойни противници.
Всички тези кръвопролитея се дължат на това че преди години измислиха държава в библейските земи на евреите ,а прогониха друг народ или го натикаха да живее в няккви ивици.И крайно време е тези които създадоха проблема да го решат.С много шум Европа отбеляза падането на Берлинската стена а малчи за стена с пъти по голяма построена от евреите на заграбени от палестинците земи.
И стига почти във всяка тема сме дъвкали романа на Антон Дончив.Даже да са истини зверствата описани от въображението на някой автори в художествени произведения, в 21 век историята трябва да я знаем за поука да не се повтарят лошите неща,а има толкова неща които обединяват хората ,защо да не си говорим затях.Красотата я има навсякъде стига човек да има душа и очи да я види.
десс:
--- Quote from: isa71 on December 29, 2009, 09:42 ---Топ 10 открития за 2000-2010 г.
Кои са десетте най-големи научни открития, направени през първите десет години на третото хилядолетие? Отговор на този въпрос дава класацията, която направи в края на годината американският научнопопулярен тв канал "Дискавъри". В топ 10 влизат:
1. Скоростта, с която се топят ледовете. Тя се оказва по-висока, отколкото се предполагаше допреди няколко години. Учените, изследващи климатичните промени на Земята, установиха, че гигантските ледници на Гренландия и Антарктида се топят по-бързо. Прочутата снежна "шапка" на Килиманджаро, както и на други високи планини от ниските географски ширини, също са застрашени от тотално изчезване. Проучванията показват още, че дебелите ледове на Арктика бързо намаляват, а това означава, че през летния период Северният ледовит океан ще остане без ледове.
http://www.monitor.bg/article?id=226655
--- End quote ---
Гледах филм по нешунал географик за това
там се описваше един взаимен проект между наса и германската космическа агенция-създадоха два спътника,които чрез една сложна система измерват постоянно тежеста на континентите и океаните-и там са опстановили,че ледовете се топят много повече,а количеството на световния океан нараства ежедневно с милиарди тонове вода.
А и количеството на световния лед се е оказало повече отколкото са смятали-ако се стопят всиките водата ще се повиши повече от 9 метра.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version