Български > Дискусии

Наука !

<< < (10/47) > >>

десс:
isa пак ще те върна на квазарите-чета все повече и повече за тях изрових цялата световна литература и ми се струва,че определението като зараждащи се галактики е абсолютно вярно-Никъде учените не  обясняват по какъв начин  възникват тези гигантски дупки-знаем ,че за образуването на свръх гиганти има ограничение в масата-мин-макс,тоест съсредоточаването на маса е с лимит в максимума-след формирането на позитрон-електронни двойки се стига над определена маса веднага до колапс и пропадане на материята в себе си като през термоядрения синтез,позитрон-електроните двойки се минава за извънредно кратко време-поради количеството на масата(т.е. прескача се етапите на протозвезда и звезда-демек от газов облак направо черна дупка)
Самто разтояние до тях- над 12 млр св. години(т.е виждаме миналото на вселената преди над 12 млр. години) е равно на приблизително до възраста на самата вселена(13,200млрд).
http://kvazari.hit.bg/
А за тъмната енергия -товаспоред мен е глупост,тъмна материя съществува-земята например е не засичаема за учените сега,но чрез предполагаемата тъмна енергия учените си обяснават разбягването на галактиките(все пак сме ограничени от скороста на светлината и не всичко забелязваме-крайните обекти квазарите и някой галактики виждаме почти на границата да изчезнат от погледът ни.)

isa71:
Същност на термоядрения синтез
http://tns.110mb.com/sushtnost.html

PETER:

--- Quote from: isa71 on January 05, 2010, 08:56 ---
Цитати на Алберт Айнщайн

Две неща ми вдъхват страхопочитание — сияещото небе отгоре и поучителната Вселена, в която се намирам

Господ не играе на зарове

Колко жалък е физикът-теоретик, когато се изправи пред Природата — и пред студентите си!

Науката без религия е куца, религията без наука е сляпа

Айнщайн счита себе си за дълбоко религиозен. Фразите му: "Науката без религия е куца, религията без наука е сляпа" и "Бих искал да знам мислите на Бог, останалото са подробности", отразяват неговата философия и вяра. Той не прекарва живота си в пост и молитва, но в същото време признава, че има вяра, която не може да се обясни с разума, и че има закони на природата, които чакат да бъдат открити. Своите възгледи за религията Айщайн излага в списанието "Природа" през 1940 година в статия, озаглавена "Наука и религия".

--- End quote ---

Хаха, това такийе с уж "дълбоко религиозния Айнщтаин" го опровергавам май за 3-ти път в тоя сайт.  :D

Из писмо на Айнщайн, писано до философа Ерик Гуткинд на 3 януари 1954 година:

" Думата бог/ съхранено е оригиналното писане/ за мен е единствено проява и продукт на човешките слабости, а Библията е сбор от почтени, но все пак примитивни легенди, които, освен това, са съвсем детински. Никаква, дори най- умела интерпретация не може да промени това за мен."

"За мен юдаизмът, както и всички останали религии, е въплъщение на най-детински суеверия. А еврейският народ, към който съм щастлив да принадлежа, с чийто манталитет усещам дълбоко родство, за мен не притежава никакви особени качества, отличаващи го от всички други народи. Съдейки по моя опит, евреите не са по- добри от други групи хора, макар че от най- лошите ракови образувания ги защитава отсъствието на власт. В останалото не виждам в тях нищо, което би свидетелствало за тяхната " избраност".

http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=12&id=14999

mustafa_b:
Чудесно попадение, PETER! Сега дай нещо и от Сам Харис  :D

PETER:
Разбира се. Темата е "наука" и тук религията няма място.  :D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version