Български > Дискусии

Наука !

<< < (2/47) > >>

десс:
Isa чел ли си за струнната теория и нейното развитие м-теорията-тя обединява в себе си квантовата механика,теорията за електромагнетизма и т.н.
Според тази теория съществуват повече от едно измерение.Демек в зависимост от струните,на едно място може да съществуват няколко свята-пространствено-времеви континиуми-и,че нашия е само един от тях.
http://pvpetrov.wordpress.com/2008/01/04/48/
А за квазарите -според мен те са зараждащи се галактики-просто това струпване на маса и завихрянето и около един център-прескача образуването на звезда от такъв огромен мащаб(200 милиярда слънца)-и пропадането на материята става изведнъж-стигнели съсредоточаването на масата в центъра до критичната точка,като се прескочат стадиите протозвезда и звезда-чрез взрив-така центъра се превръща в огромна черна дупка,а от изхвърления материал след взривът се образуват в последствие звездите в гравитационните ръкави на галактиката.
Какти ти е добра известно ние виждаме само миналото(на светлината и трябва време да пристигне)-напр.гледайки слънцето ние  виждаме 8 минути назад в неговото минало.Гледайки един предмет до нас пак виждаме миналото-няколко милиони части от секундата-но е минало.
Както знаеш квазарите са най-отдалечените обекти-т.е. чрез тях ние виждаме миналото на вселената и то преди няколко милиярда години(над 12 милиарда) т.е. в миналото всички галактики са били квазари.
За свръх новата знам от отдавна-но да видим как ще протече взривът.

isa71:
не съм чел за струнната теория,като ученик ми беше интересно за квазери,свръхнови,мъглявини,бермудски триъгалник.

десс:

--- Quote from: isa71 on December 28, 2009, 14:55 ---не съм чел за струнната теория,като ученик ми беше интересно за квазери,свръхнови,мъглявини,бермудски триъгалник.

--- End quote ---
Бермутският триъгълник е суеверие-породено през втората световна война.

Гледаш ли фантастични филми-там се споменава често за други измерения-всичко това се базира върху струнната теория.
Аз освен с историята така се бях запалил по Физиката в 7 клас-тогава прочетох книгата на Айзък Азимов-"начала във физичните науки"-така,че след 8 клас знаех повече от учителите си по физика и в последствие по Астрономия-даже си водих записки за бисерите им(абе не бях им любимец с подигравките си по техен адрес),но в последствие историята надделя-тя бе първата ми любов.

isa71:
Бермудският триъгълник не е единствен

Бермудският триъгълник е онази част от територията на планетата, която традиционно се смята за най-ужасното, най-страшното и загадъчно място, където са изчезнали безследно множество самолети и кораби - повечето от тях след 1945 г. Теориите за причините са хиляди. Появи се обаче една хипотеза, която търси връзка между загадъчното място и Морето на дявола край Япония.
---
Къде всъщност се намира тази страховита зона на Бермудите? "Триъгълник" е наречена акваторията на Атлантическия океан, заключена между Бермудските острови, полуостров Флорида и остров Порто Рико. Печалната си известност получава още през 1840 г., когато недалече от Насау - столица на Бермудските острови, бил открит френският платноходен кораб "Розали". Всичките му платна били опънати, оборудването било налице, но екипажът липсвал.

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2576&sectionid=30&id=0006901

Бермудският триъгълник е един от морските пътища с най-печална известност. Атмосферните условия за навигация там са ужасни, а пилотите на самолети и капитаните на кораби не са безгрешни. Има нещо ужасяващо във факта, че в едно относително малко водно пространство са изчезнали стотици кораби с екипажите си и десетки самолети.

През юли 1963 г. в района на Бермудския триъгълник изчезва двадесетметров риболовен кораб, който плава при съвсем ясно време от Кингстън (Ямайка) за остров Педро-Кис. На него пътуват 40 човека. Корабът с екипажа изчезва безследно. Спасителни експедиции откриват отломки от плавателния съд и предмети, принадлежащи на членовете на екипажа.

На 28 август 1963 г. от авиобазата “Хоумстед” във Флорида едновременно излитат два самолета тип КС-135. Маршрутът им минава над Атлантическия океан. КС-135 е военният вариант на Boeing-707. Самолетите от този тип се използват като летящи танкери за зареждане на гориво на други самолети във въздуха.
http://www.zapiski.info/view.php?id=488

десс:
чувал ли си за дяволското място в Родопите-там не никнала никаква трева -тоз който стъпел с единият си крак в него полудявал или умирал след няколко дни.Това ми го разказа един познат като се скитах из тях-лично не съм го намирал-но съм срещал различни хора които ми показват различни места за неговото местоположение .Запознат ли си нещо повече.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version