Author Topic: Месия или дявол?  (Read 28205 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sunny

 • Member
 • **
 • Posts: 43
Месия или дявол?
« Reply #30 on: August 03, 2009, 20:55 »
Чудя се на логиката на някои хора.
Кой от вас е толкова вещ че да може да каже дали Саръев е месия или дявол? Ако е месия никой от нас няма да го разбере защото ще са минали доста години и няма да сме живи.Ако му е отредено да е дявол също няма да го узнаем.Проблемът е че всеки го вижда от свой ъгъл и както се случва както ни се иска.Само че всеки човек има право на избор и той е направил своя избор независимо дали на нас ни харесва или не.Тука едно момче доста ясно е написало: You are not allowed to view links. Register or Login
Нима ако някой е християнин и иска да приеме исляма трябва да бъде наричан както Саръев с такива думи.Мисля че всеки свободен човек има право да избере.Аз лично не съм избрал нито една религия за себе си и за ужас на някои хора не смятам че земята е плоска*

*Преди доста години са изгаряни хора на кладата за това че са имали куража да кажат че земята е кръгла и се върти.

Offline shaban

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 712
Re: Месия или дявол?
« Reply #31 on: August 03, 2009, 21:18 »
sunny ,има условия и правила за приемане на религия., а при този Папаз нема никакви правила ,при него е важна обвивката , а не същината.Религиозноста не е само въпрос на личен избор , тя е най вече въпрос на убеждение. Пишеш ,ако някой християнин приеме исляма. Такова нещо не може да се случи,както не може да се случи някой мюсюлманин да приеме християнството. Незнам дали го разбираш. Религия се приема само от неверници, които започват да се обръщат към Бог.. Тия които ходат при Папаза ,не отиват при него щото са повярвали в Христос ,повервай ми.И точно тук е ролята на Папаза ,да търси заблудени овце и да ги удушва със собственото им бездушие и болни амбиции.Тези овце във повечето случаи са жалки лумпени които си мислят ,че с този акт ще се осъществи някакъв преврат в живота им.Истинска трагедия,чак кънти.

Offline sunny

 • Member
 • **
 • Posts: 43
Re: Месия или дявол?
« Reply #32 on: August 03, 2009, 22:51 »
Не съм специалист по никоя религия но като като гледам повечето хора само се правят на религиозни.Не знам от показност или от друго.На практика кой мъж ще устои на хубава жена или ще спазва каноните на религията и ще се лиши от месо през дните когато не трябва да се консумира? А колко ли са хората които не употребяват алкохол?Поне аз почти не познавам такива хора и те не са религиозни.Предполагам че същите хора когато се приберат в малкия град или на село се държат по доста различен начин.

Offline sunny

 • Member
 • **
 • Posts: 43
Re: Месия или дявол?
« Reply #33 on: August 03, 2009, 23:19 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Селча, който си е религиозен си е такъв и в големия, и в млкия град, и на село. Коментарите ти са "на пук", провокираш и обиждаш.
Не го приемай по тоя начин.Аз обясних че не съм религиозен и е възможно да не познавам хора които вярват истински а само такива които се правят че вярват.
По начина който ми отговаряш имам чувството че търсиш враг в събеседника което е типично за комунистическите идеологии.Не намираш ли че е нормално хората да имат собствено мнение? Ако някъде греша просто ме поправи.

Offline PETER

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1028
 • Gender: Male
Re: Месия или дявол?
« Reply #34 on: August 04, 2009, 07:29 »
You are not allowed to view links. Register or Login
...Религия се приема само от неверници, които започват да се обръщат към Бог..


Нали уж всички се раждали мюсюлмани ... ;)

Нещо много Ви бърка в здравето тоя "папаз". Също като оня коптски свещеник Закария Ботрос. ;)
You are not allowed to view links. Register or LoginАнализи/Най-търсеният-неверник-на-света

Offline sunny

 • Member
 • **
 • Posts: 43
Re: Месия или дявол?
« Reply #35 on: August 04, 2009, 08:09 »
You are not allowed to view links. Register or Login
И аз не съм религиозен, но не поставям всички под общ знаменател.
Айде сега що за смешки разправяш - комунистически идеологии, врагове.... свали си тъмните очила, че по-далеч от носа си не виждш.  ;D
Ако са смешки защо са тия квалификации и то без повод.Жалко че един модератор трябва да безпристрастен и да се въздържа от такива определения а не да ги употребява.

Offline sultan selim

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 707
Re: Месия или дявол?
« Reply #36 on: September 21, 2009, 03:31 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Или месия, или дявол?

Очевидно не е дявол - значи е месия.

Не  продажна  мастия   е  наи  точно 

Offline clearly

 • Member
 • **
 • Posts: 44
Re: Месия или дявол?
« Reply #37 on: October 03, 2009, 22:38 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Така е Сема,но е факт безспорен.Отеца Саръев си се радва на комфорт от медиите,смуче държавни парици,зад него са Герб,Атака,ДС! Питам имат ли място такива изроди,предатели за сметка на народа откъдето е произлязъл!!!?

на снимката -вожда тоест Сидеров  целува ръка на Саръев.

на снимката братя Бобокови родом от с.Пиргово -Русенско които дават парички на отец Саръев за хотелите му

Боян Саръев е според мене едно мекере . Използува религията за своя собствена изгода/тоест печалбар  си е/Друго интелигентно ченге виждали ли сте?! Боян Саръев е уволнен милиционер, след което кара шестмесечни курсове за свещеник. То и милиционерското му образование е такова, но както и да е. Уволнен е между другото от милицията дисциплинарно, заради една случка .За да избегне навремето съдебно преследване същият  лежи три месеца в психиатрията. След това кара курсовете за свещеник и става поп        
   

Манастирски комплекс „Успение Богородично''Но както са казали хората ,,Интереса клати феса''това важи с пълна сила и при него.Някъде бях чела ,че има три негови хотела, единият от които е “Св. Йоан Предтеча”,другият е в двора на църквата "Свето Успение Богородично" в кв. Гледка, Кърджали
You are not allowed to view links. Register or Login
 Друго както знаем има черно и бяло духовенство. Саръев е от бялото духовенство, а те нямат право да са в манастир. А изведнъж той добавя хотелска част към църква. Хотелска част може да има само към манастир. Саръев е иззел едни други функции на рентиер.

Offline clearly

 • Member
 • **
 • Posts: 44
Re: Месия или дявол?
« Reply #38 on: October 04, 2009, 19:31 »
You are not allowed to view links. Register or Login
политиката не се  меси с религията-МАЙТАП бе Уйли-виж....Кво ше кажете ходжа да има за кмет на София ;)

Събития

„АТАКА” ще подкрепи отец Боян Саръев на кметските избори в Кърджали 
Лидерът на „Атака” Волен Сидеров посрещна отец Боян Саръев днес в централата на партията на булевард „Васил Левски” 90 в столицата. Той обяви, че партията ще подкрепи отец Саръев като независим кандидат на местните избори за кмет на Кърджали.

Толкова ли нямаше други хора ,че вожда и бат ви Бойко бяха издигнали милиционера?По закон Църквата е отделена от Държавата и тоя Саръев трябваше да се откаже от расото за да го издигнат ,но същият не го направи .Що ли?При това положение  Светия Синод не му разреши да се кандидатира за кмет .Според устава на БПЦ свещениците не могат да се занимават с несвойствени дейности.А то си бе ясно ,че вожда си рекламира поредният популизъм с това.            

Offline shaban

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 712
Re: Месия или дявол?
« Reply #39 on: October 05, 2009, 10:24 »
А как ще тълкувате това/свалено е от Интернет/:

" Също така не можем да подминем отец Саръев - създателят на движението "Св. Йоан Предтеча", бивш служител на МВР, получил знак от Бога и заел се да връща българите - мохамедани в православната вяра. Отец Саръев твърди, че е започнал да получава знаци от Бога още като дете, въпреки че родителите му и особено майка му, са били ревностни мюсюлмани. Има и други. Едва ли точно някой от изброените би се захванал с това, но се вижда, че могат да се намерят хора с излъчване, "осенени свише", които да се хвърлят с главата надолу в една политическа авантюра."

о.Боян Саръев
На 27 септември 1990 г. отец Боян Саръев е въдворен в църквата “Успение на пресвета Богородица”. През пролетта на 2000 г . в съновидение отец Боян Саръев получава лично наставление от Божията майка на това място да изгради манастир във връзка с двехилядната годишнина от раждането по плът на Господ Иисус Христос. “ Това място е свято – казала му Богоматер – и тук ще идват на поклонение християни от цяла България да търсят утеха и спасение! Кладенецът, който е в двора на църквата е благословен от Мене и всеки, който пие и се мие от водата му , ще намира изцеление на много болести. Водата ще лекува всякакви телесни и душевни страдания! Ти ще съградиш манастир на мое име, а аз ще бъда покровителка на всички, които живеят и пребивават в този град и няма да допусна беди и нещастия над тези , които призовават името ми с вяра! ”


 You are not allowed to view links. Register or Login

Макар и да не разбирам някои неща ,винаги са ми били интересни такива знаци свише.Явно е ,че отеца е лъжемесия ,щом му се явявят такива неща. Сега вече са наред чудодейните изцеления ,вълшебни изворчета,космодискове,прогледнали слепци,тичащи инвалиди,чуващи глухари,  и ред други фантасмагории,които не мие удобно да спомена щото мога да накърня некои принципи на БПЦ.

Offline shaban

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 712
Re: Месия или дявол?
« Reply #40 on: October 05, 2009, 10:59 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Аз четох книгата на Христо Стоянов - "Скритият живот на една помакиня", в който е засегнат, както разбрах по-късно, и Боян Саръев - там се описва що за човек е.
По вестници и други медии, често дават как Саръев му целуват ръката помаците от Къджалийско, Неделинско и Златоградско. Не мислтите ли, че хората наистина го обичат и го почитат?
Най вероятно нищо не си чел. Б.С. е описан в "Рязаният поп".
Едва ли е останал и един човек ,който би му цалунал ръката, той сам си признава ,че дори нема време и за жена си.Така ,че не сми да вярваме на вестници и медии .Обичали го били и почитали, нека ,но не виждам за какво.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42