Български > Дискусии
Част от известните помаци-извадка от книгата на академ
rcn:
--- Quote from: ficinka on February 17, 2010, 23:15 ---Вероятно я има , но тук помаг ги подарява , за което трябва да му благодарите, не на мен аз само помогнах . ;)
--- End quote ---
Да благодаря и аз тогаз.
Hat:
--- Quote from: aki on February 17, 2010, 17:03 ---Благодарение на Фицинка получих книгата на П.Япов "Помаците-изстрадана история". Историята на помаците описана в книгата от изследванията на Рифат бей и Ибрахим Тевфик които се намират в библиотеката на Йени джами в Истанбул сигурно са истински. Имам една забележка във връзка с публикувани известни помаци в края на книгата. Аз съм от Сърница. Познавам доста от хората които са написани като известни помаци. Имам забележка към някои имена, които с нищо не са допринесли за историята и живота на помаците. Прави впечатление, че има много хора от с.Кръстава. Сигурно сведенията ги е давал някой от това село. Познавам доста хора от там. Има хора написани и от Сърница. Например Реджеп Сиджимов развали Сърнишката община за един парцел във Велинград, който си му го взеха. Преминал през всички партии. Исмт Бабучи не е кмет на Велинград, а зам.кмет и с нищо не допринася за живота на помаците. Мехмед Карамолла-кмета на Сърница не става от стола в кметството и нищо не върши като кмет. Не виждам имена от гр.Доспат. Поне да се отбележи името на Веселин Черкезов, който е бивш областен управител на Смолян и бивш депутат. Допринесъл за благоустрояването на Доспатската община. Има и други забележки и моето мнение е, че преди да се пишат имената на известни помаци да се направи допитване до населението на съответното селище. Благодаря.
--- End quote ---
Браво на теб приятелю ти си истински помак от Сьрница носител на едно от най лошите качества на помаците ЗАВИСТА.На твое място бих се радвал,че има такава книга,че има хора положили труд тя да стигне до теб.Тези чийто имена са в книгата имат поне малко заслуга да са там можеш да бьдеш сигурен.
Pomashki:
--- Quote ---Браво на теб приятелю ти си истински помак от Сьрница носител на едно от най лошите качества на помаците ЗАВИСТА.На твое място бих се радвал,че има такава книга,че има хора положили труд тя да стигне до теб.Тези чийто имена са в книгата имат поне малко заслуга да са там можеш да бьдеш сигурен.
--- End quote ---
Аз пък класирам като най-отвратиетлно помашко чувство чувството на идолопоклонничество. Едва ли не всеки помак, който турят по вестниците или споменат в някоя книжчица се налага да го боготворим като месия.
Hat:
--- Quote from: Pomashki on February 18, 2010, 10:08 ---Аз пък класирам като най-отвратиетлно помашко чувство чувството на идолопоклонничество. Едва ли не всеки помак, който турят по вестниците или споменат в някоя книжчица се налага да го боготворим като месия.
--- End quote ---
Напротив трябва да се гордеем,че този помак е стигнал до там вьпреки нищетата и мизерията в която е отраснал..Няма нужда да го боготвориш просто вземи пример от него.Така нашият свят ще стане по добьр а заедно с него и ти.
Pomak-Spartak:
Абе, ако спора е затова за което предполагам, нека първо да осъдят човека, че тогава да тръгнем да го бесим! ???
Айде, да не бъдем като най-новите български полит-башибозуци, да бесим и колим без съд и присъда, а век след това да доказвама, кой крив, кой прав! :o
То, да не сме през 864-та, 1876-та, 1878-ма, 1912-та, 1944-та, 1972-ра и т.н. и т.н.! ;D ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version