Български > Дискусии
"ПОМАЦИТЕ - изстрадана история" - нова книга от П.Япов �
EvroPOMAK:
Излезна от печат вторият том от замислената четирилогия на Петър Япов за "ПОМАЦИТЕ"! 8)
Колкото интересна, толкова и провокативна, някои дори казват, че е малко противоречива, а други казват, че е силно революционна за различните четящи хора от основните етнически групи в България - "Етнически Българи", "Българските Турци", "Помаците", "Циганите" и всички други които могат да четат този език! :o
Тъй, че да грабваме разноцветните пера и писалки и напред към победата, но без жертви ! ;)
Nazmi:
--- Quote from: EvroPOMAK on February 20, 2010, 21:07 ---Излезна от печат вторият том от замислената четирилогия на Петър Япов за "ПОМАЦИТЕ"! 8)
Колкото интересна, толкова и провокативна, някои дори казват, че е малко противоречива, а други казват, че е силно революционна за различните четящи хора от основните етнически групи в България - "Етнически Българи", "Българските Турци", "Помаците", "Циганите" и всички други които могат да четат този език! :o
Тъй, че да грабваме разноцветните пера и писалки и напред към победата ! ;)
--- End quote ---
Добре е и в полза за нас Помаците да се дава светлина в тунела!
Всяка една книга,разказ,документ е в полза.
Как може да се закупи или прочетем тази книга?
EvroPOMAK:
--- Quote from: Nazmi on February 20, 2010, 21:14 ---Как може да се закупи или прочетем тази книга?
--- End quote ---
Лично менье ме интересува и вълнува, сичкьо издумано и изречено що е свързано с Помаците, и убаво и лошьо, тъй, че съм започнал да я чета току-що, която я смятам за доста интересна, а още повече, че подобно нещо, ако беше казано или написано в малко по-старо време, този писател, може би щеше да бъде първият който "ВЛАСТТА" щеше да го обеси и затрие без следа, но за радост, времената са малко по-други, макар, че за Помаците не са идеални, но все тая! ;D :o
Поради това, че имам един екземпляр получен почти като апокрифна литература, ще се опитам да разбера, откъде може да се закупи! ???
Мисля, че в някоя от темите някои от нашите Помаци от Ловешките села, беше дал указания как може да се закупи и ако разберем нещо ще го оповестим! :-X ;)
pomag:
Лично съм говорил с академик Петър Япов по тази тема, несе ли страхува от това, коеато е написал? Той ми каза"АЗ СЪМ НА ТАКАВА ВЪЗРАСТ, ВСЕ ЕДНО СЪМ БОЛЕН ОТ РАК, НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ МЕН"
Nazmi:
Нека не забравяме и труда на нашия уважаван Хюсеин Мехмед / Помак БГ/ за труда му и книгата за помаците в Мизия,Македония,Тракия.
Последно което знам е,че втората му книга включваща над 500 страници е описано всичко и предстои издаване скоро.
Търси се спонсор,нека ценим такива хора като Хюсеин Мехмед в днешно време!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version