Български > Дискусии
"ПОМАЦИТЕ - изстрадана история" - нова книга от П.Япов �
Hat:
--- Quote from: boyandobrev on April 15, 2010, 17:02 ---
Балканджи, мерси за пояснението!
На нашите ултраси все що идва от Сирия им се струва муслиман.
--- End quote ---
Един умен мьж би трябвало малко от малко да контролира мисленето си и последващото от него словоизлияние.Никога не трябва да се поставят всички под един общ знаменател.Написаното по горе за мен е цинизьм,който ме провокира да отвьрна сьс сьщото но ще се вьздьржа."Ултрасите" за които говориш са хора здраво стьпили на земята с бистьр ум и сьзнание за разлика от тебе.
Dobrev:
--- Quote from: hat on April 16, 2010, 08:52 ---Един умен мьж би трябвало малко от малко да контролира мисленето си и последващото от него словоизлияние.Никога не трябва да се поставят всички под един общ знаменател.Написаното по горе за мен е цинизьм,който ме провокира да отвьрна сьс сьщото но ще се вьздьржа."Ултрасите" за които говориш са хора здраво стьпили на земята с бистьр ум и сьзнание за разлика от тебе.
--- End quote ---
Марко се разлюти:
- Хай да ги вземе дяволът с хайдутаци - каза той, като се чешеше в тила.
После подържа още малко свещта пред долапа, погледа и си пошушна с едно неуловимо изражение на лицето:- Лудите, лудите - те да са живи!...И затвори пак врачкáта.
Па отиде пред куностаса и зачини ниски поклони пред божия образ. Той мълвеше някаква молитва, която не съществуваше в светчето му... Той се молеше за България!...
akif aliev:
"От изключително значение за мен бяха изследванията на помаците познавачи като Митхад паша и Джевджет паша."-Как приемате тези думи на екзарх Йосиф с Рифат бей?
EvroPOMAK:
Nazmi:
--- Quote from: EvroPOMAK on February 20, 2010, 21:07 ---Излезна от печат вторият том от замислената четирилогия на Петър Япов за "ПОМАЦИТЕ"! 8)
Колкото интересна, толкова и провокативна, някои дори казват, че е малко противоречива, а други казват, че е силно революционна за различните четящи хора от основните етнически групи в България - "Етнически Българи", "Българските Турци", "Помаците", "Циганите" и всички други които могат да четат този език! :o
Тъй, че да грабваме разноцветните пера и писалки и напред към победата, но без жертви ! ;)
--- End quote ---
Доброволния труд на автора не е за пари,материалите са събирани от години и е редно да дадем заслужено и оценим труда на човек като него на 80 години да показва истини относно помаците..Заслужава внимание и уважение за което..
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version