Български > Дискусии

"ПОМАЦИТЕ - изстрадана история" - нова книга от П.Япов �

<< < (9/33) > >>

aki:
Аз мисля, че засега няма повече информация от книгата, за произхода на помаците. Трябва да се опираме на някои източници за произхода ни

Hat:

--- Quote from: aki on April 07, 2010, 21:27 ---Аз мисля, че засега няма повече информация от книгата, за произхода на помаците. Трябва да се опираме на някои източници за произхода ни

--- End quote ---
Това твое твьрдение просто не е вярно.Информация за произхода на помаците вече има и то в изобилие стига да има кой да се интересува и да чете.Дори в книгите на П.Япов са посочени много източници,които могат да задоволят всяко любопитство стига да има желание.Смятам,че тепьрва истината за помаците ще става масово достьпна,за да може всеки един от нас да познае корените и да престанат разни всезнайковци да ни втьлпяват измислени Теории за произхода ни и тем подобни простотии сьчинени от известни сега блюдо и лижегьзци.

pomak BG:

--- Quote from: ivetko on April 07, 2010, 19:47 ---Pomak BG: "Ако изкарам 1000 бройки ще ми са нужни 1300 лв. за печата и редакцията, без другите по дребни разходи. Но за да издам 1000 бройки ще видя трудност и в пласирването им."
Абсурдно е да се издаде книга с обем от 500 стр. на тази цена. Парите няма да стигнат само за хартия, дори да е вестникарска. Убеден ли сте, в действителните размери на разходите? Редакция, корекции, компютърна обработка, предпечат, корица и т.н.?
--- End quote ---

Може и да си права. Доколкото си спомням аз толкова дадох за първата си книга но тя беше 165 ст. Корицата ми излезе безплатна, тъй като я правеха мои колеги.

Ето и банковата ми сметка. BG83STSA93000014817286
STSABGSF

Rahmie:

--- Quote from: pomak BG on April 08, 2010, 19:00 ---Може и да си права. Доколкото си спомням аз толкова дадох за първата си книга но тя беше 165 ст. Корицата ми излезе безплатна, тъй като я правеха мои колеги.

Ето и банковата ми сметка. BG83STSA93000014817286
STSABGSF

--- End quote ---

Sega e momenta pomacite da pokajem i kolko sme blagorodni...dano da se sabere dotatachno i predostatachno...
Dali da e otdelna tema, "nabirane na dareniya, za izdavane na kniga za pomacite"...?

EvroPOMAK:
Живата енциклопедия "Освободителят на Помаците" - П.Япов, разказва премеждията си по събиране и обработката на информацията за написване на вторият том: "ПОМАЦИТЕ - една изстрадана история" !

"Опри се в своето движение напред на традицията! Слей се с нея! Тя е животът и опитът на предците ти! Така никога няма да сгрешиш. Никога! Зачитай и традициите на другите общества, народи и движения! С това ще обогатиш своят живот. Традициите никога не лъжат. Никога! Представи си Европа и Света между традициите на народите! Това ще бъде най-голямото постижение на човечеството!"

Автор е на изследователските творби:
„Помаците” – (първата книга от замислената четирилогия за живота и съдбата на помаците на Балканите);
„Помаците -  една изстрадана история” – (част от откритите забулени тайни през векове в най-големите архиви на Евразия) ;
„Синът на Изтока” - (за живота на един голям помак от Неврокоп  - Рифат Бей,  който искаше да докосне небето - подготвена за издаване);
„Помаците – днес” и „Помаците – утре” – (в процес на изследване и завършване);
„Помашката република” - (събития в 33 години, мирно управляваната от управителят Ахмед Ага Тъмръшлията, непризната помашка република и трагедията на пепелта–завършена и подготовка за печат);
„Защо изклах Батак” – (вписана изповед на различни езици от дневниците на смъртно болният Ахмед Ага Барутинлията – пред завършване и подготовка за печат);
„Забулената Родопа” - (подготвена за печат творба за легендите, преданията, завещанията и заклинанията на родопските помаци);

Автор е на историческите романи:
„Гоце Делчев” - (за две близки и ранно разделени съдби, неговата и на неговият съвипусник във военното училище в София, това на бедното помаче от село Арда - Хюсеин Тефик, където двамата като другари от училищната скамейка, в едно по-късно време застават като командири на две военни дружини от двете страни на барикадите в Македония, при която в една от престрелките единият загива от смъртоносен куршум изстрелян от другата страна) ;
„Синът на Перуна” - (трагедията на последният еничер, превърнал се в Атеш паша);
„Децата на Хемус” - (трагедията на българчето, осиновено от собственика на заводите „Мерцедес”);
„Шепа българска кръв” - (за участието на Яворов в македонското революционно движение);

Автор е на документалните творби:
„Гешев, който не беше само полицай” ;
„Гешев: и 50 години (след 9-ти септември) аз ще управлявам България” ;
„Гешев и Трайчо Костов” ;
„Аферата Велички” – (за смъртта на нюйоркският митрополит Андрей Велички) ;

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version