Български > Дискусии
"ПОМАЦИТЕ - изстрадана история" - нова книга от П.Япов �
pomak BG:
Като оставим този неандерталец настрани на всички останали съм длъжен да ви отговоря по цивилизовано. Ако моето мнение е да се изтъкна пред вас, може да се каже че вие до една голяма степен виждате нещата правилно. Но от друга страна не може пет човека да пишем за помаците и петте версии да са различни. Нужен е синхрон в действията ни. Аз лично с Япов се познавам. Той прегледа първата ми книга и ми написа предговора. Това е така. Задътлжен съм му в тази насока. Познавам се и с Дурсунски. Мога да се запозная и с Бозов и Имамски това не е проблем за мен. Те също могат да направят тези постъпки. Но за жалост никой от нас не го е направил до сега. Както и Дурсунски и Япов никога не са ми казали да работим съвместно. Да проучим всякаква версия и да установим кое е по-правилно от историческа гледна точка. Може аз в някой отношение да не съм писал някой неща правилно, те също. За съжаление нещата стоят така и после защо сме били упреквани.
pomak BG:
(Модератор: - Част от коментарът в цитата е изтрит, защото съдържа обидно съдържание, дискриминира расово, или призовава към етническа и религиозна нетърпимост, сексуална дискриминация или насилие!)
--- Quote from: Bay Ganio on April 10, 2010, 14:13 ---Изтритo от Модератор!
--- End quote ---
Hadj:
Помак БГ.Извинявай брат ама казаното от теб за Япов май потвърждава мнението че двама писатели трудно водят диалог.Аз ценя труда на всички които сте се заели да търсите корените на помаците.Чакам с нетърпение и твоята следваща книга.Прав си че трябва да обедините усилията си или поне да споделяте мнения между вас а на читателите нещата да се представят по-изчистени.Не можем обаче да отречем че Япов имал възможност да ползва източници до които не всеки би се добрал и това е благодарение на неговата близост с внука на последния турски султан.
Жалая ти творчески успехи и да ни зарадваш с новата си книга.
Еселямуалийкюм
abc:
--- Quote from: Hadj on April 11, 2010, 19:56 ---... че двама писатели трудно водят диалог...
--- End quote ---
По-точно определение не съм срещал. Писател е изстрел в десятката.
Hat:
--- Quote from: pomak BG on April 10, 2010, 13:41 --- Нужен е синхрон в действията ни. Аз лично с Япов се познавам. Той прегледа първата ми книга и ми написа предговора. Това е така. Задътлжен съм му в тази насока. Познавам се и с Дурсунски. Мога да се запозная и с Бозов и Имамски това не е проблем за мен. Те също могат да направят тези постъпки. Но за жалост никой от нас не го е направил до сега. Както и Дурсунски и Япов никога не са ми казали да работим съвместно. Да проучим всякаква версия и да установим кое е по-правилно от историческа гледна точка. Може аз в някой отношение да не съм писал някой неща правилно, те също. За съжаление нещата стоят така и после защо сме били упреквани.
--- End quote ---
Аз сьщо мисля,че най правилният начин за по нататьшно действие относно помаците и техният произход е намирането на синхрон и удвояването на скороста.Познавам П. Япов и знам,че за написването на книгите му е положен кьртовски труд и те стават реалност благодарение на личните му контакти сьс знаещи хора.Смятам,че той черпи информацията си от един от най надеждните и точни източници.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version