Български > Помаци

ПОМАЦИ В ТУРЦИЯ - Pomaks in Turkey - Türkiye'de Pomaklar !

<< < (13/20) > >>

Тоска:
Ot turcia 100 godi6en ezik

pomakca-dua-sekli-ayse-konca-

PETER:

--- Quote from: Toska on December 21, 2010, 21:47 ---Ot turcia 100 godi6en ezik

--- End quote ---

Бъркаш, Тоска. Това не и столетен, а е хилядолетен език. Нарича се български език. :)

Rasate:

--- Quote from: Toska on December 21, 2010, 21:47 ---Ot turcia 100 godi6en ezik

--- End quote ---

Тоска-баба ми бе баячка-идеха хора за баене против уплаха,урока,болнави и пр.И оставаха на земята след баенето кой каквото има-брашно,мед,плодове,пари-каквото му сърце дава,така беше-тъй като баба ми имаше само внуци си  спомням,че ме учеше да бая като много малък-вика ми,че аз трябва да продължа,но си умря млада и нищо не помня от думите-само едно "сичкото зло да иде в гори тилилейски и никога да не се върне".Нареждането на думите бе подобно като на филма.

За баенето

AlperenKIRIM:

--- Quote from: PETER on December 21, 2010, 22:47 ---а е хилядолетен език. Нарича се български език. :)

--- End quote ---

Balgarite togava imali li sa ezik :)

Rasate:

--- Quote from: AlperenKIRIM on December 23, 2010, 23:55 ---Balgarite togava imali li sa ezik :)

--- End quote ---

И то официално признат-След 865-867  година е един от четирите свещени езика за християнството-Гръцки,Латински,Староеврейски и Български.

П.С.
Съгласно една от теориите, Константин-Кирил, с помощта на брат си Методий, още през 850-855 г., в манастира „Свети Полихрон“ в Мала Азия, създава глаголицата за нуждите на Брегалнишката мисия (предполага се,че е създадена върху българското руническо писмо,както и по раншната библия на Урфила)

Някъде между 851 и 859 г. Константин се отправя на недоказаната Брегалнишка мисия, посочена в Краткото житие на светеца писано от св. Климент Охридски. То разказва, че тук той е проповядвал и покръстил хиляди българи,дори се споменава и българския владетел Борис I.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version