Български > Дискусии
Телеграфният запис получен от Сюлейман Паша!
Сидхарта:
''Как нямаше някой фотограф да снемеше тая печална картина в онова пясъкливо и красиво място! Ето ги дойдоха, изправиха се срещу нас и гледат...Ех, оживяхме и този път. Те тръгнаха нагоре, а ние тръгнахме надолу. Там ни срещнаха трима турци караачовци. Един хвана мама, търти я на брега, тури й ножа на шията и дума: "Нерде Айвас, мари? Дай пари, че ще те заколя." Децата запищяха: "Олеле, заклаха баба." Борис вади жълтиците от джоба си и вика: "Мамо, ази ще дам парите, но агата да не коли баба." А другият държи мене за косата и вика: "Хъ, пара, комит дженабет! Дай пари, че ще те заколя." Ази им се моля: "Прости ни, аго, прости ни." И му целунах ръката кървава...
Прибрахме се във вторник. В сряда сутринта дойде на Кирка Петров слугата и ми каза, че видял всичките ми чеда избити. Те бяха син ми Никола, Михаил, зет миХаджи Никола, сватови, само Анка и Вълето - земени робини! Ази, както лежах, отскубнах си косата и казах: "Не може да бъдат Никола и Михаил заклани. Те изнесоха баща си и баба си на ръце. Знам, че има господ!"
Из спомените на Съба Вазова от Сопот.
http://meteff.blog.bg/lichni-dnevnici/2008/09/08/iz-spomenite-na-syba-vazova.231492
teo:
Нека да не забравим ,телеграфния запис на Сюлейман Паша.....защото този документ ни разказва достоверно за събитията около Стара Загора и Казанлъшко........събития които се изопачават от Българската История.Всеки загинал по време на война или грабеж,нападение има право на достойно място и гроб.Много е важно това при нас Мюслюманите.Ние трябва достойно да отдадем почитта си и уважението си към тленните останки на всички ...няма значение от коя страна на барикадата са.Руснаците и Германците се примириха и охладиха омразата си...и в бившата съветска земя има хиляди гробове на германски войници.....Единствено тук в България където земята е пропита със кръвта на хиляди мюслюмани....няма един достоен гроб.ЕДИНСТВЕНО ЮЗЕИРОВ реши да вдигне един такъв паметник във собствения си двор....и беше посрешнат със примитивен ВАРВАРИЗЪМ...И ТОЗИ ПАМЕТНИК БЕШЕ СРИНАТ ДО ЗЕМЯТА!
Запомнете едно нещо,докато телата на хиляди или милиони мюслюмани не получат своето достойно внимание...тоест поставени в един гроб....над тази страна ще виси прокобата.Чувал съм това да се говори от много старци.....и помислейки над тези думи и аз почнах да вярвам в това.А има и едно друго нещо в Живота...баланса на енергиите който бог ни дава .Правиш ли зло....значи кантара на злото натежава...и респективно и лошата ти енергия...се увеличава.А това не е никак добре,защото това са болести,бедност,разрушен морал,престъпност,разюзданост... намаляване на броя на населението и прочие и прочие.Ако правиш добро,положителната енергия се натрупва!Бог ти дава всичко...трудолюбие,взаимно уважение,доброта,човечност!Знам че, някои ще си кажат:" този не наред със главата".....Аз ще им отговоря със една турска поговорка:"Направи добро ,па после го хвърли в морето.....вълните ще ти го върнат!"
Който разбрал...разбрал!
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version