Български > Дискусии
Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата
Nazmi:
Моля,да напомня само по молба на Даниела Горчева темите разделих на две!
Тук основно ще се дискутира за различните тип дискриминация към отделни етноси в рамките на държавата майка.
Nazmi:
--- Quote from: Dilmana on March 03, 2010, 11:03 ---
Ето ви четиво за размисъл:
http://society.actualno.com/news_287600.html
--- End quote ---
Интересно!
Благодаря,Дилмана!
Nazmi:
--- Quote from: sirrio on March 02, 2010, 14:36 ---tersid, чл. 162 (1) от НПК би трябвало да го напомниш на Юзеирови - в момента те са най-големите провокатори на етническия мир в България, да не кажа че си правят чиста гавра с държавата и българите. Между впрочем ти познаваш ли ги? Много бих искал да чуя и мнението на Даниела Горчева по въпроса, като журналист и интелектуалец, какво мисли тя за поредицата от бих казал "изцепки" на братя Юзеирови и техните истински намерения.
--- End quote ---
Sirrio,заплаха за етническия мир са по скоро лумпени,кретени,псевдонационалисти..които преинечават думите на Левски" За чиста и свята република"
Аз също уважавам и ценя труда на Даниела,като журналист и интелектуалец в обществото!
Nazmi:
--- Quote from: Dilmana on March 03, 2010, 11:28 ---Петър, когато човек започва спор, трябва все пак да е наясно с терминологията.
Няма как да водим спор, ако всеки влага различно понятие в това, за което се спори или ако едната страна не знае и не разбира смисъла на понятията или ги употребява по "народному". :)
Представете си, че се води спор за свойствата на масата, но едната страна си представя "маса" в битовия смисъл на думата ( мебел за хранене или писане), докато другата страна говори за физическа величина.
Не става така.
Сега ще трябва да си обясняваме и какво точно означават права на човека, какво значи "нарушаване на правата" и какво значи власт.
Определнието, което съм дала за дискриминация е точно, макар и не съвсем пълно, но няма противоречие в определението и в тълкуването ми на цитирания от вас казус.
Проблемът идва от вашето широко и спекулативно тълкуване на понятия като "права на човека" и "нарушаване на правата". Всяко криминално претсъпление е нарушение на закона и оттам нарушаване на нечии гарантирани от закона права. Но това не е дискриминация.
Мисля че сте достатъчно интелигентен, за да разберете какво ви обяснявам. Пречи ви само инатът да признаете, че в посочения от вас случай става дума за криминални деяния(обир, кражби и пр.), а не за дискриминация.
За днес времето ми свърши, защото трябва да излизам. Хубав ден на всички.
--- End quote ---
Много истина по горе е казала Дилмана!
Хайде ПЕТЕР,май си намери майстора! ;)
pomakos_ a:
--- Quote from: Dilmana on March 03, 2010, 11:03 ---
Ето ви четиво за размисъл:
--- End quote ---
НЕ познавам Дилмана,но от това което пише и публикува в Медиите ми говори за човек достоен за уважение .Мога ли да попитам защо се делим по празниците?
както и кой е най искрения празник в душите на хората живеещи в България! Не е ли по добре да е 6 септември- Обединението на България.Не знам защо не мога да приема 3 март за национален празник,по горе постинга говори много..
"Имам доста сериозни резерви към датата 3 март като национален празник. Санстефанският мирен договор е плод на фантазията на граф. Игнатиев - един ярък панславист, който в прав текст в своите записки казва, че историческата мисия на Русия е да обедини славяните под свое ръководство върху развалините на Турция и Австрия. Изобщо не става дума за никакво освобождение".
Това заяви проф. Пламен Цветков - преподавател в НБУ, в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия, предаде КРОСС.
Той допълни: "Санстефанският договор няма нищо общо със свободата и независимостта, за която са се били българските опълченци и четници, тъй като това е един договор за безсрочната окупация на България от Русия. Наистина се предвижда, че ще има някакво автономно Княжество България, но в същото време се предвижда двегодишна руска окупационна администрация без никакъв международен контрол и няма срокове за изтеглянето на руските войски след изтичането на тези 2 години. Трети март ме дразни най-вече с излиянията по адрес на една имперска сила, която като такава не може да бъде освободителна. Всеки път на Трети март ми се напомня, че ние може би сме единственият народ, който нарича освободители собствените си завоеватели".
Проф. Цветков коментира и митингите на българските партии, визирайки най-вече партия Атака. Според него при Атака стои въпросът "коя нация имат предвид". По думите му те са апологети на всичко най-зловещо, което има в традициите на Русия. "Те са и антисемити, както е известно, а традиционно българите не са такива".
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version