Български > Дискусии

Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата

<< < (25/139) > >>

Dilmana:

--- Quote from: sirrio on March 10, 2010, 09:10 ---Напротив, много българи в Македония са дискриминирани и дори физически малтретирани само заради това, че са българи.

--- End quote ---
а че в Македония има дискриминация - факт. Но същото правим и ние тук спрямо малцинставата. Обаче ни боли за малтретираните там българи, а не ни пука за малтретираните тук турци и помаци. То не става така...козаяц. Или ще се очовечваме, или ще ни патят главите още много дълго.

EvroPOMAK:
Имало едно време, "Свобода"!  ;)
Даже и за Циганските Малцинства!  :)

sirrio:
Една интересна статия на Даниела Горчева и Петър Добрев в Mediapool.

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=161305&srcpos=13&p=13#msgs

sirrio:

--- Quote from: Dilmana on March 10, 2010, 12:58 ---а че в Македония има дискриминация - факт. Но същото правим и ние тук спрямо малцинставата. Обаче ни боли за малтретираните там българи, а не ни пука за малтретираните тук турци и помаци. То не става така...козаяц. Или ще се очовечваме, или ще ни патят главите още много дълго.

--- End quote ---

Аз поне никъде не съм чувал през последните 20 години някой помак или турчин да е бил дискриминиран или малтретиран, или примерно да е останал без работа само заради това, че се определя като такъв. Докато в Македония тези неща се случват и в момента. Не защитавам тези хора заради това че са българи - щях да съм против ако такива неща се случваха и в България с нейните малцинства.

EvroPOMAK:

--- Quote from: sirrio on March 10, 2010, 13:07 ---Аз поне никъде не съм чувал през последните 20 години някой помак или турчин да е бил дискриминиран или малтретиран, или примерно да е останал без работа само заради това, че се определя като такъв. Докато в Македония тези неща се случват и в момента. Не защитавам тези хора заради това че са българи - щях да съм против ако такива неща се случваха и в България с нейните малцинства.
--- End quote ---
Sorry, "Сирио", но явно доста неща не знаем за Помаците, а сигурно и за Българските Турци, дори и за Циганите, и за тяхното право на самоопределение и добро насрещно отношение!  :o
Но, да не спорим в тази тема, защото тези кавги ги има доста в другите теми!  ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version