Author Topic: Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата  (Read 238138 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PETER

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1028
 • Gender: Male
You are not allowed to view links. Register or Login
Дилмана гледа едностранчиво и тенденциозно сякаш. ...

Нормално - който иска да види нещо си намира начин, който не иска си намира причина. :)

Offline Dilmana

 • Editor
 • ***
 • Posts: 535
You are not allowed to view links. Register or Login
Дилмана, след като миналата година не видя автобусите, не чу от кой зависи всичко в държавата, не си видяла в колко обръча я е омотал, наистина ще ти е доста трудно да видиш, че има дискриминация.

Беглик, говорим за дискриминация – и то за конкретна форма на дискриминация – исках примери за случаи, когато неетнически българи, граждани на България отнемат права на етнически българи, също граждани на България.
Придвижването на хора с автобуси, вкл. за да гласуват, не само че не е дискриминация (дискриминация ще е ако на българите не им е разрешено да се возят в автобуси, например), но въпросното придвижване не представлява и никакво, ама никакво нарушение на закона.
И каква дискриминация виждате в неотменното гражданско право - правото на глас?
Всъщност, дискриминацията в случая е точно в обратна посока – в опита на политическите партии да отменят това неотменно право на глас на някои български граждани поради .. . етническия им произход и местожителство. 
 Иначе и аз не съм много щастлива, когато българските граждани гласуват за БСП, за ДПС или за Атака, но ще се боря със зъби и нокти за правото им да гласуват!
Това е тяхно неотменно гражданско право.


Offline Dilmana

 • Editor
 • ***
 • Posts: 535
You are not allowed to view links. Register or Login
Дилмана, след като миналата година не видя автобусите, не чу от кой зависи всичко в държавата, не си видяла в колко обръча я е омотал, наистина ще ти е доста трудно да видиш, че има дискриминация.
Нарушение на закона е, ако някой гласува по повече от веднъж и злоупотребява с правото си на глас. Глобата в тези случаи е доста солена, а резултатът повече от съмнителен. Вижте в сайта на ЦИК колко души са засечени с това престъпление - да гласуват над един път и ще се уверите, че това не са "автобуси с хора", а отделни  единици (изключително малко на брой) и това не влияе по никакъв начин на резултатите от изборите.
Това, което влияе на изборите е дали гражданите на една страна ще гласуват или не.  Не може етническите българи, които са над 6 милиона да се жалват, че половин милион турци им пречели да си направят правителство, каквото искат. Ами да зарежат за половин час салатката и ракийката и да се разходят до изборните секции. А не да реват, че другите били гласували, както на тях не им харесвало.

И последно, що се отнася до медийните внушения за автобусите, мога да ти кажа, че изборният туризъм не е патент на ДПС, а и на БСП. А на последните избори /поради промените в закона относно мажоритарния вот, който вот е истинска кражба на гласове/ автобусите на БСП бяха в пъти повече, отколкото тези на ДПС.

Offline Dilmana

 • Editor
 • ***
 • Posts: 535
You are not allowed to view links. Register or Login
Дилмана гледа едностранчиво и тенденциозно сякаш. Ако си беше направила труда да напишеш на една търсачка - село мечка щяша да ти излязат достатъчно статии и мнения. Селото е на 15 километра от Плевен и заобикаляки високомерието ти ти казвам, че там има проблем. Но отдалеко реалността се размива, а и всеки може да си избере какво да вижда. Не ми е ясна линията ти. Значи аз ти показвам тормоз на цигани над българи, а ти ми отговаряш с пример за тормоз на български свещенник над български граждани! И какво от това?
abc, аз избягвам участието в дискусии поради драстична липса на време. В случая приех предизвикателството, но с изричното условие, че опонентите ми ще ми посочат конкретни примери с факти, имена и дати на прояви на конкретна форма на дискриминация. Припомням отново  – исках примери за случаи, когато неетнически българи, граждани на България отнемат права на етнически българи, също граждани на България.

Вие ми казвате, че в някакво си село някъде имало дискриминация на българи, без да уточнявате, каквото и да било, камо ли да ми говорите с факти, после ме пращате да ровя из интернет и да гадая какво точно имате предвид, което аз естествено отказвам, защото нямам излишно за губене време.
Накрая все пак ми губите двойно и тройно времето като първо се налага да ви обяснявам смисъла на думата дискриминация (ами, моля, преди да влизате в спор, изяснете си смисъла на спора, отворете кой да е речник или любимия ви гугъл и вижте, че между криминални престъпления и дискриминация има огромна разлика) и второ, за да ви отговаря във връзка с конкретния пример, който упорито отказвате да ми посочите конкретно, ми се наложи сама да търся за какво точно става дума.

Offline Dilmana

 • Editor
 • ***
 • Posts: 535
До abc, продължение
 
И какво излезе?  Вие ми сочите като форма на дискриминация факта, че в едно село престъпници убили един човек с цел грабеж.
Къде има дискриминация тук?
Има тежко криминално деяние, за което извършителите са осъдени.
Що се отнася до „тормоза на цигани над.. българи”, от това което прочетох, виждам дискриминация в точно обратната посока - от българите над циганите.
 Трима престъпници, предприели грабеж и убили един човек, за което с право са осъдени . А българите поискали всички цигани от селото да бъдат депортирани, защото осъдените за убийството били... цигани.
Вижда се, че въпросните българи са верни последователи на Сталин и Хитлер.
Няма и не може да има колективна вина, вината е винаги само лична – урок номер едно на демокрацията.
По тази вашата логика (извършил някой представител на даден етнос дадено тежко престъпление и всички от този етнос трябва да бъдат изселени), та по тази логика всички българи трябва да бъдат изгонени от всички страни в света, защото знаете ли колко българи убийци и крадци се подвизават насам-натам.

И не ми губете повече времето, което ми е кът, с неща извън дискусията- питах за конкретни примери и факти за конкретна форма на дискриминация.

Offline Dilmana

 • Editor
 • ***
 • Posts: 535
You are not allowed to view links. Register or Login
Дилмана гледа едностранчиво и тенденциозно сякаш.
А Хелзинския малко я кара - вервайте ми оти съм казал.
а abc малко я  кара през просото и то не "сякаш", ами ачик. И на въпрос има ли дискриминация казва -"има я, вервайте ми "оти съм казал", нищо че не ми е много ясно какво е това дискриминация."

Offline Сидхарта

 • Historian
 • *****
 • Posts: 887
Уважаеми съфорумци-не искам да се повтарям, но прекрасните и хармонични междуетнически отношения които кипят тук, може и без конкретни доказатерства да ги видиш-просто някой уважаван журналист, трябва да отиде сам в някой по специфични квартали на по големите ни градове ,особено вечер.
Аз твърдо вярвам в добрите отношения между различните етноси по нашите земи- не съм скептик а напротив оптимист съм.

Offline abc

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1415
Не знам защо  е това старание да се усетим като персони губещи ценното ти време. Нашата логика е, че отстрани живота е розов, че не е хубаво да си по-вярващ от папата и по-мюсюлманин от мюсюлманите. В някаквото село живеят реални хора. Не става въпрос за единичния случай, а за системни денонощни отношения, които при четене по диагонал няма как да бъдат забелязани. Мисля си обаче, че ако президента Обама ми отговаряше, нямаше да повнори н на брой пъти как му губя времето. Какво е дискриминация ние тук, ехо, махаме ви от далечните Балкани вервайте ми знаем. Радваме се, че сте прочели некой речник и се стараете да ни просветите. Прощавайте пак, че ви губим времето, както и реципрочно вие нашето, но не ни поучавайти от гледната точка на бял колонизатор от далечна страна. Желая ви от сърце да живеете живота на българите от тъпото и невзрачно за вашата висота село Мечка, пък това да употребите дежурните лозунги за нацисти, националисти, атака и прочие.

Крив ви е аршина комай Дилмана. Има нещо, но не знаем още какво... Прекалено лична е каузата. Поздрави от тъмните Балкани.

Offline Dilmana

 • Editor
 • ***
 • Posts: 535
До модераторите във форума – във връзка с изключването на форумци
Приятели, оценявам тежката задача, с която сте се нагърбили и ви желая успех.
 Не забравяйте, че поради половин век комунистическа диктатура и съветизация на България, съпровождани с лъжи, манипулации, пропаганда и злоупотреба с историческите факти на мнозина у нас - били те българи, били турци, руснаци, евреи или помаци им липсват и знания, и култура за водене на спор, и най-вече главите ни на всички са пълни с пропагандни и идеологически клишета. Само че интернет предлага нещо невероятно - предлага възможността да спорим и да оборим спокойно, с факти и доказателства клишетата и лъжите.
Е, затова се искат две-три неща от спорещите – на първо място време, искат се и солидни познания, иска се и култура на водене на спор. В последното влиза умението да изслушваш противника и да не се обиждаш и сърдиш, че някой не мисли като теб, а да се опиташ да го пребориш с познания и логика. (следва)
 

Offline Dilmana

 • Editor
 • ***
 • Posts: 535
Понеже поради липса на време не следя форума, досега избягвах да вземам участие в спорове кой кога и за какво е изхвърлен или защо му е изтрито мнението. Но в случая с Пламен Пасков, който бе изключен веднага след спор с мен, не мога да остана безучастна.
Не съм съгласна с вас да го изхвърляте от форума без да посочите конкретно кога, къде и с какво Пламен Пасков е нарушил правилата на форума и без да му дадете думата, за да се защити. Това не е демократично. Аргументи от рода „изхвърляме те, защото еди-кой си се обижда и не ще да пише заради теб” не са аргументи.
Това е израз на безсилие - изхвърляте инакомислещи като Пасков от форума, вместо да ги накарате с разумни аргументи да преосмислят позициите си.Това категорично не е в полза на вас самите..

Offline Dilmana

 • Editor
 • ***
 • Posts: 535
You are not allowed to view links. Register or Login
Не знам защо  е това старание да се усетим като персони губещи ценното ти време. Нашата логика е, че отстрани живота е розов, че не е хубаво да си по вярващ от папата и по-мюсюлманин от мюсюлманите. В някаквото жело живеят реални хора. Не става въпрос за единичния случай, а за системни денонощни отношения, които при четене по диагонал няма как да бъдат забелязани. Мисля си обаче, че ако президента Обама ми отговаряше, нямаше да повнори н на брой пъти как му губя времето. Какво е дискриминация ние тук, ехо, махаме ви от далечните Балкани вервайте ми знаем. Радваме се, че сте прочели некой речник и се стараете да ни просветите. Прощавайте пак, че ви губим времето, както и реципрочно вие нашето, но не ни поучавайти от гледната точка на бял колонизатор от далечна страна. Желая ви от сърце да живеете живота на българите от тъпото и невзрачно за вашата висота село Мечка, пък това да употребите дежурните лозунги за нацисти, националисти, атака и прочие.

Крив ви е аршина комай Дилмана. Има нещо, но не знаем още какво... Прекалено лична е каузата. Поздрави от тъмните Балкани.
Ето пак куп празни приказки, изсипани на едро от коша. А къде са ви КОНКРЕТНИТЕ аргументи?
Губите не само моето време, губите времето на всички да ви четат неподкрепените с никакво черно на бяло казваници за "дискриминация" и жалбите ви за "тъмни Балкани" и за неразбраната ви личност. Разбран бяхте - чудесно. И ви бе отговорено по достойнство. С конкретни и разумни аргументи и с цената на личното ми време.

Offline Dilmana

 • Editor
 • ***
 • Posts: 535
You are not allowed to view links. Register or Login
Уважаеми съфорумци-не искам да се повтарям, но прекрасните и хармонични междуетнически отношения които кипят тук, може и без конкретни доказатерства да ги видиш-просто някой уважаван журналист, трябва да отиде сам в някой по специфични квартали на по големите ни градове ,особено вечер.
Аз твърдо вярвам в добрите отношения между различните етноси по нашите земи- не съм скептик а напротив оптимист съм.
да, "уважаваните журналисти" са ходили и са видели много. Дискриминация има. Засега  предимно от българи към небългари . Чакам да ми дадете конкретни примери за обратното, а не пак приказки от рода на "иди и виж... невидимото".

Offline Сидхарта

 • Historian
 • *****
 • Posts: 887
Дилмана според мен има нещо с аршина-но и аз нямам време за писане-пък и може да получа бан.
Но нещата не са така еднопосочни -от една страна българите -способни да поемат цялата вина и от друга целият друг свят-праведен.

Offline abc

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1415
You are not allowed to view links. Register or Login
Ето пак куп празни приказки, изсипани на едро от коша. А къде са ви КОНКРЕТНИТЕ аргументи?
Губите не само моето време, губите времето на всички да ви четат неподкрепените с никакво черно на бяло казваници за "дискриминация" и жалбите ви за "тъмни Балкани" и за неразбраната ви личност. Разбран бяхте - чудесно. И ви бе отговорено по достойнство. С конкретни и разумни аргументи и с цената на личното ми време.

Не ставайте пазител на времето. Вие също губите чуждо време по вашата логика, защото стъпвате на теория, а не на практика. Нещо от сорта на мразетебожидардимитров! Що? Щото. Помня го това абсурдие. В общи линии вашите слова са против дискриминацията когато ка дискриминирани небълтари и ирония когато са такива. Пристрастна сте по някаква причина и затова предвидима в реакциите по темата. Борете се за световния мир, пък ние ще си редим тихо къщичката. А уважавани журналисти почни не останаха... Неориентирано към никой изречение.

Само веднъж споменахте ценното си време в последните 2 поста. Поздравление. Есть прогрес!

Оставям ви да кажете последна дума и да ме съкрушите с нещо бяло и Европейско. Амин.

Offline Dilmana

 • Editor
 • ***
 • Posts: 535
You are not allowed to view links. Register or Login
Дилмана според мен има нещо с аршина-но и аз нямам време за писане-

Това, което казвате е всъщност следното: "нямам време да посоча какво е това "нещо', дето уж го има, с "аршина" на Дилмана, но време за писане на глупости винаги имам, особено ако не трябва да ги подкрепям с конкретни доказателства и аргументи."

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42