Български > Дискусии
Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата
Gelina:
Пишете за проблемите си до институцията,която ще ви ги разреши. Ние защо нямаме такива проблеми с ромите?
Rasate:
--- Quote from: Gelina on July 07, 2010, 13:52 ---Пишете за проблемите си до институцията,която ще ви ги разреши. Ние защо нямаме такива проблеми с ромите?
--- End quote ---
Зависи в кой край си-ромите се саморазправят само когато са мнозинство или срещу тях са стари хора-това се дължи на чувството им за безнаказаност.
В помашките села все още младите българи мюсюлмани са мнозинство,дори има села където няма роми-когато и в тези села се забележи тенденцията на намаляване на младото население спрямо ромите тогава и там ще се пати.
п.с. По време на комунизма работната сила в българските села започва да намалява поради миграцията на българите към големите градове-тогава в тези села държавата почна да заселва цигани като работна сила-така села и малки градчета,в които нямаше нито един ром до 1947 през 2010 година станаха основно ромски-Беленци,Карлуково,Роман,Градец сливенско и т.н.
Цитат от Резултатите от последното преброяване:
".....Циганите обитават всички области, а най-висок е делът им сред населението на областите Монтана (12,5%) и Сливен (12,3%). Най-нисък е делът им в област Смолян. В 138 общини дялът им е по-висок от средния за страната. В 57 от тях относителният дял на циганите е над 10%, а в 6 общини надхвърля 20%. През 2001 г. в сравнение с 1992 г. се увеличава броят на населените места, в които циганите са преобладаващ етнос с дял над 50%. Не е регистрирано населено място с изцяло циганско население......"
Rasate:
--- Quote from: Avrupa on July 07, 2010, 14:13 ---Абе какво ни интересуват циганите? Какво дирят цигански теми в помашки сайт? Колко пъти да казвам, че помаците сме расисти? - Сто, двеста. Цигани не могат да виреят при помаци, това е естествен процес.
--- End quote ---
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Hadj:
Интересно човек само с 3 публикации колко много знае за форума?Пък не ми е ясно какво общо има помак bg с темата за дискриминация?
Rasate:
--- Quote from: Hadj on July 07, 2010, 15:00 --- Интересно човек само с 3 публикации колко много знае за форума?Пък не ми е ясно какво общо има помак bg с темата за дискриминация?
--- End quote ---
То заключиха темата и човекът е решил тук да си излее мъката. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
На мен помак бг ще ми липсва-макар,че ме изкара хитлеро-нацист ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version