Български > Дискусии
Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата
Dilmana:
--- Quote from: Rasate on January 28, 2011, 22:38 ---За Саркози:
Първо-За безработицата в циганските гета са си виновни самите цигани,поради отказът им от образование.
--- End quote ---
Това не е вярно. Задължителното образование до 16-годишна възраст е право на всяко дете и задължение на държавата да го осигури - без значение какви и кои са родителите на едно дете, дори ако са нелегални емигранти. България просто не спазва Конвенцията за правата на детето, която е подписала и не осигурява правото на образование на всяко дете. Няма отказ от образование, не е вярно че циганите не искат децата им да ходят на училище, напротив! Но българите не искат децата им да учат с циганчета поради докарани до истерия дискриминационни нагласи и предубеденост. Спомнете си случая с пазарджишките майки и учителките- расистки. В повечето случаи ромчетата не са допускани до класове с българчета, защото уж нямало места. Учат в т.нар. "цигански училища", където почти никой не иска да преподава и нивото е ниско. Но дори да има родители, които не искат децата им да ходят на у-ще, държавата е длъжна да осигури правото на детето да ходи достойно на училище - тоест да бъде облечено и обуто, да има учебни помагала и всичко, което е нужно. Защото ако днешните деца не ходят на у-ще, утре те ще попълнят армията на безработните и от това ще страда цялото общество. Така че приказките по медиите, че ромите не искали да ходят на у-ще не само са лъжи, но и демонстрират,че държавата е абдикирала от задълженията си и не осигурява правото на всяко дете на задължително образование.
Dilmana:
В допълнение ще дам пример за едно "циганче" отраснало в социален дом в Ловеч-майка му го е дала за отглеждане от институциите-от БТВ бяха решили да го свържат с родното му семейство,което е от кв.Лозенец в Стара Загора-когато детето дойде в "махалата" остана много разочаровано и с искреност си каза ,че се радва,че е отгледано от държавата и е завършило професионална гимназия.
--- End quote ---
И какво доказва този случай? Абсолютно същия случай знам с дете помак и дете българин. Е и?
Dilmana:
Второ-Имал съм досег с цигани,имам и приятели измежду тях-но от циганин до циганин има голяма разлика-има едни цигани,които живеят сред българите-наричат се цуцумани мога с ръка на сърцето да кажа,че около 50% от тези цигани са висшисти,а останалата част са поне със средно образование.Ниско образовани от тях няма и най важното осигуряват прехраната си по достоен начин.
Докато не научим циганите ,че българската държава е правова и за всяко престъпление има равно по сила наказание,че за да ползваш нещо трябва да си платиш за него.И че образованието е начин за достоен живот те ще си останат социални и фискални паразити,от които паразити страдат нашите родители.Защото както знаете социалните помощи и пенсиите се осигуряват от нас работещите-редовните данъкоплатци.
.
--- End quote ---
Тук вече сам си противоречите. Най-напред казвате, че от циганин до циганин има голяма разлика (ами добро утро,както се казва. И от българин до българин има голяма разлика) и веднага след това пишете: "Докато не научим циганите "...стоп, стоп, стоп...
Кои сме тия НИЕ? Ние, българиТЕ? А всички българи ли спазват закона?
Защо не го кажете това изречение (че българската държава е правова и за всяко престъпление има равно по сила наказание) на президента Първанов, например?
Или на главния прокурор Борис Велчев?
Или на вътрешния министър Цветанов, който наруши - и неведнъж, Конституцията на България? Или на предишния министър на вътрешните работи - Румен Петков , който обядваше и вечеряше с оперативно интересни лица ? или на премиера Бойко Борисов?
И да не би циганиТЕ всички до един да са престъпници? Сам давате пример за роми, които живеят почтено. Как тогава си позволявате да слагате всички роми под общ знаменател и то под знаменателя на неспазващи закона? В България големите престъпници са българи, не роми. И повечето престъпници пак са българи, не роми.
PETER:
--- Quote from: Dilmana on January 30, 2011, 06:38 ---бла бла ...
--- End quote ---
Бих ти отговорил, ама местните ме трият. Пък после се оплакват че никой не ги уважавал... :)
Rasate:
--- Quote from: Dilmana on January 30, 2011, 06:51 ---Тук вече сам си противоречите. Най-напред казвате, че от циганин до циганин има голяма разлика (ами добро утро,както се казва. И от българин до българин има голяма разлика) и веднага след това пишете: "Докато не научим циганите "...стоп, стоп, стоп...
Кои сме тия НИЕ? Ние, българиТЕ? А всички българи ли спазват закона?
Защо не го кажете това изречение (че българската държава е правова и за всяко престъпление има равно по сила наказание) на президента Първанов, например?
Или на главния прокурор Борис Велчев?
Или на вътрешния министър Цветанов, който наруши - и неведнъж, Конституцията на България? Или на предишния министър на вътрешните работи - Румен Петков , който обядваше и вечеряше с оперативно интересни лица ? или на премиера Бойко Борисов?
И да не би циганиТЕ всички до един да са престъпници? Сам давате пример за роми, които живеят почтено. Как тогава си позволявате да слагате всички роми под общ знаменател и то под знаменателя на неспазващи закона? В България големите престъпници са българи, не роми. И повечето престъпници пак са българи, не роми.
--- End quote ---
За циганите цуцумани съм изтъкнал точно най важното-те живеят сред българите от доста отдавна.А за "циганите" визирам тези от гетата.
Дилмана прави ми впечатление ,че ти не познаваш циганите не си живяла до тях,нито сред тях за това използваш високо парни мотиви,но не подкрепени от практиката.
Сега ще ти кажа няколко общо познати случая:
На циганите от Казанлъшкото и пловдивските гета им бяха дадени ново-построени от бюджета къщички-с алуминиева дограма,с ламиниран паркет-това беше от акцията от 2006 г.(
http://www.monitor.bg/article?id=74939 ) в която потънаха много левове от бюджета-но все пак за замазване на очите бяха построени няколко десетки къщички.И какво стана с къщичките които циганите трябваха да плащат 8 лв наем на месец.Първо се свали алуминият и се продаде за вторични суровини,паркета се изгори.Сега къщите според мен не стават за живеене,а за наем общината не може и да мисли да го събере.
В Ямбол тогаващният кмет реши проблема като дадоха на циганите цял блок-бившо общинско общежитие,който блок не се различаваше от другите от т.нар. соц. строителство-19 и 18.А след 4 години можете да видите на какво е заприличал.Общината в Ямбол за 4 години не е събрала и лев от наеми и същевременно ЕОН и ВИК за електричество и вода.
Циганите от гетата нехаят въобще за образованието,нито за децата си.
И Дилмана най важното живял съм махала до махала с циганско гето,учил съм с циганчета и твърде много ги познавам за да кажа,че децата им трябва да се вземат от тяхната среда още като малки.
И пак съм на мнението,че който не работи не трябва да яде.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version