Български > Дискусии
Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата
PETER:
Кратките изречения са плод на дълги размисли, а краткото мислене води до по-дълго писане.
Та, кои са "полезни идиоти"?
Rasate:
--- Quote from: Dilmana on February 03, 2011, 11:39 ---Расате, виждал ли си как с помощта на мотичка селянинът отклонява течащата в барата вода, за да я отклони и да полее следващата леха? На моменти казваш верни неща, но "логическите" ти заключения поемат в крива посока и напояват лехата на расисткото мислене. Защо ли? Защото някой с пропагандната мотичка на псевдо - журналистиката се е погрижил да ти създаде такава предубеденост, че си забравил да си задаваш логически въпроси и да мислиш с главата си. Май съм те надценила. Очевидно не правиш целенасочена пропаганда, а си жертва на такава. Нямам време сега нито да ти посочвам логическите, нито правописните грешки. Лесно и бързо се пишат неверни и нелогични неща, но опровергаването им отнема поне два пъти повече време. За днес времето ми за форумни лакардии свърши.
--- End quote ---
Дилмана бъркаш расизъм и нацизъм.
Но нито съм расист,нито нацист.
Имам приятели от Нигерия,Етиопия и Ботсвана-Хуманни лекари с които се напивахме и вилнеехме-Сюлейман от Нигерия беше мюсюлманин именно той ме запозна с исляма като религия и от него взех и за първи път прочетох корана.
Аз съм човек патриот,който обича родината си България.Човек търсещ правдата и гневящ се,когато се вършат неправди.Това трябва да го показва-а някой не вникнали в публикациите ми виждат шовинизъм или расизъм(нацизъм),няма такова нещо.Мислиш ли,че ще се занимавам с циганите,ако те не живееха на гърба на другите-нима се занимавам с арменците,турците,еврейте и пр.-като те са също толкова отрудени като нас-дразни ме ,че обикновеният работник и редовен платец е дискриминиран за сметка на хора не желаещи не само да осигурят прехрана на децата си,но и живеещи на гърба и за сметка на другите.
Ето ти дефиниция- Паразитът е организъм, който се храни с части или жизнено необходими продукти от друг жив организъм, наречен гостоприемник.
И знаеш ли Дилмана най много ми е жал за техните деца-за които няма истинско детство-карани са да просят или да ровят из кофите с боклук,мръсни и болни.
Затова писах,че на хора ,които не могат да осигурят нормален и сносен живот на своите деца те трябва да се отнемат и да се възпитават от държавата ,както е в САЩ.
Там дори и животните се отнемат,ако не живеят в благоприятни условия.
Hashashin:
Аз например не видях графа "хашашин" и се чуствам дискриминиран. Говоря за вероизповедания, защото хашашин е точно такова :)
Svetla:
--- Quote from: Шали on February 03, 2011, 11:15 ---И кое го определя като полуграмотен? Формата за мн.ч. с "й" е на помашки език (и им си е много симпатична особеност :)), а и никой няма намерение да си я подмени с граматически правилната.
--- End quote ---
Даже и да има правописни грешки, няма ли право да си изкаже мнението? Понякога правим грешки от бързане. А пък журналистите пишат непрекъснато с грешки (правописни и стилистични), да не говорим за качеството на българския им език. Жалка работа!
Шали:
--- Quote from: Rasate on February 03, 2011, 11:51 ---Шали-ако наричаш твоя диалект,че е помашки език си в голяма грешка:
...
--- End quote ---
Е, ясно де, че е диалект. (и не е мой, всичко е от/на/за Бог)
Преди доста време незир9 беше отворил тема за граматика и правопис и не беше много добре посрещната, та...явно нема нужда от даскалки. Толкова е изтъркан тоя довод с правописа....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version