Български > Дискусии

Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата

<< < (57/139) > >>

Rasate:
Държавата капитулира тотално пред циганите!!!

Двама загинаха при ромско меле в Сливен

Двама души са загинали при масов бой между роми в Сливен.

Във вторник в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” – Сливен, са доведени двама, участвали в мелето – на 22 и 24 години.

Единият е докаран мъртъв. Другият е бил посечен с брадва и получил тежка черепно-мозъчна травма. Въпреки усилията на лекарите и извършената операция пациентът е починал.

Много от близките са отишли в болницата, продължили са саморазправата и се наложило полицията да се намеси.

Инфо: dnes.bg

П-с.
От няколко години органите на реда и въобще държавата не взима на сериозно случващите се беззакония от страна на циганските фамилии и въобще на циганите.
Стига се до там ,че убийствата с участието на цигани зачестиха,а НАКАЗАНИ ВСЕ ОЩЕ НЯМА.

До сега няма осъдени цигани за убийствата в захарна фабрика от самонастанилият се там цигански катун,няма осъдени за убийството на горският в Плевенско,няма осъдени за убийството и тежката повреда на пазачите на черешовата градина в Кюстендилско,няма осъдени за поругаването на българското знаме в Сливенско(осъдиха полицая въвел ред).

Както се вижда от редицата примери българската държава е капитулирала пред циганското малцинство.

muti6:
“Език мой, издайник мой, враг мой!”

ДПС - “ибрикът” на Борисов

Не съм очаквал, че една-единствена дума “ибрик”, с която най-овластеният човек в държавата Бойко Борисов декорира ДПС, ще обърне изцяло представите ми за премиера.

Думата “ибрик” битува в съвременния език с подчертано обидно за мюсюлманите значение. Обратно, за самите мюсюлмани ибрик е иновативен инструмент от средните векове за осигуряване на интимната хигиена (съвременната му модификация е биде).

Политическата риторика на В. Сидеров - “ибрикчиите от ДПС”, явно визира не собственото, а вторичното, пейоративно (обидно) значение на думата. Това, без да е оправдано, е закономерно за Волен-Сидеровите уста. Не и за Бойко-Борисовите
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=936044

Rasate:

--- Quote from: muti6 on June 22, 2011, 13:30 ---“Език мой, издайник мой, враг мой!”

ДПС - “ибрикът” на Борисов

Не съм очаквал, че една-единствена дума “ибрик”, с която най-овластеният човек в държавата Бойко Борисов декорира ДПС, ще обърне изцяло представите ми за премиера.

Думата “ибрик” битува в съвременния език с подчертано обидно за мюсюлманите значение. Обратно, за самите мюсюлмани ибрик е иновативен инструмент от средните векове за осигуряване на интимната хигиена (съвременната му модификация е биде).

Политическата риторика на В. Сидеров - “ибрикчиите от ДПС”, явно визира не собственото, а вторичното, пейоративно (обидно) значение на думата. Това, без да е оправдано, е закономерно за Волен-Сидеровите уста. Не и за Бойко-Борисовите
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=936044

--- End quote ---

Мутиш тук става дума за обида към политическа партия,а не към мюсюлманите.

Ако се смяташ за част от ДПС тази обида може да те засегне.От друга страна Премиерът не е с кой знае какво образование и както виждаш доста често използва думи,които не са на място.Трето не,че го защитавам-съмнявам се дори,че знае значението на тази дума. ;D

Не на последно място за да обидиш или засегнеш даден човек трябва да използваш речник от неговата среда.Бил съм доста дълго в чужбина да разбера,че ругатнята от собствения ти език,култура или среда  най много може да те засегне-докато всички други са ти някак смешни и не ги взимаш на сериозно.

В пълен превод ибрик означава умивалник.
Дефакто и аз заставам зад тези думи визиращи ДПС-колкото и да се омажат с лайна( с извинение) винаги излизат умити и чистички от ситуацията.

Поздрави.

havaika:
+18
BBC movie for the children in Mogilino(Bulgaria) part 1
Да умреш от глад,като си сирак ???

havaika:
http://www.btv.bg/news/bulgaria/obshtestvo/story/897320519-Momicheta_ot_sotsialen_dom_Vazpitatelite_ni_darjaha_v_izolator.html
Прикрит фашизъм!!!!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version