Български > Дискусии

Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата

<< < (94/139) > >>

havaika:

--- Quote from: Svetlina on July 31, 2012, 12:25 ---Съдейки по "немахАленското" ти ниво Хава(й)чо и по дупетатите - родственици и приближени на убийци, крадци, терористи, държавни предатели/продавачи...,  за които С ГОРДОСТ гласуваш, е логично лозунга ти в профила да се сбъдва с все по-голяма сила.  Последното го наблюдаваме от години, но не си задаваш въпроса мюсюлманите какво направиха, освен да създадат партия благодарение на БКП/БСП и да гледат отстрани колко се обогатиха ръководителите й.

Ако беше прочел и други статии по въпроса защо турската държава няма да признава дипломи на завършилите в България, но нали си като жълтите вестници...разпространяваш веднага слухове в услуга на кого...?!

--- End quote ---
   Ако направим литературен анализ на това мнение се очертава следното:
             Тук лирическия герой(мюсюлманина и имащ право на глас и мнение) веднага се напада  с нелицеприятни епитети като : цитирам"родственици и приближени на убийци, крадци, терористи, държавни предатели/продавачи.." Добре ,че такива хора нямат пълна власт защото жална ни майчица -всички ще ни прекарат през "чушкопека" ;)
            Явно в този ред на мисли се нагнетява омраза към малцинствата и подържане на тезата мюсюлманин= терорист, убиец и т.н. Хора с такива мнения трябва службите да им намерят мястото по чл. 162 от НПК.Такива хора са заплаха за националната сигурност.Мюсюлманите в частност помаците са трудолюбиви хора .Скърцат зъби  и се борят да оцелеят в среда пълна с плевели. И за капак ако си кажеш мнението веднага ти лепкат етикет "предател". Мисля ,че България е демократична държава и една  ,две критики не могат да се равняват с предателство.Но някой плиткоумни хора си мислят че живеят във времето на възродителния процес където те мачкат само заради думата "не съм съгласен ".
     Нещо не ти харесвам  та ме нападаш лично.Радвам се ;) ;D  Нападките  са предвестник на слабост да оборваш с мнение и исторически документи.
   Що се отнася до дипломите."Калинки "-бол. И то не е военна тайна че се купуват  диплома на черния пазар. Но тая практика важи само в БГ.В чужбина търсят знания зад тази диплома.Само нашите си го карат някакъв икономически строй "Капиталистически комунизъм " и величия на бившите БКП синчета се здобиха с дипломи и даже титли.(Веднага давам пример: Божидар Димитров кога е станал професор или си е самозванец,но говори забавно,монотонно почти да те преспи и намира църкви и вампири всеки ден по поръчка.). ;) ;) ;D

Svetlina:
http://www.vestnikataka.bg/2012/07/%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%85-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE%D1%82%D0%BE/

Галина Райнова: Загубих сина си, защото властта толерира циганския терор

Бях обвинена, че съм насаждала омраза към циганите с участието си в протестите, свързани с жестокото убийстово на сина ми.

Искам смъртна присъда за убийците на детето ми!  Трима са извършителите на убийството, но все няма дори обвинителен акт. 

Има достатъчно улики и ДНК експертизи, а убийците на Боби са на свобода.

ВИЗИТКА:

Галина Райнова е майка на убития преди две години спортист Боби Райнов. На 04.07.2010 между „Факултета“ и „Овча купел“ тълпа от поне 50-ина цигани, въоръжени с брадви, колове и вили, нападна трима българи и зверски закла 25-годишния Боби. Две  лета по-късно виновни все още няма, а делото върви към задънена улица. В памет на убития младеж националисти организираха протест срещу безнаказаната циганска престъпност. Той бе поведена от майката на Боби Галина.

Svetlina:
Атанас Мусурлиев, член на Комисията за защита от дискриминация: Негласните привилегии на малцинствата са дискриминация

http://www.vestnikataka.bg/2012/07/%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0/

mustafa_b:
Сега остава някой да се изперчи, че специалните пътеки за хората с увреждания са форма на дискриминация...

Светлина, няма как малцинствата в една страна да са привилегировани. Дори и това да е така, то не означава, че се дискриминират представителите на мнозинството. Едно винаги е по-малко от десет. Следователно и по-слабо. А само слабите са обект на дискриминиране.

havaika:

--- Quote from: Svetlina on August 01, 2012, 17:23 ---http://www.vestnikataka.bg/2012/07/%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%85-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE%D1%82%D0%BE/

Галина Райнова: Загубих сина си, защото властта толерира циганския терор

Бях обвинена, че съм насаждала омраза към циганите с участието си в протестите, свързани с жестокото убийстово на сина ми.

Искам смъртна присъда за убийците на детето ми!  Трима са извършителите на убийството, но все няма дори обвинителен акт. 

Има достатъчно улики и ДНК експертизи, а убийците на Боби са на свобода.

ВИЗИТКА:

Галина Райнова е майка на убития преди две години спортист Боби Райнов. На 04.07.2010 между „Факултета“ и „Овча купел“ тълпа от поне 50-ина цигани, въоръжени с брадви, колове и вили, нападна трима българи и зверски закла 25-годишния Боби. Две  лета по-късно виновни все още няма, а делото върви към задънена улица. В памет на убития младеж националисти организираха протест срещу безнаказаната циганска престъпност. Той бе поведена от майката на Боби Галина.

--- End quote ---
   Това си е чисто криминален случай.А "патриотични" партии за да създадат отдавна мечтания етнически конфликт въвличат отчаяната жена да им играе по гайдата ,като вижда в тях "подкрепа".Но в същност я използват за мръсните си партиини игри.Трагедия е наистина че си отиват млади хора но си задавам няколко въпроса:
     1.Какво търсят в "опасния" цигански катун тия момчета? Държавни органи ли са?
     2.Ако случайно трима цигани влезнат в българска махала и придизвикат сбиване  и единия циганин падне убит от българин.Дали тези" патриотични" партии ще излезнат на протест в защита на убития?
    3.Ако непознат влезне в домът ти  с цяла компания и създаде конфликт дали саибията на имота ще го черпи кафе или ще изкара брадвата? ;) ::) ???

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version