Български > Дискусии
Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата
Shumarov:
Уважаема Даниела,
Бях казал, че съм отвратен от форума и няма да пиша вече тука, но виждам, че рискувате да попаднете в много неловка ситуация и си позволявам да се обърна към Вас!
Вие явно отдавна не живеете в България и информацията Ви за събитията там не е от личен опит.Вашият мироглед е различен от тези на живеещите там наши съграждани.Обидно е да се поставя под съмнение ерудицията и интелекта на хората, които не споделят вашето мнение.Разбира се, че филма на comemierda-та Карбовски не е доказателство, или пример за дискриминация, но има много примери за дискриминация на самозабравили се ЗКПЧ-та от ДПС към помаци и българи.Аз разполагам с много примери за това! Мога да Ви предложа примера за преместването на оградата на гробището в Джебел, като дискриминация.Мога да поднеса много имена на уволнени, или неназначени(неспечелили търга, или конкурса) за работа!Има много примери за дискриминация, а ако имаше доказателства(за пред съда) и грамотни хора с будна гражданска съвест в България, нямаше да си избираме чегета в продължение на 20 години.
ABC и други като него може да не притежават перфектни калиграфски и стенографски способности, но по мое мнение е приятел на помаците!
Проблема според мен идва от факта, че Вие отдавна не живеете в България и сте придобили съвсем различен мироглед и маниер(което не е никак лошо), а хора с ерудицията и способностите на abc са принудени да живеят в среда, която не е типична за техните висоти!
Бай дъ уей, много е изненадваща появата Ви във форума при толкова ценното Ви свободно време! Като впрегна аналитичния и циничния си поток от мисли, стигам до извода, че Назми Ви използва, като "тежка артилерия" в тези трудни за управление момнети.Дано да си давате сметка за това! Ако пък си давате сметка за това и въпреки всичко сте тука, .......нека ви припомная цитат от една песен на покойния Жоро Минчев:
" Не не вярвам, че
някое старо момче
ще се наведе
и ще се продаде"
Nazmi:
Уважаеми г-н Шумаров!
Радвам се да ви видя отново тук сред нас въпреки чепатия ви характер.
Аз съм от хората ,които винаги са заставали лице в лице за истината.!
Конкретно по горе споменавате,че цитирам " Назми хвърля тежката артилерия като използва Дилмана" ?!
На мене ли ги говорите тези работи,по скоро запитайте самата Дилмана!
Даниела Горчева- е тук не заради Назми а да защити собствената си позиция на гражданин на България,такива каквито сме ти, аз ,Даниела!
Дори не познавам Дилмана,макар и да ме грабна с публикациите си и станах с гордост неин абонат на издаваното от нея списание" Диалог" който го получавам редовно в САЩ.
Даниела е човек обиколил помаклъка,била е в Турция на собствени разноски за интервюта,била е в Корница„Брезница и къде ли не....
И забележете нещо,когато говори за дискриминацията над помаци,роми,турци -българите християни се нахвърлиха веднага.
А е факт това.
Аз държа на личности,обективни като Даниела Горчева.
Бих желал да чуя и другата страна но с факти и без нападки.
П.С- Г-н Шумаров,след като пишете доброволно в такъв цитирам вас" отвратен форум" ще ви помоля да спестите тази ваша неприятност и да намерите друго поприще!
Dilmana:
--- Quote from: Shumarov on February 26, 2010, 01:27 ---Уважаема Даниела,
Бях казал, че съм отвратен от форума и няма да пиша вече тука, но виждам, че рискувате да попаднете в много неловка ситуация и си позволявам да се обърна към Вас!
Вие явно отдавна не живеете в България и информацията Ви за събитията там не е от личен опит.Вашият мироглед е различен от тези на живеещите там наши съграждани.Обидно е да се поставя под съмнение ерудицията и интелекта на хората, които не споделят вашето мнение.Разбира се, че филма на comemierda-та Карбовски не е доказателство, или пример за дискриминация, но има много примери за дискриминация на самозабравили се ЗКПЧ-та от ДПС към помаци и българи.Аз разполагам с много примери за това! Мога да Ви предложа примера за преместването на оградата на гробището в Джебел, като дискриминация.Мога да поднеса много имена на уволнени, или неназначени(неспечелили търга, или конкурса) за работа!Има много примери за дискриминация, а ако имаше доказателства(за пред съда) и грамотни хора с будна гражданска съвест в България, нямаше да си избираме чегета в продължение на 20 години.
--- End quote ---
Уважаеми г-н Шумаров,
малко по-горе писах, че подобни случаи са напълно възможни и не ги изключвам. Напротив, готова съм да се заема с такива случаи, вкл. и да помоля от БХК да се заемат с тях. Просто съберете фактите. Има ли хора, които са преследвани и дискриминирани, защото не искат да си върнат мюсюлманските имена, например?
Смяната на имената беше голямо престъпление. Но ако има хора, които по някакви причини не желаят да си върнат мюсюлманските имена , това си е тяхно право. И ако поради тази причина са преследвани, аз съм готова /според силите си/ да се заема с тези случаи.
Но случаят в село Мечка е съвсем различен и там не става дума за дискриминация. Не желая да коментирам Карбовски, но това което прави е възмутително и не му е за първи път.
Що се отнася до втората част на постинга ви - грешите. Назми не ме "използва" , по-скоро аз се опасявам, че злоупотребих с гостоприемството и че е време да се отегля, за да не се създава излишно напрежение и оттам повече главоболия за Назми.
Между другото, с абц току-що си разменихме бележки и както се казва: сложихме оръжие:) А и виртуалните кавги не са най-страшното, което може да се случи на някого.:) Приятна вечер на всички.
Dilmana:
--- Quote from: Nazmi on February 26, 2010, 01:47 ---Уважаеми г-н Шумаров!
Радвам се да ви видя отново тук сред нас въпреки чепатия ви характер.
Аз съм от хората ,които винаги са заставали лице в лице за истината.!
Конкретно по горе споменавате,че цитирам " Назми хвърля тежката артилерия като използва Дилмана" ?!
На мене ли ги говорите тези работи,по скоро запитайте самата Дилмана!
Даниела Горчева- е тук не заради Назми а да защити собствената си позиция на гражданин на България,такива каквито сме ти, аз ,Даниела!
Дори не познавам Дилмана,макар и да ме грабна с публикациите си и станах с гордост неин абонат на издаваното от нея списание" Диалог" който го получавам редовно в САЩ.
Даниела е човек обиколил помаклъка,била е в Турция на собствени разноски за интервюта,била е в Корница„Брезница и къде ли не....
И забележете нещо,когато говори за дискриминацията над помаци,роми,турци -българите християни се нахвърлиха веднага.
А е факт това.
Аз държа на личности,обективни като Даниела Горчева.
Бих желал да чуя и другата страна но с факти и без нападки.
--- End quote ---
Назми, благодаря ти за добрите думи, дано съм ги заслужила поне наполовина. На Балканите всеки е бил и жертва, и насилник. Помаците и турците са били жертва на българите, българите са били жертва на помаците и на турците. Клането в Батак е извършено от помаци. После и българите ходели да ги колят. Изобщо - диваклък, както и да го погледнеш.
Проблемът е,че всеки етнос държи да се изкара само жертва и отрича участията си и в насилието. Много път има да извървим,докато се научим да сме обективни и да изследваме историята без излишни емоции, за да може да извлечем нужните уроци от нея.
Nazmi:
--- Quote from: Dilmana on February 26, 2010, 02:08 ---Назми, благодаря ти за добрите думи, дано съм ги заслужила поне наполовина. На Балканите всеки е бил и жертва, и насилник. Помаците и турците са били жертва на българите, българите са били жертва на помаците и на турците. Клането в Батак е извършено от помаци. После и българите ходели да ги колят. Изобщо - диваклък, както и да го погледнеш.
Проблемът е,че всеки етнос държи да се изкара само жертва и отрича участията си и в насилието. Много път има да извървим,докато се научим да сме обективни и да изследваме историята без излишни емоции, за да може да извлечем нужните уроци от нея.
--- End quote ---
Няма за какво да ми благодариш уважаема Даниела Горчева.
Удоволствие е да дискутираш тук в помашкия ни форум/ pomak.eu
Доказала си с труда ти и работата толерантното уважение към нас- помаци,турци,както и широката обществена подкрепа от интелектуалците в България,без да ги изброявам Едвин Сугарев,Васко Кръпката,Ирина Недева,,хора от БНР,Медиапул...!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version