Български > История
Помаците и Балканските войни - 1912-1913
havaika:
Раиф Мустафа дава на БСП подписката „360 кърджалийци против почетното звание на ген. Делов“
четвъртък, ноември 8
http://rodopi24.blogspot.com/2012/11/360.html
Повече ще събере от помаците. ;)
KaraIbrahim:
--- Quote from: havaika on November 08, 2012, 18:12 --- Раиф Мустафа дава на БСП подписката „360 кърджалийци против почетното звание на ген. Делов“
четвъртък, ноември 8
http://rodopi24.blogspot.com/2012/11/360.html
Повече ще събере от помаците. ;)
--- End quote ---
Преоблечените комунисти първо да дадат почетно звание на ген.Колев,който е бил братушките им в Добруджа!Ама не дават,ние знаем защо.Поради същата причина не го изучавахме и по история,докато "подвизите" на дедо Атанас Тешовски ни ги набиваха в главите.
Какво всъщност цели бившата БКП в лицето на Багдасаров?Никой ли не усеща,че умишлено се предизвиква едно противопоставяне на християни срещу мюсюлмани,на турци срещу българи,на съсед срещу съседа в името на кокала?И защо така упорито въпросният Багдасаров се е вкопчил в името на един достоен български генерал?Вече и покойниците ли трябва да употребяват в политическите си игрички?!
Не знам за вас,но мен ме е гнус!
onegavon:
Не е точно така бившото село Араплар Варненска област е преименувано в негова чест на ген . Колево. Майка ми е от село Карапелит близо до Добрич едно от местатата където се е проявил военния талант на ген.Колев.Преди няколко години му направиха паметна плоча там.
Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!
ген.Колев
Един есаул ще напише в спомените си „Българите се хвърляха срешу нас като освирепели кучета”. Бурята, която отнася всичко по пътя си – пехотни дивизии от румънци, сърби и хървати и накрая разбива елитната руска кавалерия е Първа конна дивизия на генерал-майор Иван Колев.
Така , че при комунизма го бяха поприкрили , но сега съвсем не е така.
България ликува. Иван Вазов излива своя поетичен екстаз в стихотворението „Добруджанската конница”, посветено „генералу Колеву”:
Не конница – лава в димящи талази…
„ При разработването на принципите на танковата война съм се учил на тактика от действията на конницата на ген. Колев в Добруджа”
/Ген. Хайнц Гудериан (1888-1954), участник в двете световни войни, теоретик на танковата война на Третия райх/
Има и улица във Варна даже беше реконструирана основно с европейски пари и в края на август Бойко Борисов откри реконструирания участък
KaraIbrahim:
Това го знам ,Онегавоне.Знам и за село Ген.Колево ,знам и за паметната плоча.И за паметника също зная.Този,за който събират средства от близо сто години и все не става.
Цялата ни работа е такава.Когато става дума за генералски паметник - парите се конфискуват и Съюза на запасните офицери се закрива.Но щом е за предизборни провокации - що да не ги употребим и покойните генерали?
onegavon:
Кога ,ако не сега? Да се свири по патриотичните чувства на хората е стар политически трик.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version