Author Topic: Йоан Дамаскин и критиката му към Исляма  (Read 112394 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pomak BG

  • Historian
  • *****
  • Posts: 1280
  • Да си помак звучи гордо.
You are not allowed to view links. Register or Login
Не сакаат да поверуваат во нивните очи и измислуваат секакви невистини, па се повикуваат на нивната лага, и остануваат во мракот на сомнежот.
Ова случување, се потврди во денешно време кога со моќните телскопи може да се види и да се наблудува месечината, за која одредени астролози даваат ваква изјава, дека Месечината по целата нејзина должина има една линија која изгледа како да месечината била одделена па потоа заварена, може се согледа на сликата:

Куранот за ова вели: Се ближи часот и Месечината се располови, а оние кога и да видат чудо главите ги свртуваат и говорат: "волшебништво постојано" Оние не веруваат и ги следат само страстите свои, а Се, е веќе одредено.. (Ел-Камер 54 (ајет 1-3)

Куранот истотака го потврдува случувањето со што дава веродостојност од највисоко ниво за нас муслиманите, но бидееќи не е тема на ова пишување ќе прејдеме на Куранот.........
Не само зизу9 е за похвала, ами и горепосочения ни съфорумец. На едно място той отбеляза и различията в текстовете на Библията при различните преводи, на различните езици.

Offline PETER

  • Forum fan
  • *****
  • Posts: 1028
  • Gender: Male
You are not allowed to view links. Register or Login

 
Е, Петре тук дойде още един теолог-мюсюлманин който също знае и може много и можехме да научим много от един такъв диалог между тях, ама брата Йоан много набързо му свършиха доводите и се скри.
   Имам предвид zizu9 който също се държи много възпитано и на ниво.

Еми, що тогава трихте и цензурирахте писаното от Йоан?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42