Български > Дискусии

Обидна дума ли е "Помак" - " Помаци" , или е смела и велика гордост ?

<< < (7/24) > >>

Rasate:

--- Quote from: Nazmi on May 19, 2010, 04:18 --- 
 Защо по света независимо къде сме като че ли думата" ПОМАК" за нас звучи обидно

Крием се под формата на други имена,изселниците се претопяват сменяйки фамилии с други имена.Нормално ли е това,след като в душите ни помашкото в нас остава до гроб.Кой и каквото да ми казва сам си знае това ,че е помак в душата си!

--- End quote ---
Това е предразсъдък.
Но в случая е много право-с помаци турците се опитват да окачествят хората от тази общност като втора ръка мюсюлмани и не турци поради българския език,а българите като втора ръка българи(българи предали вярата си)-поради ислямското вероизповедание.Всичко това е втълпявано години на ред на общността и те защитавайки себе си са вкарали целия негатив в самото име.
Радвам се,че с годините тези предразсъдъци на обществото избледняват и наближава денят,в  които съвсем ще изчезнат.
Наблюдавам тази революция в хорското мислене в метрополиите-вече в по големите градове няма тази категоризация на хората по признак на произход или вероизповедание. :)

Шест хиляди:

--- Quote ---Наблюдавам тази революция в хорското мислене в метрополиите-вече в по големите градове няма тази категоризация на хората по признак на произход или вероизповедание.
--- End quote ---
Това е много вярна констатация, но за съжаление в малките населени места действат още първобитно-стадните отношения.

KaraIbrahim:
Не се притеснявай,скоро няма да останат малки населени места.

Сидхарта:

--- Quote from: KaraIbrahim on May 29, 2010, 01:01 ---Не се притеснявай,скоро няма да останат малки населени места.

--- End quote ---
И това е вярна констатация.

ProudPomak:

--- Quote from: Adrenalin on May 20, 2010, 20:27 ---Горд съм че съм ПОМАК и тва е!

--- End quote ---

Кратко, точно, ясно и достойно за уважение.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version