Български > Дискусии
Обидна дума ли е "Помак" - " Помаци" , или е смела и велика гордост ?
deniz7:
Как ли са реагирали тези които преди повече от 30, 40години са били наричани помаци? знам какво беше преди 20години да наречеш някой помак
Svetla:
--- Quote from: deniz7 on October 03, 2010, 14:29 ---Как ли са реагирали тези които преди повече от 30, 40години са били наричани помаци? знам какво беше преди 20години да наречеш някой помак
--- End quote ---
Да ви кажа честно не знам защо мислите, че някой е гледал пренебрежително на вас.. Аз никога не съм имала лошо отношение към помаците, нито към турците, виж циганите, които са ме обирали по улиците няколко пъти - не ги обичам.
Даже си спомням, че при комунизма помаци и турци влизаха с привилегии във ВУЗ или в някои специализиране средни училища...
Учудвам се, защото брат ми имаше няколко колеги от университета в Търново - мюсюлмани, с които беше близък, пък татко общуваше като юрист с най-различни хора... Никога не сме били възпитавани в дух на омраза или пренебрежение.
Hat:
--- Quote from: capisco on October 17, 2010, 00:33 ---Да ви кажа честно не знам защо мислите, че някой е гледал пренебрежително на вас.. Аз никога не съм имала лошо отношение към помаците, нито към турците, виж циганите, които са ме обирали по улиците няколко пъти - не ги обичам.
Даже си спомням, че при комунизма помаци и турци влизаха с привилегии във ВУЗ или в някои специализиране средни училища...
Учудвам се, защото брат ми имаше няколко колеги от университета в Търново - мюсюлмани, с които беше близък, пък татко общуваше като юрист с най-различни хора... Никога не сме били възпитавани в дух на омраза или пренебрежение.
--- End quote ---
Ти си демократ по рождение.Дано все повече се раждат такива,като тебе и да бьдат вьзпитавани така.Смея да твьрдя обаче,че ти си поскоро изключение.Голям процент от нашите сьнародници са негативно настроени и смятам,че това е последствие от сьзнателно провежданата политика на бившите комунистически уроди,които за жьлти стотинки пренаписаха и преиначиха бьлгарската история. Много от тях за сьжаление и до днес сеят льжи и всяват омраза сред народа ни.Новото поколение се отьрсва от тези насилствено насадени предубеждения спрямо помаците, и като че ли вече все повече се цени кой какво може а не какьв произход има.Дано така и да бьде за дьлго и занапред.
Svetla:
Благодаря Ви!
Не знам дали съм демократ, но едно е сигурно - човечна съм, обичам хората, и обичам родината си... Затова се подразних, че сте в сайта има форум на турски език.
Gelina:
:) Странно, ако беше на друг език дали щеше да те дразни? Забеляза ли,че има и на английски? ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version