Български > Дискусии

Обидна дума ли е "Помак" - " Помаци" , или е смела и велика гордост ?

<< < (13/24) > >>

Subeyi Kurt:
Израза българомохамеданин е ''творение'' на червените фашисти въпреки че добре знаеха че религията е ''ИСЛАМ''. Подигравателно с цел унижение вмъкнаха религиозно значение в графата нарадност та сега пък други неовъзродители искат Помаците да се абстрахират от религията си когато се самоопреляват. Един луд хвърля камък в кладенеца та други 100 нормални не могат да го извадят. Това е какафонията в съвременна България.

Turas:

--- Quote from: subigi kurt on February 03, 2012, 15:43 ---Израза българомохамеданин

--- End quote ---
А нали простоянно налагате тезата, че булгарите са тюрки?! Значи помаците са тюрко-мохамедани и не би трябвало да се стряскаш. 8)

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Вологез on February 03, 2012, 16:45 ---А нали простоянно налагате тезата, че булгарите са тюрки?! Значи помаците са тюрко-мохамедани и не би трябвало да се стряскаш. 8)

--- End quote ---

Ми не са малко Помаците които биха се съгласили да им се вписва Турчин ( Türk )  в документите. Тук става въпрос че няма религия Мохамеданство а Ислам. Много ли ти е сложно да го разбереш. Наистина си много зле. Честно! ;) :D

BG POMAK:
Към Субиги Курт: Какво означава твоя псевдоним? Турците какъв език говорят за да се наричат турци? Помаците какъв език говорят за да се наричат турци? Това са елементарни въпроси и ако сметнеш за необходимо може и да отговориш. Не е необходимо да се правиш на оригинален. Просто ние сме си помаци и не сме турци. Другото се казва турчеене. Те са от друго тесто замесени. Не могат да се впишат в нашият бит и култура. Обратно ние също не споделяме техния бит и култура. Следователно е грешно когато не познаваш нещо да се приписваш към това "нещо". Това  се нарича и обличане на чуждо бельо.

BG POMAK:
Към Субиги Курт: Между другото има и китайци които са с мохамеданска вяра. За да не си помислиш че ти пише някой не мохамеданин се ти кажа, че аз съм вярващ и съм мюсюлманин. Не твърдя , че съм съвършен, но правя намаз  сутрин и ходя на джамия на байряма, защото естеството на работата ми е такава.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version