Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (283/678) > >>

ibrahim65:
Здр Марияна,аз съвсем културно без злоба и КАЛ, искам да те попитам ама бъди честна с мен.
Защо се стигна до това ,,КЛАНЕ'' в Батак, защо там а не на друго място.
Хората си са имали училище и къщи на два етажа, и са били доста по богати от ,,дрипавите'' ПОМАЦИ.
Кой е посегнал пръв на оръжието, искам да говорим не за клането а преди това, как са живяли тези хора, имали ли са тормоз,
на какъв език са учали в училището си, с какво са се занимавали, та защо им е притрябвало революция.

havaika:

--- Quote from: ibrahim65 on June 12, 2012, 19:32 ---Здр Марияна,аз съвсем културно без злоба и КАЛ, искам да те попитам ама бъди честна с мен.
Защо се стигна до това ,,КЛАНЕ'' в Батак, защо там а не на друго място.
Хората си са имали училище и къщи на два етажа, и са били доста по богати от ,,дрипавите'' ПОМАЦИ.
Кой е посегнал пръв на оръжието, искам да говорим не за клането а преди това, как са живяли тези хора, имали ли са тормоз,
на какъв език са учали в училището си, с какво са се занимавали, та защо им е притрябвало революция.

--- End quote ---
  Имало е подстрикател-детко Иванушка. ;) Но за това не се пише и както за мародерствата  и палежите на хайдутите по помашките села без да имат вина  :'(Темата е табу и за учебниците по история ,че ще се обгази историческата атмосфера като черноморието  ;D

skoti3:

--- Quote from: havaika on June 12, 2012, 20:04 ---  Имало е подстрикател-детко Иванушка. ;) Но за това не се пише и както за мародерствата  и палежите на хайдутите по помашките села без да имат вина  :'(Темата е табу и за учебниците по история ,че ще се обгази историческата атмосфера като черноморието  ;D

--- End quote ---

Помаците не са били толкова мирни преди 1912 година. В този край точно те са били едни от най-големи подръжници на Османската империя.  Че след 1912 година е имало палежи имало от страна на българите, но е имало побоища и от помаците преди това. Каквото си щеш си говори, но да ми говориш, че помаците нищо не правили, ама дошли лошите ВМРО и направили това. Явно е имало тогава причина. Не казвам, че е хубаво, но военно време. През тези войни е имало много жертви от всякъде.

Но някои тук подобно по нищо не се различавате от симпатизантите на Атака и ВМРО. Те казват само, мюсюлманите са клали българи, българите нищо не са правили. Тук ми говорите пък, че българите клали помаците, пък които пък нищо не са направили. Истината е, че жертви е имало и от двете страни.

ibrahim65:
Скот пак се въртиш като ..... абе дай точни сведения ако не знаеш си траикай,
и чети бе брат по в ,,гащи''чети и това е хубаво нещо, просвещавай се с ПОМАШКОТО.

skoti3:
За априлското въстание има изследвания. За периода през около и преди 1912 са описани в един дневник на един познат от страха от Помаците да не ги бият. Ако са били мирни от къде ще е този страх ? Знам и някои села, обаче няма смисъл да ги казвам кои са, тук има и доста недоброжелатели  не искам заради мен да мразят определено село.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version