Български > Bестник
НОВИНИ - NEWS - HABER
Mariana:
--- Quote from: onegavon on June 12, 2012, 21:15 ---Марияна, явно не са чели Сервантес, а само са гледали рекламата за салама и и Санчо Панса за това им е трудно да разберат какво е да си свободен.
Не искам да се повтарям , но българските помаци са единствените които никога не са се опитвали да се освободят от Османска власт .Всички други включително и мюсюлманите подвластни на турския султан са се борели за свободата си. Най- близките им босненските помоци са се бунтували включително и с оръжие в ръка против османската власт, а родопските им аналози не.Може би и това има значение в неразбирането на нуждата от свобода.
--- End quote ---
Неразбирането често идва от невъзможността или нежеланието да се опитаме да се поставим на мястото на другия.
Не мисля, че този паралел с Дон Кихот и Санчо Паса е правилен в случая.
Когато помаците в царство, а по-късно и в НР България, са били подлагани на натиск и репресии, заради различнните имена и различната вяра, те са се опитвали да отстояват себе си като "дон Кихот", не като "Санчо".
ibrahim65:
Аз пак не разбрах нищо затова питам ПАК.
Защо се е стигнало до това КЛАНЕ. На невини и щивилни и....
А това за Сервантес, и САЛАМА, господине вземи и го дай на майка ти, че ще и трябва.
onegavon:
--- Quote from: Mariana on June 12, 2012, 21:21 ---
Неразбирането често идва от невъзможността или нежеланието да се опитаме да се поставим на мястото на другия.
Не мисля, че този паралел с Дон Кихот и Санчо Паса е правилен в случая.
Когато помаците в царство, а по-късно и в НР България, са били подлагани на натиск и репресии, заради различнните имена и различната вяра, те са се опитвали да отстояват себе си като "дон Кихот", не като "Санчо".
Между това да протестираш и да си заложиш ,имота ,семейството и живота за свободата има доста голяма разлика.Те никога не са го правили и за това им е трудно да разберат личности като Левски,Бенковски,Ботев.Не случайно дадох паралел с другите мюсюлмани от времето на Империята.Та те и до ден днешен нямат никаква сериозна собствена организация ,която да им защитава правата, а разчитат на турците.Те никога няма да се бият за свободата си за разлика от босненци.
--- End quote ---
asparuh7777:
--- Quote from: ibrahim65 on June 12, 2012, 21:50 ---Аз пак не разбрах нищо затова питам ПАК.
--- End quote ---
Я не се прави на дръж ми к......! Вместо да си губиш времето тук иди да изгледаш един балет, белкем разбереш, че има и друг свят!
ibrahim65:
asparuh кажи как премина Дунав с тази бяла кобила.
Тогава е нямало моста на дружбата.Ако ми отговориш ще има още въпроси.
Ако ли не ти ми дръш к... или пък го дай на майка ти направи я щастлива с него.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version