Български > Bестник
НОВИНИ - NEWS - HABER
muti6:
Такъв е живота братя по перо,но идва момент,когато всеки си намира майстора!Оставаме единствено с надеждата, всеки да се замисли и да отсее плявата. ;D
Шали:
Жалко за онези хорица, които са неспособни сами да защитят позициите си и вярванията, а се нуждаят от световно известни, образовани палячовци и палячки да говорят вместо тях и да се изживяват като помашката (в случая) Майка Тереза.
muti6:
Шали прочети това,ще ти бъде интересно,надявам се!!!
Психоза сред мюсюлманите и страх сред християните
От 2006 г. насам переодично сме свидетели на специализирани акции и агресивни действия на службите срещу мюсюлманите в България“. Това каза бившият Софийски мюфтия Али Хайраддин на пресконференция днес.
Той посочи няколко показни акции на службите срещу мюсюлмански активисти, след които има образувани досъдебни производства.
Те впоследствие са прекратени от прокуратурата поради липса на достатъчно доказателства за изготвяне на абвинителен акт.
Задържаните са обвиняеми в престъпления, които са им повдигнати и предявени, а в крайна сметка „в публичното пространство се появиха термини като традиционен ислям, радикален ислям, уеххабитска идеология, селефитски ислям. Навлиза се в непонятна за коментиращите и публиката терминология, която всява страх и ужас в незапознатите“, заяви Хайраддин.
„Господин премиер, проверете тези акции!“, призова той, като припомни, че след като е спечелил изборите, Борисов заявил в НДК, че мюсюлманите трябва да се чувстват защитени.
„След всичко това бихте ли се чувствали защитен, ако сте мюсюлманин?“, попита премиера той.
http://www.novinibg.com/news_pictures/17/4926_1.jpg
Dilmana:
--- Quote from: silvia on October 29, 2010, 12:16 ---
Защо е тази ярост, бе Дилмана?
Защо е тази постоянна склонност към обиди и нападки?
Някакъв личен проблем ли имате?
То глупак ли не бях, то неграмотна ли не бях, то какво ли не ме нарекохте и далеч не само мен разбира се.
Може много да не ви се иска, но нямам предразсъдъци към мюсюлманите, гледам на всеки човек индивидуално, според това, което той сам ми покаже и винаги е било така. Не правете, така че, опити за внушения кой какви предразсъдъци имал и какъв бил начинът му на мислене, едва ли не. Не се грижете за моя начин на мислене, понеже той е всичко друго, само не и елементарен, нетолерантен, агресивен и нападателен. А ако пък смятате може би, че с лични обиди, агресивност, нападки и пр. пример за сложно мислене и толерантно поведение давате, то жалко за вас.
--- End quote ---
Силвия, няма ярост, а констатация, която не намирам за обидна. Не всеки е правно грамотен, а и този, който е правно грамотен, също има граници на своята компетентност.
Обясних, че се спекулира с липсата на елементарна демократична култура в голяма част от бг общество. Именно защото не ви смятам за злонамерена и предубедена, затова и дадох пример с вас- ето, резултатът от подобни акции - дори на хора като вас да се насажда страх срещу мюсюлманите по принцип.
Що се отнася до липсата на правна и демократична култура у нас, тя е обяснима и не се наваксва за няколко години след половинвековен комунистически режим.
Не само вие, дори много български юристи демонстрират липса на правна култура.
tersid:
--- Quote from: Шали on October 29, 2010, 12:25 ---Жалко за онези хорица, които са неспособни сами да защитят позициите си и вярванията,
--- End quote ---
Жалко и за другите хорица,които са способни да се бъркат в позиции и вярвания ,които не ги бъркат.Още по жалко ,нали Шали.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version