Български > Bестник
НОВИНИ - NEWS - HABER
sultan selim:
--- Quote from: Mariana on June 13, 2012, 14:59 ---
А може би смяташ себе си за светъл пример, султане?
За пример за някакъв умен, толерантен, отворен да научи нещо ново човек?
--- End quote ---
Aбе вие кво искате постоянно тук да натяквате на помаците какви са и кои са дасе разпореждате с хората да досаждате с безкрайна наглост и да вземем дави омесим хляб ли какво
Mariana:
--- Quote from: sultan selim on June 13, 2012, 15:08 ---Aбе вие кво искате постоянно тук да натяквате на помаците какви са и кои са дасе разпореждате с хората да досаждате с безкрайна наглост и да вземем дави омесим хляб ли какво
--- End quote ---
Наглост?
Не знаех, че съм пример за наглост.
Но мога да ти кажа, че за мен в момента си пример за онази стара поговорка, още от времето на Римската империя, че "Истината ражда омраза".
Subeyi Kurt:
''ROBITE ''SA SI IMALI EKZARHİYA İ TO V ISTANBUL ;)
Турция ни връща 7 екзархийски имота в Истанбул
Външният министър Николай Младенов приветства турската държава за справедливото решение да възстанови собствеността на 7 екзархийски имота в Истанбул.
Българските екзархийски имоти в Истанбул не са само материална ценност. Те са част от съвременната история на нашия народ, свидетелство за продължителните му усилия за постигане на религиозна и политическа свобода. В продължение на десетилетия именно в Истанбул е седалището на Българската екзархия, която ние свързваме с епохата на национално Възраждане и духовен подем“, припомня министър Младенов.
Метохът се намира срещу Желязната църква "Свети Стефан" в Истанбул. Строителството му завършва на 23 април 1850 г., около година след освещаването на "Св. Стефан". Метохът се превръща в люлка на българското духовно и национално възраждане. В сградата е имало приют, редакция, печатница и семинария. През 1857 г. в Метоха се открива българско училище "Св. Св. Кирил и Методий". Там са списвани и печатани над 20 български вестника и списания. Отпечатана била и Библия на български език. Учредявали се просветителски и търговски дружества. Метохът е представлявал дълга (близо 40 м) триетажна сграда от дялан камък с 25 стаи, всички гледащи към параклиса и залива Златния рог
http://www.dnes.bg/index/2012/06/13/turciia-ni-vryshta-7-ekzarhiiski-imota-v-istanbul.161259
sultan selim:
--- Quote from: Mariana on June 13, 2012, 15:11 ---
Наглост?
Не знаех, че съм пример за наглост.
Но мога да ти кажа, че за мен в момента си пример за онази стара поговорка, още от времето на Римската империя, че "Истината ражда омраза".
--- End quote ---
ти какво мислиш и казваш и другите от шайката за мен нее важно аз влизам тук заради помаците даси хортувам или обменям с тях нещо наше си
не да влизам и да гледам навлеци които нагло се изказват и казват кой какъв е и що е
както ботев е казал "не мога да гледам как турчин бесней над бащино ми огнище"
Subeyi Kurt:
Tuk Pomacite sa domakini, a drugite da znayat che sa gosti i da ne ripat za tuy i onuy a da si hodyat v bashtinoto si ognishte. Ne e neobhodimo tuk da se pokazva balkandjiyska naglost i bezochlivost. ;D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version