Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (291/678) > >>

sultan selim:

--- Quote from: Mariana on June 13, 2012, 14:59 ---
А може би смяташ себе си за светъл пример, султане?

За пример за някакъв умен, толерантен, отворен да научи нещо ново човек?

--- End quote ---
Aбе  вие кво искате  постоянно  тук да натяквате на  помаците   какви са   и кои са   дасе разпореждате с хората   да досаждате с безкрайна наглост  и   да  вземем дави омесим хляб ли  какво 

Mariana:

--- Quote from: sultan  selim on June 13, 2012, 15:08 ---Aбе  вие кво искате  постоянно  тук да натяквате на  помаците   какви са   и кои са   дасе разпореждате с хората   да досаждате с безкрайна наглост  и   да  вземем дави омесим хляб ли  какво 

--- End quote ---

Наглост?

Не знаех, че съм пример за наглост.
Но мога да ти кажа, че за мен в момента си пример за онази стара поговорка, още от времето на Римската империя, че "Истината ражда омраза".

Subeyi Kurt:
''ROBITE ''SA SI IMALI EKZARHİYA İ TO V ISTANBUL ;)

Турция ни връща 7 екзархийски имота в Истанбул

Външният министър Николай Младенов приветства турската държава за справедливото решение да възстанови собствеността на 7 екзархийски имота в Истанбул.

Българските екзархийски имоти в Истанбул не са само материална ценност. Те са част от съвременната история на нашия народ, свидетелство за продължителните му усилия за постигане на религиозна и политическа свобода. В продължение на десетилетия именно в Истанбул е седалището на Българската екзархия, която ние свързваме с епохата на национално Възраждане и духовен подем“, припомня министър Младенов.

Метохът се намира срещу Желязната църква "Свети Стефан" в Истанбул. Строителството му завършва на 23 април 1850 г., около година след освещаването на "Св. Стефан". Метохът се превръща в люлка на българското духовно и национално възраждане. В сградата е имало приют, редакция, печатница и семинария. През 1857 г. в Метоха се открива българско училище "Св. Св. Кирил и Методий". Там са списвани и печатани над 20 български вестника и списания. Отпечатана била и Библия на български език. Учредявали се просветителски и търговски дружества. Метохът е представлявал дълга (близо 40 м) триетажна сграда от дялан камък с 25 стаи, всички гледащи към параклиса и залива Златния рог

http://www.dnes.bg/index/2012/06/13/turciia-ni-vryshta-7-ekzarhiiski-imota-v-istanbul.161259

sultan selim:

--- Quote from: Mariana on June 13, 2012, 15:11 ---
Наглост?

Не знаех, че съм пример за наглост.
Но мога да ти кажа, че за мен в момента си пример за онази стара поговорка, още от времето на Римската империя, че "Истината ражда омраза".

--- End quote ---
ти   какво мислиш и казваш и другите  от шайката   за  мен нее  важно   аз влизам тук заради   помаците   даси хортувам или обменям с тях   нещо  наше  си   
не  да влизам и да гледам  навлеци   които нагло се   изказват и казват кой какъв е и що е   
както ботев е казал    "не мога  да гледам как   турчин бесней над бащино ми огнище"

Subeyi Kurt:
Tuk Pomacite sa domakini, a drugite da znayat che sa gosti i da ne ripat za tuy  i onuy a da si hodyat v bashtinoto si ognishte. Ne e neobhodimo tuk da se pokazva  balkandjiyska naglost i bezochlivost.  ;D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version