Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (296/678) > >>

Subeyi Kurt:
Ердоган разреши езика на кюрдите

Турският премиер Реджеп Ердоган обяви, че кюрдският език ще може да се изучава в държавните училища на страната, предаде АФП.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1418567

Mariana:

--- Quote from: havaika on June 13, 2012, 15:58 ---  Защо се унижаваш Ваше Височество да водиш дискусия с необразованите помаци.По-добре ще е Чао и не се връщай ;) ;D

--- End quote ---

Не обичам манипулаторите, Хавай.

дето не искат нищо да се промени към по-добро,
нищо ново да не се научи и нищо старо да не сe забрави.

Никъде не съм наричала помаците необразовани.

Нито съм демонстрилала българско самочувствие.

Понеже, ако още не си разбрал, личното самочувствие на всеки човек е лично, не общо.
Само хора, които нямат достатъчно лично самочувствие, лесно се изкушават да се крият зад една или друга общност, зад една или друга вяра, зад един или друг народ и пр.

Има хора, които, колкото и да твърдят обратното,
много биха се радвали да има неразбирателства и вражди,
и предразсъдъци, и митове.

Те са среда, в която са свикнали да живеят.

Много по-лесно е да се поддържат стари митове, вражни, невежества и пр.,
отколкото да се опитва човек да прави нещо съвършено различно от това.

Оказва се даже, че той в един момент няма как да не започне да пречи...

Mariana:

--- Quote from: subigi kurt on June 13, 2012, 15:52 ---I bez tova ne se nujdaem da ni probutvash bulgarsko samosyznanie. Tryabva da se nauchite nay-posle da uvajavate pravoto na samoopredelenie na vsichki hora po sveta. OK???

--- End quote ---

Едва ли има смисъл да отговорям и на теб.

Дали за правото на самоопределение "дискутирахте" днес по-рано или за това кой от вас бил най-големият жребец?

Както вече написах, не обичам манипулациите и спекулациите.
Волни или неволни, и който и да ги прави.

havaika:

--- Quote from: Mariana on June 13, 2012, 17:04 ---Не обичам манипулаторите, Хавай.

дето не искат нищо да се промени към по-добро,
нищо ново да не се научи и нищо старо да не сe забрави.

Никъде не съм наричала помаците необразовани.

Нито съм демонстрилала българско самочувствие.

Понеже, ако още не си разбрал, личното самочувствие на всеки човек е лично, не общо.
Само хора, които нямат достатъчно лично самочувствие, лесно се изкушават да се крият зад една или друга общност, зад една или друга вяра, зад един или друг народ и пр.

Има хора, които, колкото и да твърдят обратното,
много биха се радвали да има неразбирателства и вражди,
и предразсъдъци, и митове.

Те са среда, в която са свикнали да живеят.

Много по-лесно е да се поддържат стари митове, вражни, невежества и пр.,
отколкото да се опитва човек да прави нещо съвършено различно от това.

Оказва се даже, че той в един момент няма как да не започне да пречи...

--- End quote ---
Като за начало Мариане като доказателство в твоето добронамереност  и висене по помашкия форум на смени с някой други аркадаши ,защо не вземеш по твоя инициатива да събираш подписка за главен прокурор да е помак във фейсбук и за втора джамия в София. ;)

skoti3:

--- Quote from: havaika on June 13, 2012, 18:16 --- Като за начало Мариане като доказателство в твоето добронамереност  и висене по помашкия форум на смени с някой други аркадаши ,защо не вземеш по твоя инициатива да събираш подписка за главен прокурор да е помак във фейсбук и за втора джамия в София. ;)

--- End quote ---

Защо пък за мен не се направи една подписка аз да съм главен прокурор. Явно според Хавайчо всичко е фейсбук. Добре предложи някой, който има образование за това и готово.  Предложи ??? Нямам против да е помак, турчин, циганин, но предложи въз основа на какво. 

--- Quote ---Двоен аршин на правораздаването и при религиите.110 нападения над джамии и мюсюлмански гробища и нито един в ареста.А за църквата ще си строшат краката да издирват обидил богопомазаните
--- End quote ---

Тук пък религиите няма нищо общо.  Много ясно, че ще го издирват дали ще го хванат е друг въпрос. Да не би да има някой осъден. Ай стига лъга като дърт циганин.

--- Quote ---Tuk Pomacite sa domakini, a drugite da znayat che sa gosti i da ne ripat za tuy  i onuy a da si hodyat v bashtinoto si ognishte. Ne e neobhodimo tuk da se pokazva  balkandjiyska naglost i bezochlivost.  ;D
--- End quote ---

Тогава к'во правиш тук бе нагъл. Някои турци се правите на помаци и говорите постоянно глупости. Обиждате страната, но да знаеш, че и те са част от нея. Като обиждате страната обиждате всички.  Чу ли бе гост.

Иначе тука все на обратно ти отговарят. Сигурно ако кажа, че има помашки отделен от българите етнос, тук някои напук, които защитават тази тезе, ще ми отговорят на опъче само и само да не са съгласни с някой по разичен :D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version