Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (308/678) > >>

havaika:

--- Quote from: Mariana on June 14, 2012, 21:55 ---Знаеш ли какво е казал Христос:

"Обичайте враговете си, понеже ако обичате само тези, които вас обичат, каква вам награда?"

И какви са Божиите заповеди, още от т.нар. Стар Завет, знаеш ли?

Не убивай, Не лъжесвителествай, не кради, Почитай баща си и майка си, Не пожелавай това, което е на ближния ти и пр.

Само заблудени хора, престъпвайки всъщност Божиите заповеди, а още повече онзи Завет на любовта, който носи в себе си Месията (почитан, впрочем, като Божи пророк и според исляма), са могли да убиват или да насилват и пр.

Ти смяташ ли, впрочем, че пророкът Мохамед би одобрил това, което правят днес някои, наричащи се мюсюлмани, по света?

Смяташ ли, че би одобрил убийствата на случайни, невинни хора в разни атентати?

Трябва ли задади тези престъпления немюсюлманите да смятат, че ислямът на това учи своите последователи??

Как мислиш?

-------------------------
п.с.:

Както вече написах, не си способен и един потинг да сложиш, без той да насъсква към омраза.
И последният ти е такъв.

--- End quote ---
И кое от горенаписаното е спазено ;D ;DДали не сте убивали  друговерци(помаци и др)Дали не лъжете-причината за възродителните процеси от 1981г(не ми излизай с постановката "ами комунистите атеисти"защото насилствената кръстилка не е от 1944г),дали  няма репресия в момента на религиозна основа?
 Айде стига с истърканата фраза "ислямисти -омраза".Ами от днес това любов ли е?http://www.dnes.bg/index/2012/06/14/sofiia-ne-e-ankara-vyzroptaha-ot-ataka-i-vmro.161331
 И мен ме събужда в неделя тъпата камбана и искам да дрънка звънче,но демонстрация на омраза не правя ;)

Mariana:

--- Quote from: havaika on June 14, 2012, 22:02 --- И кое от горенаписаното е спазено ;D ;DДали не сте убивали  друговерци(помаци и др)Дали не лъжете-причината за възродителните процеси от 1981г(не ми излизай с постановката "ами комунистите атеисти"защото насилствената кръстилка не е от 1944г),дали  няма репресия в момента на религиозна основа?
 Айде стига с истърканата фраза "ислямисти -омраза".Ами от днес това любов ли е?http://www.dnes.bg/index/2012/06/14/sofiia-ne-e-ankara-vyzroptaha-ot-ataka-i-vmro.161331
 И мен ме събужда в неделя тъпата камбана и искам да дрънка звънче,но демонстрация на омраза не правя ;)

--- End quote ---

Синодът на БПЦ се извинява за т.нар. кърстилка още през 30-те години, ако не ме лъже паметта.

А тази форма "вие не сте ли убивали", какво да я коментирам?

Никого не съм убивала, да ти кажа.
На никого нищо не съм откраднала.
Не съм обидила даже никого зарадя вярата или етноса му.

Ако вярваш в колективинте вини, може би от тебе трябва да търся сметка сега за всички башибузушки изстъпления?

Но не бих могла да го направя.
За това не можеш да имаш никаква вина.
Освен, че си роден по-късно, не вярваш в колективните вини, за разлика от тебе.

Не мисли впрочем, нито твърди, че само мюсюламни са били репресирани, що се отнася до тоталиратния период поне. Режимът, който идва през есента на 1944 г. убива физически или прогонва голяма част от предишщния елит на страната. По лагерите, по-късно в Белене, Скравена, Ловеч и пр. са били закарвани всякакви хора "врагове на народа". Свинете са хранили даже с труповете на лагерници.

Освен това, драги ми анонимен, не мисли и, че християните не са били гонени в тази държава. Свещеници са били увивани буквално в дните след 9-ти септември, и то много свещеници... много. 

За децата от няколко поколения, родени след 9 септември 1944 г., се правеше всичко възможно, за да ес отреже достъпа до православната или въобше христянската вяра, понеже религията, както е казал Маркс, е "опиум за народите". Това беше офицаиланата идеология на онзи режим, който познавам и от личен опит.

И дори мен лично ме "профилактираха" в тагавашната милиция само заради това, че бях единствения млад човек, който по онова време влизаше в кварталната черква по време на служби. За възрастните хора тогава, как да е, не държаха толкова да не ходят по черквите, но за младите правеха всичко възможно да ги отделят от вярата.

И донякъде успяха, за съжаление...

havaika:
Елза: Синодът да гледа гейовете в църквата, а не парада
http://www.bnews.bg/article-52264
Не се учудвам! Църквата е била винаги лицемерна. Светия Синод да се бори с гейовете вътре в църквата, а не да се занимава с парада. В него няма нищо срамно и нищо страшно. Преди 40 години в Щатите, след побой над гейове хората са се организирали и са провели първия парад срещу дискриминацията на хомосексуалистите.  Ние не съблазняваме, не подстрекаваме никого.

Просто излизаме, за да покажем, че ни има и не искаме нищо друго, освен да се обичаме, да имаме права като другите, когато си търсим работа, когато учим и т.н.

Църквата да анатемоса наркоманията и проституцията, че там нещата са страшни

и наистина се нуждаят от помощ. Нека Синода да помага на бедни и болни хора, не да обсъжда лицемерно един парад. Има толкова много социални проблеми, които трябва да тревожат Църквата. Сетили се, че ще има парад! Ако това им оправяше проблема…”, каза специално за BLife Елза Парини, която отлиташе по работа за Барселона. ;)

Mariana:

Повечето от днешните владици не могат да се погрижат за бедните и слабите.
Те обичат богатите.

Не разбрах обаче ислямът дали одобрява еднополовата любов?

havaika:

--- Quote from: Mariana on June 14, 2012, 21:55 ---
Знаеш ли какво е казал Христос:

"Обичайте враговете си, понеже ако обичате само тези, които вас обичат, каква вам награда?"

И какви са Божиите заповеди, още от т.нар. Стар Завет, знаеш ли?

Не убивай, Не лъжесвителствай, Не кради, Почитай баща си и майка си, Не пожелавай това, което е на ближния ти и пр.

Само заблудени хора, престъпвайки всъщност Божиите заповеди, а още повече онзи Завет на любовта, който носи в себе си Месията (почитан, впрочем, като Божи пророк и според исляма), са могли да убиват или да насилват и пр.

Ти смяташ ли, впрочем, че пророкът Мохамед би одобрил това, което правят днес някои, наричащи се мюсюлмани, по света?

Смяташ ли, че би одобрил убийствата на случайни, невинни хора в разни атентати?

Трябва ли задади тези престъпления немюсюлманите да смятат, че ислямът на това учи своите последователи??

Как мислиш?

-------------------------
п.с.:

Както вече написах, не си способен и един потинг да сложиш, без той да насъсква към омраза.
И последният ти е такъв.

--- End quote ---
Повтарям: Кръстилката не е от 1944г,а от 1881г(горе сбърках годината) и това не е отделен периот.Тука е спазвано постоянство до ден днешен с девиз" Един език,един народ, една вяра" но този девиз е от преди 1000г.А сега почети мненията на твоя отбор и да видим не ни ли обвиняват колективно във вина на османската империя?То не се смята, а постоянно се пропагандира че за недъгите на мързеливите българи имат вина хората влизащи в джамия-не е ли вярно?

Гоне ни са християни но заради политически убеждения ,не заради религия по наследство.Тука няма тъждество ;)
" милицията влизала в църквата по...."   ;D ;D Ами досиетата показаха ,че милицията си е била постоянно в църквата.
     С друга празна аксиома ще ме размееш ли  ??? ::) ;D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version