Български > Bестник
НОВИНИ - NEWS - HABER
havaika:
Родопчани луднаха по пакет „Плаж, море и 2 часа ислям”
08 юли 2012, неделя Добре че имаме добри комшии,то на нашта държава само дои. ::)
http://www.rodopismolian.blogspot.com/2012/07/2_08.html
Децата учат, родителите с безплатна ваканция
Жители на три родопски общини луднаха по безплатни почивки в Турция, организирани от мюсюлмански организации. Заради огромния наплив от желаещи за безплатно море в южната ни съседка, програмата е съкратена и вместо 15 дни, родопчани почиват по 7.
Както колегите от "Родопи Смолян" първи писаха, мюсюлмански емисари още през месец май започнаха обиколки в Смолянско, за да предлагат безплатни 15-дневни почивки на турски курорт. Офертата е за млади семейства с деца до 8 клас, като единственото условие е по време на престоя в Турция, два часа дневно децата да посещават лекции по религия. Никoй обаче не е очаквал такъв интерес от страна жителите в Смолянско. Всяка седмица от Смолян, Мадан и Рудозем тръгват по 2 автобуса. С предимство за екскурзията са записани децата, които изучават ислямска религия като СИП в училищата, както и възпитаници на Коран курсовете в родопските джамии. Родители, посетили южната ни съседка коментираха, че ги настаняват в общежития, в нискоразрядни курорти.
Високата безработица в Смолянско, както и ниските доходи също са една от причините за бума от желаещи безплатна ваканция. Някои деца и възрастни за пръв път през живота си напускат България, а други - за пръв път виждат море. Остава въпросът какво се преподава там на децата и дали това не е опит те да припознаят като своя „по-близка" държава Турция. Противници на безплатните пътувания пък питат какъв е моралът на родителите щом „за едно море и малко екзотика", са готови да рискуват психиката на своите деца.
Рискували психиката на децата? А като ходят по изложба на кокали в Батак закалява психиката[/color ;D ;D
Mariana:
--- Quote from: havaika on July 08, 2012, 14:02 ---Родопчани луднаха по пакет „Плаж, море и 2 часа ислям”
08 юли 2012, неделя Добре че имаме добри комшии,то на нашта държава само дои. ::)
http://www.rodopismolian.blogspot.com/2012/07/2_08.html
Децата учат, родителите с безплатна ваканция
Жители на три родопски общини луднаха по безплатни почивки в Турция, организирани от мюсюлмански организации. Заради огромния наплив от желаещи за безплатно море в южната ни съседка, програмата е съкратена и вместо 15 дни, родопчани почиват по 7.
Както колегите от "Родопи Смолян" първи писаха, мюсюлмански емисари още през месец май започнаха обиколки в Смолянско, за да предлагат безплатни 15-дневни почивки на турски курорт. Офертата е за млади семейства с деца до 8 клас, като единственото условие е по време на престоя в Турция, два часа дневно децата да посещават лекции по религия. Никoй обаче не е очаквал такъв интерес от страна жителите в Смолянско. Всяка седмица от Смолян, Мадан и Рудозем тръгват по 2 автобуса. С предимство за екскурзията са записани децата, които изучават ислямска религия като СИП в училищата, както и възпитаници на Коран курсовете в родопските джамии. Родители, посетили южната ни съседка коментираха, че ги настаняват в общежития, в нискоразрядни курорти.
Високата безработица в Смолянско, както и ниските доходи също са една от причините за бума от желаещи безплатна ваканция. Някои деца и възрастни за пръв път през живота си напускат България, а други - за пръв път виждат море. Остава въпросът какво се преподава там на децата и дали това не е опит те да припознаят като своя „по-близка" държава Турция.
--- End quote ---
Преди време имаше един трагичен случай в Турция, при който няколко млади момичета се удавили в морето, понеже учителят им по религия категорично забранил на спасителя да се хвърля да ги спасява... Грешно било да ги докосва, нещо подобно, та затова. Момичетата влезли във водата да се разхладят, както са си били облечени, но не могли да плуват и в един момент започнали да се давят. И понеже нямало кой да ги извади от водата, за съжаление се удавили.
Надявам се, че при това безплатно море и при това духовно образование, което се купува с пари, да не се случват не само подобни прецедентни и крайни, но и по-дребни случаи на бъркане на духовност с пропаганда или фанатизъм. (Или пък използване на религията и на бедността на хората за политически цели, както най-вероятно е в случая.)
havaika:
--- Quote from: Mariana on July 08, 2012, 14:54 ---
Преди време имаше един трагичен случай в Турция, при който няколко млади момичета се удавили в морето, понеже учителят им по религия категорично забранил на спасителя да се хвърля да ги спасява... Грешно било да ги докосва, нещо подобно, та затова. Момичетата влезли във водата да се разхладят, както са си били облечени, но не могли да плуват и в един момент започнали да се давят. И понеже нямало кой да ги извади от водата, за съжаление се удавили.
Надявам се, че при това безплатно море и при това духовно образование, което се купува с пари, да не се случват не само подобни прецедентни и крайни, но и по-дребни случаи на бъркане на духовност с пропаганда или фанатизъм. (Или пък използване на религията и на бедността на хората за политически цели, както най-вероятно е в случая.)
--- End quote ---
Аз пък мисля изложбата на кокали в Батак и вампирите в Созопол биха разхлабили детската психика до извратен поглед към света.Ами видиш ли Марианче , има много факти на пидарасия от страна на поповете.Та децата ми като са с ходжи на почивка ще съм по-спокойна.Ще знам поне че няма да хванат спин(домовете поверени на държавата са клубове за детска проституция) и няма да ги склони към педофилия някой дядо Поп. ;)
havaika:
--- Quote from: Mariana on July 08, 2012, 14:54 ---
--- End quote ---
Ама забравих......Първи на тези екскурзии са например християните от село носещо на великия освободител на Родопите -П. Сарафимов.Ами защо ли освободените християни първи ходиха на Коран курсове ??? ::) ;D
Искаш ли снимки от събитието ;D ;D
Mariana:
--- Quote from: havaika on July 08, 2012, 15:11 --- Аз пък мисля изложбата на кокали в Батак и вампирите в Созопол биха разхлабили детската психика до извратен поглед към света.Ами видиш ли Марианче , има много факти на пидарасия от страна на поповете.Та децата ми като са с ходжи на почивка ще съм по-спокойна.Ще знам поне че няма да хванат спин(домовете поверени на държавата са клубове за детска проституция) и няма да ги склони към педофилия някой дядо Поп. ;)
--- End quote ---
Престани да се подиграваш, Хавайчо, с тленните останки на избитите мъже, жени и деца в Батак. Имай малко уважение към подобни неща.
Не знам дали ще си "по-спокойна", впрочем, докато се правиш на жена, но опитът ми в живота ме е научил, че който лъже за едно, може да лъже и за друго.
Колкото до проституцията, разврата и пр. - отдавна ми омръзна да пиша или да споменавам, че никоя крайност не бива да служи като оправдание за друга.
И развратът, и фундаменталното невежество, използващо религията за прикритие или оправдание, са вредни.
А склонността към интригантство и манипулативност е също доста некрасива, да не кажа долна, човешка черта.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version