Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (325/678) > >>

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Svetlina on July 08, 2012, 21:55 ---Какво да се прави - толкова може човекът. Не е лесно да живееш някъде и да те яде отвътре срещу мнозинството.
Някои тука затова се нео-османеят.  Пък после се чудят защо им казват, че са били винаги на страната на българските врагове. Никакво уважение към род, родина, език.

--- End quote ---
Ако някой не ви обича, първо си направете самокритика, пък после обвинявайте други. По-лесно е ти да се промениш, отколкото да промениш другите. Вместо да подценявате другите, особенно тези от другите етноси, научете се да ги уважавате и да им помагате. Обичта е спонтанно явление и не се появява по поръчка, както ти се опитваш тук да правиш със сълзи на очи симулирайки мили очички. С настоящата ви грандомания може да отидете само до поредната национална катастрофа. Оправете се за да не ви оправи някой друг! ;D 8)

Subeyi Kurt:

--- Quote from: zinia on July 10, 2012, 15:53 ---Допускаш голяма грешка като казваш за Христа "мир на душата му", тъй като Господ Иисус Христос се възнася на небесата 40 дни след Своето Възкресение от мъртвите.

--- End quote ---

Грешката не е в мен а в тези де са се събрали 300 години след Христа в Изник ( днешна Турция) за да решат дали Исус Христос е пророк, бог, или негов син. Когато определенията са субективни, рано или късно се поражда нужда за ново определение. В Ислама няма субективизъм и затова е най-бързо разпространяваща се религия в света, поради което някои отдавна започнаха да се притесняват и се опитват да ограничат тази тенденция с несъвременни и смешни методи. Така и в БГ някои страхуват от изграждането на втора джамия в София и правят всевъзможни спънки, но страхът не е пречка пред съдбата ;)

Mariana:

--- Quote from: subigi kurt on July 10, 2012, 16:20 ---Грешката не е в мен а в тези де са се събрали 300 години след Христа в Изник ( днешна Турция) за да решат дали Исус Христос е пророк, бог, или негов син. Когато определенията са субективни, рано или късно се поражда нужда за ново определение. В Ислама няма субективизъм и затова е най-бързо разпространяваща се религия в света, поради което някои отдавна започнаха да се притесняват и се опитват да ограничат тази тенденция с несъвременни и смешни методи. Така и в БГ някои страхуват от изграждането на втора джамия в София и правят всевъзможни спънки, но страхът не е пречка пред съдбата ;)

--- End quote ---

Ислямът е най-бързо разпространяваща се религия в света, защото е най-младата световна монотеистична религия.

А субективизъм или неразбиране или опростяване има, имало е и вероятно пак ще има, независимо за коя вяра става въпрос.

Докато обаче всеки мюсюлманин казва (иначе много разбираемото) "Моята вяра е най-правилната" и всеки християнин същото, и всеки евреин или последовател на юдаизма същото (или всеки будист, ако щете, нещо подобно) - всеки от тях ще бъде лесно критичен и "много разбиращ" за чуждите вери, и склонен на лесна слепота по отношение на собствената си вяра.

zinia:

--- Quote from: subigi kurt on July 10, 2012, 16:20 ---Грешката не е в мен а в тези де са се събрали 300 години след Христа в Изник ( днешна Турция) за да решат дали Исус Христос е пророк, бог, или негов син. Когато определенията са субективни, рано или късно се поражда нужда за ново определение. В Ислама няма субективизъм и затова е най-бързо разпространяваща се религия в света, поради което някои отдавна започнаха да се притесняват и се опитват да ограничат тази тенденция с несъвременни и смешни методи. Така и в БГ някои страхуват от изграждането на втора джамия в София и правят всевъзможни спънки, но страхът не е пречка пред съдбата ;)

--- End quote ---

Ами ти сам го казваш, събрали са се да решават нещо съвсем друго, а за Възкресението и Възнесението спорове никога не е имало.

Mariana:
Цитатите, които ще пусна сега, съм ги цитирала и друг път в този форум.
Те са от Библията (Новия завет)  и Корана.

Евангелие от Йоана (Библия, Нов завет):

"Съществуваше истинската светлина, която просветява всеки човек, идващ на света.

В света беше, и светът чрез Него стана, но светът Го не позна.

Дойде у Своите Си, и Своите Го не приеха.

А на всички ония, които Го приеха - на вярващите в Неговото име, - даде възможност да станат чеда Божии;

те не от кръв, ни от похот плътска, нито от похот мъжка, а от Бога се родиха.

И Словото стана плът, и живя между нас, пълно с благодат и истина;

и ние видяхме славата Му, слава като на единороден от Отца." [Йоан, 1:10-14]

Коран, сура "Ал Имран":

"Когато ангелите рекоха: "О, Мариам, Аллах те благовества за Слово от Него. Името му е Месията Иса, синът на Мариам, знатен в земния живот и в отвъдния, и е от приближените [на Аллах].

И ще говори на хората още в люлката, и като възмъжее, и ще бъде от праведниците." [3:45-46]

Коран, Сура "Мариам":

"Рече [Джибрил]: "Аз съм само пратеник на твоя Господ, за да те даря с пречисто момче."

Рече: "Как ще имам момче, щом не ме е докосвал мъж и не съм блудница?"

Рече [ангелът]: "Тъй каза твоят Господ: "Това за Мен е лесно. И за да го сторим знамение за хората, и милост от Нас. Това е предрешено дело." [19: 19-21]

Евангелие от Лука, Нов Завет:

"И рече й Ангелът: не бой се, Мариам, понеже ти намери благодат у Бога;

и ето, ти ще заченеш в утробата, ще родиш Син и ще Го наречеш с името Иисус.

Той ще бъде велик и ще се начере Син на Всевишния; и ще Му даде Господ Бог престола на отца Му Давида;

и ще царува над дома Иаковов довеки, и царството Му не ще има край.

А Мариам рече на Ангела: как ще бъде това, когато аз мъж не познавам?" [Лука, 1:30-34]

------------

Коран, Сура "Ал-Маида" ("Трапезата"):

"И изпратихме по следите им Иса, сина на Мариам, да потвърди Тората, която бе преди него, и му дарихме Евангелието, в което има напътствие и светлина, и е потвърждение на Тората, която бе преди него, и напътствие, и поучение за богобоязливите.

[...] И ако желаеше Аллах, щеше да ви стори една общност, но [така стори] за да ви изпита в онова, което ви е дарил. И надпреварвайте се в добрините! Завръщането на всички вас е при Аллах и Той ще ви разкрие онова, по което бяхте в разногласие." [5:46, 48]

------------------------------
п.с.:

Както може да се види от последния цитат от Корана, Всевишният изпраща Иисус/Иса да потвърди Тората (светото писание на първата монотеистична вяра) и му дарява Евангелието (което впрочем е т.нар.  Нов завет за християните.) Това го пише в Корана, не в Библията.

А и в Корана, и в Новия завет на Библията се цитират думите на архангела/ангела Гавраил/Джибрил, че Всевишният благовестява Мария/Мариам със "Слово от Него", чрез което тя ще зачене и ще роди син.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version