Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (348/678) > >>

Svetlina:

--- Quote from: subigi kurt on July 21, 2012, 15:07 ---........................ Нима не разбирате че Доган е един от най-важните за съвременна БГ и е пазен от 10 знайни и 10 незнайни щателни бадигарда. Въпреки че му се знае миналото някои се будалкат а горките лумпени продължават да гледат като кон с капаци :D :D :D ;D

--- End quote ---

Е, призна си, че гласуваш за ДПС, нали?! Какво му е най-важното на Доган според тебе - че разцепи СДС по поръка на съветско-комунистически родоотстъпници, вече капиталисти като него?! Че защитава чужди интереси ли?

Май ти си лумпенът, който все още гласува за него, та дори се издаваш. Ха-ха-ха!!!!

Mariana:

--- Quote from: subigi kurt on July 21, 2012, 15:25 ---Mariana, тук имам доста постинги и отношението ми към тероризма е ясно изразен. В българската преса не съм срещал статии където терора на ПКК да е категоризиран именно като терор, въпреки че ЕС и Америка обявиха тази организация за терористична. Сега като се запознахте от по-близо с терора виете на умрело. Терора няма народност, нация и религия. Терора навсякаде е терор и трябва да се заклеймява  от всички хора които се смятат за справедливи и честни.
Това за Орхан Памук си е твое погрешно фантазиране. Тук никой няма имунитет и всеки може да бъде съден. Генарали, министри, президенти, писатели и пр.
Турция винаги апелира за дискусия по въпроса, но становището на Армения е също както становището на БГ относно мита Батак, т.е. '' Ние добре знаеме какво е станало там'' и няма смисъл за разглеждане. Гузен негонен бяга  ;D :D

--- End quote ---

Не мога да се чувствам гузна за клането в Батак.
Никого не съм убивала.
И никого от родените по-късно не съм осъждала, нито бих могла да осъдя за тази трагедия.

И за геноцида на Арменците не мога, понеже, въпреки че и това не е проста история разбира се, за съжаление Р. Турция луди пари дава за пропаганда пред собствения си народ и пред света, за да изкара нещата така, че все едно повече мюсюлмани са били убити тогава, а не арменци, и не е имало геноцид - самият факт, че в територии, в части от днешна Р. Турция (преди от Османската империя), в които са живели много арменци, сега такива няма или са много малко, сам по себе си е красноречив.

Колкото до това, че управниците на Р. Турция апелирали към дискусия.... това е много силно казано. Каква дискусия, като всеки път, когато парламента на нечия държава гласуваше декларация относно генодица на арменците, официална Турция протестираше до Бога и продължава да протестира, да заплашва даже със скъсване на дипломатически отношения. Турция като че ли не е готова, управниците й, учените й даже не са готови да погледнат на този епизод от Първата световна война по друг начин. В това отношение официална Турция няма историография, има историческа пропаганда.

Аз разбира се не смятам, че причините, довели до геноцида над арменците, са прости. Никак даже не са били прости. Това става по време на война, Световна война, арменците имат в този момент подкрепа от Русия, някои се въоръжават, има сблъсъци между арменци и мюсюлмани и пр. Има и убити в тези сблъсъци доста мюсюлмани, без съмнение. Тогавашните турски управници разбира се не са искали да се стигне дотам, че да се откъснат примерно части от територията на страната, населени с много арменци, ако те, с помощта на руснаците примерно успеят да постигнат нещо подобно. Затова започват изселвания, затова хиляди хора намират смъртта си от глад и болести. И, както и да си говорим, след тези събития много арменци, които дотогава са живели в Османската империя (тя в този момент още не е разпаднала, разпада се малко след това), или емигрират, или умират. (Или пък някакъв брой жени или деца остават живи, но с други имена и друга вяра.) Този въпрос - за арменците, ще продължава да е болезнен в Турция и не само, докато от някакви патриотични ли, не знам какви съобръжения, поколения вече турски политици следват тази политика на отричане или омаловажаване на тази масова гибел на арменци. Сложна е историята, много причини и противоречия може да има и има в нея, но замазването на който и да било травматичен исторически факт не помага за неговото преодоляване. Помага само това да го признаеш.

Подобен е и случаят с клането в Батак, но за това просто ми писна вече да пиша.

Колкото до "фантазирането" относно Орхан Памук - това е цитат от новина, публикувана през октомври 2009 г.

"Турският Касационен съд постанови днес, че лауреатът на Нобелова награда за литература за 2006 г. Орхан Памук може да бъде съден заради негов коментар, направен преди няколко години, за масовото избиване на арменци в Османската империя по време на Пъ,вата световна война, както и за избиването на кюрди, предаде ДПА, цитирана от БТА.
Трийсет хиляди кюрди и един милион арменци бяха убити в тези земи и никой освен мен не се осмелява да говори за това, заяви Памук пред швейцарско списание през 2005 г."

http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/10/07/796409_orhan_pamuk_otnovo_na_sud_za_poziciiata_si_po/

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Svetlina on July 21, 2012, 15:49 ---Е, призна си, че гласуваш за ДПС, нали?! Какво му е най-важното на Доган според тебе - че разцепи СДС по поръка на съветско-комунистически родоотстъпници, вече капиталисти като него?! Че защитава чужди интереси ли?

Май ти си лумпенът, който все още гласува за него, та дори се издаваш. Ха-ха-ха!!!!

--- End quote ---

Още малко ако се постараеш и ще ме искараш бивш апаратчик. ;D
Какъвто е народа, такива са му и управниците.
Да не би Турция да го е назначила за партиен ръководител. Нали е негов ''Етническия Модел'' за който му ръкопляскахте на крак с минути наред. Нали той е гаранция да няма Турски университети в Бг, да не се изучава Турски език, да няма Турски телевизиии пр.
Нима не си подават топката помежду си с болния ви лидер. Така се мисли че е образувана стабилна система в БГ. Ще плашите малцинствата с болни лидери, а лумпените ще гласуват за друг, който ужким ги пази от тях. Балкански остарели трикове. Няма да се учудя ако един ден научим че и боко му е рапортувал за известни стратегически планове. Важността, ако все пак има такава е за системата на българската държава, не за мен. Пропукало ми е за доган и за вас, та ще ходя и да гласувам. Ми управяйте си се сами, както сами сте позволили да ви управлява Турчин-Комунист. Май че напълно сте си го заслужили.  :D :D :D

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Mariana on July 21, 2012, 16:19 --- Аз разбира се не смятам, че причините, довели до геноцида над арменците, са прости. Никак даже не са били прости. Това става по време на война, Световна война, арменците имат в този момент подкрепа от Русия, някои се въоръжават, има сблъсъци между арменци и мюсюлмани и пр. Има и убити в тези сблъсъци доста мюсюлмани, без съмнение. Тогавашните турски управници разбира се не са искали да се стигне дотам, че да се откъснат примерно части от територията на страната, населени с много арменци, ако те, с помощта на руснаците примерно успеят да постигнат нещо подобно.
Подобен е и случаят с клането в Батак, но за това просто ми писна вече да пиша.

--- End quote ---

Егаси и двойният стандарт който лъха от постинга ти. Арменците, взели кураж от Русия правят погроми, чистки и безчинства за да изчистят територията от мюсулманите за да си образуват обещаната им от Русия Велика Армения. На тези погроми ти му викаш сблъсъци. Забравяш че арменците са Османски поданници и масово участват с министри, генерали, посланници и пр. в управлението на Империята. Тук става на въпрос измяна на родината и предателство по време на война. Все едно Гърция да окупира Родопите и Турците да изтребат християните. Предателство по време на война не е като да си игареш ''бели пеперудки''. Виж какво става в Сирия. Бомбардират народа а Русия им казва ''Нет проблем'' А когато Османската Империя нападната от лешоядите се е старала да се опази
тогава става геноцид. Да ама не!!! Защо Америка, Франция, İталия, Русия, Гърция, Сърбия и много други не си признаят техните си геноциди и геноцидчета. Ще има мноого още да чакате. 
За Батак ти е писнало, ами тогава лобирайте в правителството да се обсъди случая на международно ниво,за да се разбере най-после какво е станало там. Но да не забравяте че първо Батачани са батардисали 25-30 Помака още първата вечер на обкръжението което е целяло да се изземе оръжието на бунтовниците.( Захари Стоянов) Хайде дайте пример, щом сте толкоз ербапи ;)

Mariana:

--- Quote from: subigi kurt on July 21, 2012, 17:03 ---Егаси и двойният стандарт който лъха от постинга ти. Арменците, взели кураж от Русия правят погроми, чистки и безчинства за да изчистят територията от мюсулманите за да си образуват обещаната им от Русия Велика Армения. На тези погроми ти му викаш сблъсъци. Забравяш че арменците са Османски поданници и масово участват с министри, генерали, посланници и пр. в управлението на Империята. Тук става на въпрос измяна на родината и предателство по време на война. Все едно Гърция да окупира Родопите и Турците да изтребат християните. Предателство по време на война не е като да си игареш ''бели пеперудки''. Виж какво става в Сирия. Бомбардират народа а Русия им казва ''Нет проблем'' А когато Османската Империя нападната от лешоядите се е старала да се опази
тогава става геноцид. Да ама не!!! Защо Америка, Франция, İталия, Русия, Гърция, Сърбия и много други не си признаят техните си геноциди и геноцидчета. Ще има мноого още да чакате. 
За Батак ти е писнало, ами тогава лобирайте в правителството да се обсъди случая на международно ниво,за да се разбере най-после какво е станало там. Но да не забравяте че първо Батачани са батардисали 25-30 Помака още първата вечер на обкръжението което е целяло да се изземе оръжието на бунтовниците.( Захари Стоянов) Хайде дайте пример, щом сте толкоз ербапи ;)

--- End quote ---

Сюбиги курт, вече почвам да мисля, че получаваш някакво възнаграждение, за да седиш ката ден в този форум и да водиш някаква пропаганда. Аз нито имам толкова време, че да си го губя с такива като, нито някой може да ми плати достатъчно, за да купи съвестта ми.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version