Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (37/678) > >>

Силвия:

--- Quote from: Dilmana on October 31, 2010, 13:58 ---Силвия, извършеният прокурорско-полицейски произвол е ПРЕСТЪПЕН без разлика дали този, срещу когото е извършен Ви е симпатичен или не, е достоен за съжаление или е достоен за уважение. 
Да не мислите, че гражданите имат права според съмнителни субективни критерии кой от тях е достоен за съжаление или за уважение?

--- End quote ---

Тук не става въпрос за това кой ми бил симпатичен на мен. Вие и хабер си нямате всъщност какво точно мисля нито за патриарх Максим примерно, нито за който и да било друг от владиците в БПЦ. Ставаше въпрос за това, че когато духовници тръгнат да се изкарват верски обезщетени заради стремеж по материалното, не по духовното, когато тези духовници поставят примерно собственото си чувство за важност (и за възможност за материални приходи) над единството на своята, на бившата своя църква, това не може да е симпатичено не само на един искрено вярващ примерно, но и на всеки достатъчно честен, достатъчно умен, за да разбира за какво точно е ставало дума, човек.

Силвия:

--- Quote from: Dilmana on October 31, 2010, 14:05 ---Силвия, в конкретна тема, където обсъждаме КОНКРЕТНИ престъпни действия на конкретни  български спецслужби срещу КОНКРЕТНИ български мюсюлмани недали никога повод да се мисли, че са терористи, вие носите вода от девет дерета да доказвате, че може да си има крушката опашка, понеже обаче защото някъде някакви си резнали нечии глави.
Преки връзки не правите.
 Правите косвени.
Манипулативни.
Грозни.
Неморални.
И като ви разобличи човек, пищите до небето като ущипана мома, че "други" връзки сте правили.

--- End quote ---

Никога не съм пищяла като "ощипана мома".

Всеки, който напише каквото и да било, което не отговаря на вашето мнение, е нападан лично от вас.

Личните нападки, впрочем, обикновено са белег на липса на аргументи.

И не обвинявайте в манипулативност,
не знам дали си давате сметка как изглежда отстрани собствения ви начин на реагиране.

Силвия:

--- Quote from: Dilmana on October 31, 2010, 14:15 ---Ами дали съдбата на децата в Палестина или на тези в българските "домове" като Могилино не си струва коментара на един правозащитник; ами дали правата на две жени от село Горно Нанадолнище, чиито мъже редовно ги побийват като се натряскат в местната кръчма, не си струват коемнтара на един правозащитник; ами дали спасяването на горите на планетата Земя не си струва коментара на един правозащитник?
 Струва си. Е и?
 Темата е конкретна и е за конкретни действия, извършени от конкретни хора.
Ако имате да кажете нещо КОНКРЕТНО по темата, кажете.
Ако не, престанете да затлачвате темата със СПАМ -  безброй постинги, нямащи нищо общо с конкретния случай.
Постинги манипуалтивни, постинги неморално поради откровената си манипуалция, постинги, чиято смисленост е обратно пропорционална на многословието им.

--- End quote ---

Заглавието на тази тема е "Новини", не е примерно "Последната акция на ДАНС". Не знам дали сте си дала въобще труда да забележите това, понеже вас, както изглежда, освен тази тема, нищо друго нито не ви интересува. И за нея, която единствено ви интересува, искате тя да бъде разглеждана, впрочем, без връзка с каквото и да било друго, в един единствен контекст.

Това си е ваш проблем или въпрос, от какво се интересувате и от какво не. Доста тесен кръгозор показвате по този начин, но нейсе. Нямате право обаче, така или иначе, да изисквате от другите какво да коментират и какво не, какво да ги интересува и какво не.

Силвия:

--- Quote from: Dilmana on October 31, 2010, 14:22 ---А вие да не искате съдът да е религиозен? Да въведем шериат ли, какво?  ::)

--- End quote ---

Стига с тези евтини трикове.
Ако на вас ви харесват елементарни контести или елементарни реакции, на мен нито ми харесват, нито са ми интересни.

Това, което написах беше, че само светска компетентност не е достатъчна в някои случаи. Като означава, че съответния светски съд, ако иска действително да е ниво, и да отсъди справедливо, когато има случаи, свързани с познаване не само на гражданското, но и на вътрешноцърковното право (когато се намесва например в случаи, свързани с конфликти, възникнали вътре в едно вероизповедание), той трябва да се погрижи да повиши капацитета си, така да се каже. Да привлече ако трябва съветници, познаващи добре конкретната материя, и то по възможност независими разбира се, за да е в състояние да влезе по-дълбоко, не повърхностно, в самия случай.

Не светския съд решава, който и да било той, кой синод в една църква е действителен, каноничен и пр. и кой не. Ако международния съд в Страсбург беше уважил, взел под внимание решението на самата Православна църква, на православните патриарси от няколко поместни църкви на организирания специално във връзка с разкола в БПЦ православен събор в София, препоръчал на отцепниците на Инокентий да се покаят и да се върнат в лоното на Българската православна църква, този съд нямаше да сбърка така лесно право на вероизповедание и легитичност на едни или други църковни субекти, чиято легитимност при всички положения не той я дава.

Svetla:

--- Quote from: PETER on October 31, 2010, 16:38 ---Дилмана, въпроса дали си туркиня с българско име изобщо не е обиден. Все пак само туркиня може да твърди че Ботев е терорист.  Да си туркиня изобщи не е обидно. В този форум има няколко туркини и самите те биха го потвърдили. Обида на етническа основа има само ако се прикачи обиден епитет съм етнос, а такова прикачване е очевАдно че няма.
И продължавай да пишеш, ... :)

--- End quote ---

--- Quote from: PETER on October 31, 2010, 16:38 ---Дилмана, въпроса дали си туркиня с българско име изобщо не е обиден. Все пак само туркиня може да твърди че Ботев е терорист.  Да си туркиня изобщи не е обидно. В този форум има няколко туркини и самите те биха го потвърдили. Обида на етническа основа има само ако се прикачи обиден епитет съм етнос, а такова прикачване е очевАдно че няма.
И продължавай да пишеш, ... :)

--- End quote ---

И аз не виждам нищо обидно в зададения въпрос... Явно, че Дилмана използва положението си във форума, за да прекрати спора или да покаже на модераторите  "кое е правилно или не"(според нея, разбира се).

К.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version