Български > Bестник
НОВИНИ - NEWS - HABER
ibrahim65:
Pomaknews TV ( test )
http://pomaknews.com/?page_id=4085
Наскоро ще започне излъчването на ПОМАШКА тв.
Mariana:
"Радикални ислямисти и техните спонсори, главно от Саудистка Арабия и други държави в Персийския залив, се преселват в Босна и Херцеговина, Македония, Черна гора и Косово, предупреждава институтът за международна политика "Гейтстоун"."
Read more: http://world.actualno.com/news_402469.html#ixzz28GGKl6M7
Stanislav Stoianov:
--- Quote from: ibrahim65 on October 03, 2012, 20:43 ---Слава богу че само малка част от BG мусюлманите са като тях!
Продължавай да си мислиш така, не си живял между тях и си мислиш че ги познаваш.
Първо си дай равносметка ти кой си и от каде си дошъл тогава говори за другите.
--- End quote ---
Показа ли си злобната душичка, а?:))) Според теб какво трябва да си мисля? Щом не мога да си мисля за мюсюлмани които са миролюбиво настроени към различните от тях, то тогава за какво да си мисля? За обратното ли? Това ли е истината? Искаш да кажеш че мюсюлманите ни мразят ли? Това е жалко и недостойно....
Аз съм БЪЛГАРИН, роден и живеещ в БЪЛГАРИЯ и съм горд потомък на българи, славяни и траки. Това е моята родина и бих дал живота си за това тя да остане такава каквато е! Моите родове са по тези земи от хилядолетия! А ТИ КАКЪВ СИ И ОТКЪДЕ СИ ДОШЪЛ?
Stanislav Stoianov:
Незнам кой модерира този сайт, но публикацията на Ибрахим65 е скандална и поставя под общ знаменател всички мюсюлмани в България! Според него ние християните сме мразени и презирани от изповядващите исляма българи, турци и роми!
Това ако е истина..... накъде сме тръгнали???
Stanislav Stoianov:
Субей Курт, днешните българи сме смесен народ с единна национална идентичност. Ние сме етнически българи, като в името българи, влагам смисъла на една продължителна етногенеза, траяла над 2000 години. Първо етногенезата на прабългарите - утигури, кутригури, оногондури и последните да затворят вратата. След това имаме и етногенезата на балканския полуостров и смесването на прабългарите с траките, така наречените славяни ( скити , сармати, фини и т.н. подобни северни племена, говорещи словото - словени), заварените ромеизирани траки, елини, македонци, илири и прочее автохонни народности. След това исват кумани, печенеги, още славянски племена, турци, черкези, казаци, татари, западно-европейци и т.н. Успяли сме да удържим юздите и да инкорпорираме тези етноси в устойчивия български етнос или българско самосъзнание. Заслужаваме ли съществуването си и заслужаваме ли земята си ( която не е цялата защото македония, тракия и северна добруджа са извън границите ни), заслужаваме ли мира и спокойствието си? Изстрадали ли сме много заради всичко това? България е мирна балканска страна, традиционно християнска, пишеща на собствена българска азбука - кирилица, говореща на естествено оформил се през времето славянски диалект - български език, притежаваща изключително богата култура и фолклор - оформил се под въздействието на всички тези народности които описах ( затова е богат!), членка на Европейския съюз и НАТО. Аз искам България да си остане такава. Не искам да се променя нито културно, нисто цивилизационно , нито териториално , нито религиозно.
По принцип съм за повече права и повече демокрация, но нека да е в умерени нива и да не се дразни мнозинството, защото все още то е доминиращо и определя правилата на играта на тази територия.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version