Български > Bестник
НОВИНИ - NEWS - HABER
Силвия:
Някои може да плюват по поръчка, други - за лино удовлетворение; в интернет е по-лесно да се плюва този или онзи при всички положения. За това обаче не технологията е виновна - като всяко друго средство, и в тази технология хората пренасят прастари всъщност битки, нагласи, несъвършенства, собствените си добри и лоши страни.
Dilmana:
--- Quote from: PETER on November 05, 2010, 15:41 --- Примерно турския закон за имената
--- End quote ---
Ами хайде де - я да го видим този "турски закон за имената"?
Че май ще се окаже... поредното форумно съчинение на форумни петровци.
Rasate:
--- Quote from: Dilmana on November 08, 2010, 00:10 ---Ами хайде де - я да го видим този "турски закон за имената"?
Че май ще се окаже... поредното форумно съчинение на форумни петровци.
--- End quote ---
Дилмана има го,всеки който е станал гражданин на република Турция,трябва да си промени и името съгласно турските закони,така един англичанин футболист на Галата Сарай,преостъпен сега на Фенербахче-Истинското име на Казъм Казъм е Колин Ричардс. 23-годишният играч е роден в Англия, а в кариерата си е играл за Бъри, Брайтън и Шефийлд Юнайтед. За националния отбор на Турция Казъм има 16 мача.
През 1924 г. е създадена и първата републиканска конституция. Нейният член 88 е категоричен - всеки гражданин на Турция е турчин. По-късно (1934 г.) ще бъдат приети и т.нар. СС-закони. Названието им идва от първите букви на две понятия: Сюргюн(депортиране) и Сойкъръм( геноцид). По силата им инородното население се прогонва от родните места и се заселва сред компактни турски маси, за да бъде асимилирано. Същата година се променя и именната система- фамилните имена стават турски, без разлика на етноса. Така умишлено се заличават именните системи на всички нетурски народности.
deniz7:
--- Quote from: Rasate on November 08, 2010, 12:32 ---Дилмана има го,всеки който е станал гражданин на република Турция,трябва да си промени и името съгласно турските закони,така един англичанин футболист на Галата Сарай,преостъпен сега на Фенербахче-Истинското име на Казъм Казъм е Колин Ричардс. 23-годишният играч е роден в Англия, а в кариерата си е играл за Бъри, Брайтън и Шефийлд Юнайтед. За националния отбор на Турция Казъм има 16 мача.
--- End quote ---
http://gong.bg/view_article.php?article_id=48649 Турският национал Казим Казим, още познат и със старото си име Колин Казим Ричардс, призна, че с втората му родина мечтите му започват да се сбъдват.Казим е роден в Англия, но баща му е от Антигуа, а майка му е турска кипърка, и именно заради нея той играе за Турция. „Сигурен съм, че англичаните са искали да победим,” коментира той за четвъртфинала срещу Хърватия. Именно хърватите изхвърлиха Англия от участие на Евро 2008. Сега Казим се чувства, сякаш е отмъстил за своята първа родина.Аз също съм англичанин и се радвам на успеха над Хърватия, но най-вече заради Турция,” отбеляза Казим. „Аз съм тук, за да играя за Турция, и съм турчин, така че това е преди всичко, но част от мен се радва и заради Англия.”
Dilmana:
--- Quote from: Rasate on November 08, 2010, 12:32 ---Дилмана има го,всеки който е станал гражданин на република Турция,трябва да си промени и името съгласно турските закони,така един англичанин футболист на Галата Сарай,преостъпен сега на Фенербахче-Истинското име на Казъм Казъм е Колин Ричардс. 23-годишният играч е роден в Англия, а в кариерата си е играл за Бъри, Брайтън и Шефийлд Юнайтед. За националния отбор на Турция Казъм има 16 мача.
През 1924 г. е създадена и първата републиканска конституция. Нейният член 88 е категоричен - всеки гражданин на Турция е турчин. По-късно (1934 г.) ще бъдат приети и т.нар. СС-закони. Названието им идва от първите букви на две понятия: Сюргюн(депортиране) и Сойкъръм( геноцид). По силата им инородното население се прогонва от родните места и се заселва сред компактни турски маси, за да бъде асимилирано. Същата година се променя и именната система- фамилните имена стават турски, без разлика на етноса. Така умишлено се заличават именните системи на всички нетурски народности.
--- End quote ---
Ха-ха, има го, понеже някой си го твърди в един форум. Доказателство? Ами филанкишията си бил сменил името? Ами че малко ли хора на тоя свят си сменят имената по най-различни причини?
Ходи по форумите един и лъже за някакъв несъществуващ "турски закон за имената", ходи подир него друг и маже: "абе аз закон не съм виддел, ама видех един, дето го е видел и даже си е изпатил от тоя закон"..
Само че за беля Дилмана не е от тия, които ще слушат със зяпнали уста форумджии - лъжци, ами от тия, които питат: а като твърдите нещо, господа, кам доказателството?
Дайте източник!
Този закон щом го има и действа, трябва да е обнародван - и не по форумите, в които си чешат езиците, нямащи какво да правят българи - юнаци. Линк към такъв закон, авторитетен източник?
Няма. Има плешеници и дрънканици на едро.
Ако мине номерът. Но не минава.
За сведение на малограмотни лъжци.
В Турция живеят много българи, които са турски граждани от поколения насам. И странно защо и как си носят българските имена. Като Божидар Чипов, например.
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=130478&p=2
Та май нещо...тоя "закон" не действа или никога не е съществувал? А някой притопля стари кадесарски лъжи, създадени да оправдват едно от най-големите престъпления на БКП - насилствената смяна на имената на маса български граждани.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version