Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (525/678) > >>

botev:
http://www.rodopskistarini.com/2013/02/2.html

ibrahim65:
Мариана мила моя, хубаво си проснала това тук, доста е изчерпателно.

Каквото и да ти пиша ти пак ще го оспориш и ще кажeш че ние сме виновни.
Тук се успорва живота на Левси, добре не е убивал никой, нека така да го кажем, или на мене лично така ми се иска, никой никой да не убива. Но дори и да е убил какво толкова, това едва ли ще го опетни или направи по малък или по голям герой, в края на крайщата и той е един просмътрен човек, както всеки друг. Но проблема в това а дали самият Левски заслужава това звание национален герой.

Един подобен герой след като е национален трябва да обедени всички нации в тази държава, според вас той това прави ли го, според тебе ПОМАЦИТЕ, турците, еврейте, ерменците, та дори и циганите признават ли го за герой.
И нещо друго Левски стана СВЕТИ, това според тебе редно лие, след като е национален.
И друто незнам какво четеш но повечето което пише в историята за ПОМАЦИТЕ е или са клали в Батак, или са са продали, родоостъпници и да не ги изброявам всичките че ще трябва да псувам.
Та ако ти си ПОМАКИНЯ ка би се чуствала, били защитавала подобен герой па ако ще да е той и светия.

Mariana:

--- Quote from: ibrahim65 on March 27, 2013, 16:21 ---Мариана мила моя, хубаво си проснала това тук, доста е изчерпателно.

Каквото и да ти пиша ти пак ще го оспориш и ще кажeш че ние сме виновни.
Тук се успорва живота на Левси, добре не е убивал никой, нека така да го кажем, или на мене лично така ми се иска, никой никой да не убива. Но дори и да е убил какво толкова, това едва ли ще го опетни или направи по малък или по голям герой, в края на крайщата и той е един просмътрен човек, както всеки друг. Но проблема в това а дали самият Левски заслужава това звание национален герой.

Един подобен герой след като е национален трябва да обедени всички нации в тази държава, според вас той това прави ли го, според тебе ПОМАЦИТЕ, турците, еврейте, ерменците, та дори и циганите признават ли го за герой.
И нещо друго Левски стана СВЕТИ, това според тебе редно лие, след като е национален.
И друто незнам какво четеш но повечето което пише в историята за ПОМАЦИТЕ е или са клали в Батак, или са са продали, родоостъпници и да не ги изброявам всичките че ще трябва да псувам.
Та ако ти си ПОМАКИНЯ ка би се чуствала, били защитавала подобен герой па ако ще да е той и светия.

--- End quote ---

Аз не съм казала, че сте виновни.

Казах, че Сюбиги Курт е пропагандист, а ти каза, че не било така.

И ми се наложи да обяснявам подробно неща, които наистина смятах, че не са неизвестни за всички.

--------------------------------

Колкото до клането в Батак, не повдигай пак тази тема.

Толкова редове написах за нея преди време в този форум, че не искам да почвам пак.

Имало е клане в Батак, това е историята и тя трябва да се приеме.
Не за да се съдим един друг и да воюваме помежду си днес за тоя, дето духа и клати гората.

------------------------------------------

Колкото до това, че имаше някакви идеи Левски да бъде обявен за светец, тези идеи не са подходящи разбира се. Левски, впрочем, не може да бъде канонизиран за светец по каноните на Българската православна църква именно заради това, че, макар и революционер, обрекъл живота си в името на висока цел, той е убил човек. Именно това злощастно убийство е причината Левски да не може да бъде канонизиран за такъв. Което, ако питаш мен, не е и нужно разбира се.

----------------------------------------------------

В евангелието, впрочем, има едно изречение, което сега ми идва наум: "С каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери".

Ако съдим за хората - и не само за съвременниците си, но и за отдавна починалите, като малки хора, такива и ще бъдем.
И мерките, с които ние самите ще бъдем съдени, може да не ни харесат...

С.Стефанов:
          Брей да му се не види.Толкова прости и елементарни неща.Нещастници.Слушайте и вярвайте,че иначе не Ви виждам. И внимавайте...

Marlboro:
Nikoi ne e propagandist v tozi slychai izliza, che ti si golqmata propagandistka, shtoto nikoi ne govori tyk za ideite i revolyutcionnite dela na Levski, kakto se znae, che toi ne e osaden i obesen zaradi revolitcionnite komiteti, a za hladnokravno ybiistvo.  Ti edva li ne go izkara magiosnik s hvalbite si kato Ivan Vazov, a toi e bil edin obiknoven obirdjiq / bandit i ybietc sashto kato drygite haidyti.

http://www.blitz.bg/news/article/105463

- Кой би помогнал на детеубиец? Аз разбирам българите, които не са се надигнали да освобождават Левски от Търново до София, когато са го конвоирали четири-пет заптиета.
Хората вече са знаели кого водят.
Хората са знаели, че Левски е убил дете. Още повече, че той не е бил съден сам, а заедно с Димитър Общи и още 60 души заради Арабаконашкия обир. Цялата работа е в това, че българинът в един момент се осъзнава и си казва: “Абе, чакай, тези хора уж ще ни освобождават, а те всъщност какво правят? Всяка нощ са по механите, а през деня мислят как да причакат някого, за да го батардисат”. Този народ не е толкова глупав, той си задава напълно нормални въпроси.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version