Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (526/678) > >>

ibrahim65:

--- Quote from: С.Стефанов on March 27, 2013, 18:21 ---          Брей да му се не види.Толкова прости и елементарни неща.Нещастници.Слушайте и вярвайте,че иначе не Ви виждам. И внимавайте...

--- End quote ---

Бре, бре, ама се оплаших, та между страхът искам да те попитам.

Майкати хубава ли е.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Mariana on March 27, 2013, 15:22 ---
Каква материя, какви "5 лв.", що ме занимавате с глупости??
...
 Правят го защото искат да възвеличат Османската империя и нейния модел

--- End quote ---

Да, наистина бих искал и в БГ да е както е било в ОИ поне в правосъдието. При това положение сега когато невинни духовни лица от Мюсулманската общост в БГ се съдят би трябвало да има и комисия от Мюсулмани за да се изкаже по въпроса и да защити обвиняемите. Помислете си само за миг дали това е възможно. Ето именно поради тези обстоятелства ОИ е съществувала цели 600 години. Именно затова Достевски се е учудил като е видял как са си живуркали българите тогава. А сега, внуците на тези българи се скитат немили недраги по гурбет в чужбина като гасарбайтери.
Мариана, не е необходимо да се изживяваш излишно и да отричаш убийството на детето. Според Левски това убийство е било наложително, а според други не. А също съм на мнение че това убийство е могло да се избегне. Да беше рискувал своя си живот без да убива други. Ето тогава се става патриот, humanist i  герой.

Mariana:

--- Quote from: Marlboro on March 27, 2013, 18:22 ---Nikoi ne e propagandist v tozi slychai izliza, che ti si golqmata propagandistka, shtoto nikoi ne govori tyk za ideite i revolyutcionnite dela na Levski, kakto se znae, che toi ne e osaden i obesen zaradi revolitcionnite komiteti, a za hladnokravno ybiistvo.  Ti edva li ne go izkara magiosnik s hvalbite si kato Ivan Vazov, a toi e bil edin obiknoven obirdjiq / bandit i ybietc sashto kato drygite haidyti.

http://www.blitz.bg/news/article/105463

- Кой би помогнал на детеубиец? Аз разбирам българите, които не са се надигнали да освобождават Левски от Търново до София, когато са го конвоирали четири-пет заптиета.
Хората вече са знаели кого водят.
Хората са знаели, че Левски е убил дете. Още повече, че той не е бил съден сам, а заедно с Димитър Общи и още 60 души заради Арабаконашкия обир. Цялата работа е в това, че българинът в един момент се осъзнава и си казва: “Абе, чакай, тези хора уж ще ни освобождават, а те всъщност какво правят? Всяка нощ са по механите, а през деня мислят как да причакат някого, за да го батардисат”. Този народ не е толкова глупав, той си задава напълно нормални въпроси.

--- End quote ---

Тия цитати от публикации с това какво бил казал Христо Стоянов престанете да ми ги пускате.
Защото това значи, че напразно съм си губила времето да пиша няколко постинга вече, които явно някои не сте чели.

Имайте малко срам и малко коректност.

Иначе го няма това, няма никакъв смисъл от спорове.

Ако трябва сто пъти да пиша и аргументирам едно и също, това за мен наистина е идиотска работа.

п.с.:

Аз разбирам, драги Малборо, че такива като теб въобще не ги интересуват идеите на Левски.
И много им се иска да го изкарат криминално лице, долен тип някакъв и пр.

С което обаче не показват нищо друго, освен собствената си жалкост - подобна на тази на г-н Христо Стоянов, който не разбира вероятно какви точно грехове си е сложил на душата с част от книгите си. Защото човек не само за делата, и за думите си отговаря. Но е пълно за съжаление с комплексари, които смятат, че могат да извисят себе си едва ли не, опитвайки се да окалят имена и личности, с които изобщо не могат да се мерят.

Mariana:

--- Quote from: Subeyi Kurt on March 27, 2013, 20:35 ---Да, наистина бих искал и в БГ да е както е било в ОИ поне в правосъдието. При това положение сега когато невинни духовни лица от Мюсулманската общост в БГ се съдят би трябвало да има и комисия от Мюсулмани за да се изкаже по въпроса и да защити обвиняемите. Помислете си само за миг дали това е възможно. Ето именно поради тези обстоятелства ОИ е съществувала цели 600 години. Именно затова Достевски се е учудил като е видял как са си живуркали българите тогава. А сега, внуците на тези българи се скитат немили недраги по гурбет в чужбина като гасарбайтери.
Мариана, не е необходимо да се изживяваш излишно и да отричаш убийството на детето. Според Левски това убийство е било наложително, а според други не. А също съм на мнение че това убийство е могло да се избегне. Да беше рискувал своя си живот без да убива други. Ето тогава се става патриот, humanist i  герой.

--- End quote ---

Драги Курт,

Има една гьобелсова максима, че една лъжа, повторена сто пъти, се превръща в истина.

Ти като гледам, по тоя почин вървиш... /по отношение на болезненото ти, почти психопатично вече желание убития калфа да е бил дете.../

И още нещо: хем от една страна твърдите - ти и "Марлборо" - че Левски бил осъден като някакъв криминален тип; хем от друга сега ми правиш сравнения между процеса срещу него и процеса с имамите. Предполагам, че не правиш това сравнение, понеже смяташ, че имамите са криминални типове... И, ако оставя тази шега настрана, ще ти кажа следното - не прави сравнения между Османската империя, чиито поданици изобщо не са имали еднакви права, и в чиито състав доста народи - и балкански, и други, са били завладени и подчинени в продължение на векове - и това, което е една, такава-онакава, но все пак европейска държава в наши дни. Милей си за твоята империя, мечтай си нея, но след като и без това, доколкото ми е известно, изобщо не живееш в България, нито пък ти пука за тази страна, престани да пропагандираш Османската империя, търсейки всякакви поводи и доста често спекулации във връзка с това.

Никакъв процес срещу имамите нямаше да има, ако в България не бяха пристигали, години вече, големи пари и фундаменталистки идеи от другаде. Някои много се стараят - не знам само дали го разбират или не - да превърнат и България в някакъв район, раздиран от конфликти - верски или етнически. Ама много се стараят. Стараят се и да облекат ако може всички жени мюсюлманки в България и не само в бурки, опитвайки се да заблуждават всички тези жени, че така точно Бог, Аллах е повелил. Опитват се в името на "чистота на вярата" да елементализират и профанизират, да докарат някакви традиции на изповядване на ислям, които не са били характерни за тези земи. И които са част от едно неизживяно "средновековие" на исляма, символично казано. (Защото през средновековието ислямът има къде по-сложни и дълбоки форми от някои негови сегашни форми - затова казвам символично. И защото през средновековието християнството преживява някои болести, които ислямът преживява сега, не ги е изживяло, в световен мащаб.) А това винаги - войнстващото елементаризиране на вярата - и при трите световни монотеистични вери, при всички т.нар. авраамически религии е било, е и ще бъде много опасно.

---

Аз не знам колко мюсюлмани в България мечтаят за шериат. Предполагам, че има и такива.
Знам обаче, че "В Името Божие" много духовници от различни времена, страни и вери са се опитвали да властват, да определят съдбите на други хора. И много човешки престъпления са били оправдавани по този начин.

И друг път съм писала, че ако християнска Европа не беше излязла от своето средновековие, ако християнството не беше минало през разни етапи на Просвещение и на разделяне на светската от духовната власт - никакви права на човека нямаше да има и никакви съвременни демократични системи, нямаше да има кой да ги провъзгласи и развие. (Ако не беше се случило това в християнска Европа, което разбира е било процес, и този процес още върви - нямаше впрочем и Ататюрк да има от кого да копира модели на демократични избори и институции в собствената си страна. От което ти, драги Курт, може би щеше да си по-щастлив, защото нямаше да живееш сега в Република Турция, а в една Турция, която още се управлява от султани.)

Subeyi Kurt:
Мариана , спорът започна след като именно ти отрече че Левски е убивал някокго. Само писмото на Левски до Каравелов е достатъчно за да те обори, но ти предпочете да ни пускаш тук твоите си съчинения и обвинения че едва ли не, мразим всичко българско. Ако уважаваме историята и ако трябва да си извличаме от там поуки първо трябва да знаем истината, истината и нищо друго освен истината та макар и понякога тя да не ни се харесва.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version