Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (541/678) > >>

Marlboro:

Hadj:
  Драги Мутеш
 след като ДПС беше два мандата в управлението  с каково подобри хала на малцинствата?П о отношение на мюсюлманското изповедение -защо прие такъв закон за изповеданията?Ядохме попарата и на дпс-то.Жалко че нашите хорица им се връзват-Там някъде във Велинградско бяха си  избрали един Пеевски който освен че стана милионер и не ходеше в народното събрание с какво ли промени живато на тези отрудени помаци?

С.Стефанов:
        То тука не става въпрос за ДПС или която и да е друга политическа партия или коалиция.Въпроса опира до това,че ако се гласувам за такава партия или коалиция,която няма да може да прескочи 4 %-овата бариера за влизането в парламента автоматически гласът ми отива процентно разпределен при Герб и БСП.Това значи,че аз ако гласувам за Ефрем Моллов,и той не влезе в парламента,значи съм гласувал за Герб,БСП,ДПС и Атака.Тъй мисля.А Вие? Питам се как да постъпя на 12 май.Не искам с моя глас да се възползват партии,които не са ми присърце.

ibrahim65:

--- Quote from: Hadj on April 29, 2013, 11:46 ---  А е и време да се видим до колко сме помаци.За първи път имаме възможност да гласуваме
за хора които без компекси заявяват своята помашка идентичност.За Смолянско водача е Ефрем Моллов.Да правим дуа за успех.

--- End quote ---

От моя страна няма да има никакъв проблем.
За ПОМАКЛЪКА бих си дал и живота.
Не че нещо струва де, ама да им е халал.

Hadj:

--- Quote from: С.Стефанов on April 29, 2013, 23:15 ---        То тука не става въпрос за ДПС или която и да е друга политическа партия или коалиция.Въпроса опира до това,че ако се гласувам за такава партия или коалиция,която няма да може да прескочи 4 %-овата бариера за влизането в парламента автоматически гласът ми отива процентно разпределен при Герб и БСП.Това значи,че аз ако гласувам за Ефрем Моллов,и той не влезе в парламента,значи съм гласувал за Герб,БСП,ДПС и Атака.Тъй мисля.А Вие? Питам се как да постъпя на 12 май.Не искам с моя глас да се възползват партии,които не са ми присърце.

--- End quote ---
  Системата е измислена от БСП  и ДПС които имат твърд електорат .Защо при предишния начин на разпределение на мандатите влизаха повече партии?На местнте избори нещата са още по парадоксални.В нашата община например на предишните избори на един "вкаран "съветник от ДПС се падаха средно 185 гласа,а независим кандидат който имаше към 500 гласа не можа да влезне в обинския съвет.Така че,виж как са я измислили -или гласуваш за нас или за когото и да гласуваш пак си за нас.
        А по отношение на това дали нашите хора ще влезнат в парламента или не нещата са други.За първи път хора определили се като помаци са допуснати до избори.Няма значение  колко процента ще съберат-това е нашето легитимиране.А даже да имт 1% това им дава други шансове.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version