Български > Bестник
НОВИНИ - NEWS - HABER
Azim:
Аз съм напълно безпристрастен към каквито и да е политически режими и не мога да съм \"за\" или \"против\"определен политически режим.Спетциално за Иран мога да кажа,че ми харесва посоката в която върви и това го показва историята на страната отпреди 30 години след революцията и както във всяка революция u тази за съжаление успеха е с цената на човешки животи
Силвия:
--- Quote from: AZIM on November 16, 2010, 17:16 ---Аз съм напълно безпристрастен към каквито и да е политически режими и не мога да съм \"за\" или \"против\"определен политически режим.Спетциално за Иран мога да кажа,че ми харесва посоката в която върви и това го показва историята на страната отпреди 30 години след революцията и както във всяка революция u тази за съжаление успеха е с цената на човешки животи
--- End quote ---
То и някои успехи на предишния политически режим в България - това, че имаше работа за всички; това, че се откриваха (е не винаги нужни, даже напротив, но това е отделен въпрос) предприятия, а не се закриваха; това, че всеки имаше достъп до безплатно здравеопазване и образование и пр. - бяха с цената на едни или други политически репресии, а също и на физически жертви, и то не малко, особено в първите години и десетилетия на този период. Ако те попитат за този политически режим, който е бил в България, дали би казал, че е бил добър, развилали са се някои неща и е имало някои социални предимства - въпреки че примерно майка ти, баща ти, роднините ти и пр., са били лишени на практика от част от основните си граждански права? (И не само те разбира се бяха лишени, но разбираш, предполагам, какво имам предвид.) Дали би оправдал политическите репресии тук, в тази страна, както сега оправдаваш репресиите в друга; дали би бил безразличен към станалите жертва на политически натиск или репресии тук, както си безразличен към репресираните, арестувани, убивани даже хора там?
Когато вярата се използва за „оправдаване”, за въвеждане на политически режим, в който малко или повече правилата са „прокрустови”, недемократични; и затова се налага, няма как да не се наложи, за някаква част от хората да се налагат силово - тя не е вяра вече, тя е идеология, идеология за поддържане на една или друга власт, която не иска никой да мисли даже по-различно от това, което тя смята за правилно. Идеологиите, които имат нужда от подчинени граждани, от подчинено общество, могат да бъдат разбира се много различни, но механизмите на тяхното прилагане и удържане си приличат; те са механизми, които няма как да бъдат удържани без държавно допустимо и държавно прилагано насилие.
Svetla:
За официалните лихвари в България
Частните съдебни изпълнители: Лошите дългове скочиха с 20% за шест месеца
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/11/16/994514_chastnite_sudebni_izpulniteli_loshite_dulgove_skochiha/
По-големи обирджии от банките и застрахователните сдружения не съм виждала.
Azim:
--- Quote ---Камарата на частните съдебни изпълнители предлага няколко законодателни промени, които да улеснят събирането на дълговете. Една от тях е да се плаща една държавна такса по всяко изпълнително дело и да бъде за сметка на длъжника.
--- End quote ---
Пълна глупост,как може да има една и съща такса, не може да сравняват едно физическо лице което примерно дължи 250 лева за ток и от друга страна съдиите да не могат да вземат,примерно,дължими суми от предприятия към своите работници само заради това,че не са физически лица а юридически.Явно тази камара се опитва да прокара закон именно в полза на големите длъжници.И как не та нали БУЛЛЕС-СТРОИ дължи хиляди и хиляди левове на своите работници от Благоевградска област.
За справка БУЛЛЕС ИНЖИНЕРИНГ е собственост на Стенли зет на Б.Борисов
Azim:
Благоевградският младежки театър игра в училищния физкултурен салон в Рибново
Във физкултурния салон на СОУ “Й. Йовков” в Рибново се наложи да играят актьорите от Благоевградския младежки театър, тъй като читалището в гърменското село е в ремонт, а билетите били продадени.Представленията в Рибново са част от голямо турне на младите актьори Игор Дамянов, Иван Тодоров и Мария Йорданова в района на Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово, организирано след двата международни фестивала в Македония, от които се завърна наскоро младежкият театър. Първият бил във Виница, родният град на Игор Дамянов, познат от популярното тв предаване “Господари на ефира”. В залата с 250 места имаше над 300 зрители, всички искаха да видят Игор на професионална сцена, тъй като са го гледали като ученик, когато е играл в самодейни състави.
Последва покана да участваме и във фестивала на хумора и сатирата в Гевгелия, което означава, че се представихме добре, доволен е мениджърът на младежкия екип.
Заради двете представяния трупата е селектирана и за участие догодина в трети фестивал в Македония.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version