Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 953155 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Marlboro

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1355
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3345 on: April 06, 2017, 04:22 »
Служебно правителство = президентска република?

Румен Радев пое изпълнителната власт на ръчно управление

Досега България е имала пет служебни правителства, но настоящият кабинет на проф. Огнян Герджиков е първият, при който особено ясно личи как назначилият го президент е поел изпълнителната власт едва ли не на ръчно управление. По замисъл служебните правителства са преходна власт, чиято отговорност преди всичко е да осигурят провеждането на демократични и честни избори, които да излъчат нов парламент и редовно правителство.

Практиката обаче показва, че служебните правителства се наемат и с допълнителни задачи, смятани за важни и неотложни с оглед на конкретния политически момент.
От една страна, държавният глава е отговорен за състава и дейността на правителството, което е назначил. От друга страна обаче, изпълнителната власт не бива да позволява на друг държавен орган, какъвто е президентът, да й диктува решенията, коментираха конституционалисти пред Mediapool.

Досега българските президенти, на които се е налагало да назначават служебни правителства (Желю Желев, Петър Стоянов и Росен Плевнелиев), са се опитвали да балансират, придържайки се по-скоро към духа на основния закон. Настоящият държавен глава и назначеният от него служебен кабинет (оглавяван от професор по гражданско и търговско право), очевидно тълкуват по друг начин двойнствения характер на ситуацията. Както изглежда, Румен Радев проявява и законотворчески амбиции, каквито по конституция неговата институция няма. По неофициална информация именно той е "поръчител" на пакета промени в няколко закона, предложени от Министерството на правосъдието, в резултат на които практически ще се забрани гласуването на почти всички българи в чужбина (ако новият парламент приеме предложенията).

prodaljava ...

You are not allowed to view links. Register or Login
Offline Marlboro

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1355
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3346 on: April 06, 2017, 04:51 »


Правителство на Герджиков прави опит за кадрови преврат

Трябва да разберат, че БСП не спечели изборите и трябва да променят стратегията си и да спрат да се съобразяват с тях, заяви Георг Георгиев
Валентин Радев обвини служебното правителство на Огнян Герджиков в опит за кадрови преврат заради  смените и назначения, които направи на извънредната пресконференция на ПП ГЕРБ.
Явно служебното правителство не е разбрало, че е служебно. Явно не са разбрали и че БСП не са спечелили изборите. Това заяви Георг Георгиев  "Интересно ни е кой написа този проектозакон и кой си мисли, че може да ограничи правата на българите зад граница", каза той.
"Така набиваме клин между българите извън държавата и тези в нея", каза още Георгиев.

Питам кой от служебното правителство или дори самият президент, си позволи да се меси в законодателство, което не му принадлежи. Това по право принадлежи на политическите партии, които отразяват интересите на гражданите. Изборният кодекс е изключително чувствителна сфера на законодателството. Не може едно служебно правителство да се меси така. Призоваваме инициаторите да го прекратят", завърши Георгиев.

"Радев трябва да се научи да се държи като президент в парламентарна република, а не в президентска", заяви друг представител на ГЕРБ, който добави, че партията му ще ревизира дейността на правителството, щом поеме отново контрола. Явно всички министри действат дсоста самосиндикално в много от случаите.

Трябва да разберат, че БСП не спечели изборите и трябва да променят стратегията си и да спрат да се съобразяват с тях. Сигурно ще има дебат за изборното законодателство", добави той. Георгиев добави, че е разбрал преди минути, че служебната министърка Павлова е оттеглила законопроекта.

Offline Marlboro

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1355
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3347 on: April 15, 2017, 05:11 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3348 on: July 23, 2017, 23:54 »

Даниела Горчева: Вапцаров не е идеалист, а платен терорист!

Големи плачове днес за Вапцаров. Бил поет. И като е поет, защо не си е гледал поезията, а е станал терорист?", пише журналистката "Големи плачове днес за Вапцаров. Бил поет. И като е поет, защо не си е гледал поезията, а е станал терорист?
Разстрелян е, защото е осъден на смърт от легитимен съд за тероризъм в полза на чужда тоталитарна държава по време на световна война.
За разлика от ген. Луков, който е разстрелян от комунистически терористи по заповед на Москва.
Вапцаров не е идеалист, а платен терорист. Във всяка нормална държава по това време, щеше да получи смъртна присъда."
Текст: Даниела Горчева, фейсбук

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3349 on: July 24, 2017, 11:45 »
Немските медии гръмнаха: БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕМИЕР Е МАФИОТ! Борисов Снабдява Ислямска държава с… Няма да Повярвате с Какво!

Граничната полиция на Германия е задържала множество джихадисти, издирвани от Интерпол, които се движат в пределите на You are not allowed to view links. Register or Login с истински български паспорти, твърди немският вестник „Ди велт“. Българската мафия, продължава „Ди велт“, осигурява истински паспорти на бойци и командири от Ислямска държава. От което печели по 30 000 евро за всеки такъв документ.
За никого не е тайна, пише изданието, че в потока от сирийски, иракски и афгански бежанци, които нахлуват в западноевропейските държави, има много внедрени джихадисти.
В плановете на ръководството на Ислямска държава влиза задачата да инфилтрира джихадисти, които да се установят за постоянно в страните от Западна Европа. Именно по този начин ислямистите смятат завбъдеще да оказват огромно и непреодолимо влияние върху водещите ЕС-политики. Като заплашват и шантажират непрекъснато, както държавниците, така и обикновените хора в Европа.
Такъв е планът на Ислямска държава да завладее страните от Европейския континент отвътре. И постепенно да ги превърне в ислямистки протекторати. Тези планове не са за подценяване, смятат от редакцията на „Ди велт“, като се има предвид, че дейността на джихадистите се подкрепя финансово и морално от редица ултрабогати петролни страни от района на Близкия Изток, начело със Саудитска Арабия. Не е изключено пръст в цялата работа да има и Турция, която в последно време не крие амбициите си да стане ключов играч не само в регионален, но и в световен мащаб.
Безценна помощ за това пъклено ислямистко начинание оказва и българското правителство, начело със своя премиер Бойко Борисов, пишат колегите от „Ди велт“: „През малката балканска страна минава един от основните пътища, които водят от Близкия Изток към Западна Европа. А фактът, че България е една от най-бедните държави в Европейския съюз още повече улеснява транзитирането на джихадисти през нейна територия. Поради простата причина, че самото преминаване, както и издаването на истински български документи за самоличност струва доста евтино. А се прави и без каквато и да е проверка на самоличността на лицето- на юнашко доверие!“.
Опасността става още по-голяма, твърди „Ди велт“, и защото сред висшето ръководство на Ислямска държава има офицери, служили при Саддам Хюсеин. Те са били обучавани в бившите социалистически страни. А не е тайна, отбелязва немското издание, че тайните служби на Източния блок бяха изключително професионални.
Германският вестник пък „Билдцайтунг“ твърди, че съхранява в редакцията си нов доклад до официалните немски власти, който е подготвен от немските тайни разузнавателни служби и германската полиция. Въпросният доклад алармирал, че потокът от бежанци контролирано се насочва от Турция към България и после към Западна Европа.
Влиятелният вестник „Билд“ пък, анализирайки ситуацията с бежанците в България, стига до заключението, че от няколко години в страната има организирани структури, които снабдяват джихадистите от Ислямска държава с истински документи, след което ги прехвърлят в западните държави.
Германските издания са наясно, че истински документи в България могат да бъдат издадени само от служители в системата на МВР, ГД „БОП“, и  ДАНС. Те подчертават, че откакто Бойко Борисов е премиер на България в системите, свързани със сигурността са направени много кадрови и структурни промени. Известно време дясната ръка на Борисов, Цветан Цветанов бе и министър на вътрешните работи. Като под негов контрол бяха полицията и тайните служби. А самият Цветанов се замеси в огромен скандал с неоторизирано подслушване на политици и бизнесмени.
След него вътрешното министерство пое пионката Румяна Бъчварова, която е абсолютно некомпетентна в тази сфера. И така силовите ведомства се оказаха отново и изцяло под контрола на Борисов.
Ето защо немските издания смятат, че отговорен за цялата ситуация около издаването на истински документи за джихадистите е българският министър-председател, който е поставил силовите ведомства под свой изключителен контрол, а чрез фиктивния си министър на вътрешните работи фактически е и техен пряк началник.
След разкритията на френския журналист Тиери Мейсън, който доказа, че Борисов е шеф на мафиотски BG картел за износ на наркотици и оръжие, идват и днешните разкрития на немските журналисти за организирана престъпна група, която под контрола на българския премиер Бойко Борисов издава истински документи на ислямистите.
Така твърденията на вестника на американския конгрес от 2009 г., че Бойко Борисов е шеф на българската мафия, ще се окажат верни. Но… от грамите на „Уикилийкс“ ние знаем, че спрямо Бодигарда янките действат на принципа „той е кучи син, но наш кучи син.“
Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline BG POMAK

 • Senior member
 • ****
 • Posts: 239
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3350 on: July 25, 2017, 07:36 »
Снимката е чудесна с двамата ръководители на две съседни държави, но само единият от тях е с чудесни резултати. Другият само позира и само позьорството му е велико. Ха познайте кой кой е? Коментирайте, ако желаете. А ако не желаете пратете ма на....................!!!!!!!!!!!!!

Offline BG POMAK

 • Senior member
 • ****
 • Posts: 239
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3351 on: July 25, 2017, 07:37 »
Снимката е чудесна с двамата ръководители на две съседни държави, но само единият от тях е с чудесни резултати. Другият само позира и само позьорството му е велико. Ха познайте кой кой е? Коментирайте, ако желаете. А ако не желаете пратете ме на....................!!!!!!!!!!!!!

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3352 on: August 02, 2017, 22:36 »
Ердоган: Ционистите се подиграват с мюсюлманите, ще решим за действия срещу Израел Срещата е насрочена за утре в Истанбул, целта е с обща реакция ислямският свят да се противопостави на „ционистския гнет на Израел“


Турският президент Реджеп Ердоган свиква на извънредно съвещание външните министри на 57 страни, членуващи в Организацията за ислямско сътрудничество заради конфликтите около джамията Ал Акса в Йерусалим, съобщава в. “Йени шафак“. Срещата е насрочена за утре в Истанбул, целта е с обща реакция ислямският свят да се противопостави на „ционистския гнет на Израел“.
„Ционистите си разиграват коня, когато пожелаят затварят Ал Акса за мюсюлманите и се облагодетелстват от разделението на ислямската общност. Без да се установи стабилно партньорство и солидарност в ислямския свят от 1,6 млрд. души, Израел ще продължи с окупацията на свещените земи и няма да има възмездие за убийствата там. Ционисткото правителство избива мирни хора в Палестина, то праща групи от еврейски фанатици в Ал Акса. Това е третата по големина джамия в исляма, до която седмици наред мюсюлманите нямаха достъп за петъчната молитва и бяха принудени под охраната на израелската полиция да се молят по улиците около храма. Ционистите се подиграват с мюсюлманите, затова утре в Истанбул ще вземем решение за общи действия срещу израелския режим“, коментира Ердоган. Съвещанието трябва да одобри декларация от името на ислямския свят и призив към Израел и световната общественост, както и решение за запазване на статута на Ерусалим. Утре преди обед първо ще заседава Изпълнителният комитет на Организацията за ислямско сътрудничество, а след това е съвещанието на външните министри. През изтеклата седмица турският външен министър Мевлют Чавушоглу е провел телефонни разговори с всичките си 56 колеги от страните членки в организацията и ги е уверил в необходимостта от обща категорична реакция за събитията в Йерусалим, пише БГНЕС.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline BG POMAK

 • Senior member
 • ****
 • Posts: 239
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3353 on: August 03, 2017, 07:28 »
Аз бях в тази джамия през 1999г. Направих намаз в стаята , която е издълбана в скалата. Според преданията "Висящия камък". После направихме общ намаз в джамия , намираща се в близост до официалната-третата джамия по въжност в исляма.Влизането в Ал Акса стана трудно. Полицията правеше щателна проверка на всеки. С мен бяха около 50 работници.Петима помаци, двама християни и останалите бяха български турци.Не знам каква игра играе Ердоган, но желязото с което строяхме в Израел беше турско.Между Турция и Израел има сключен военен съюз.


Offline BG POMAK

 • Senior member
 • ****
 • Posts: 239
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3354 on: August 03, 2017, 07:32 »
В дамията Ал Акса е забранено да се снима. Въпреки всичко, аз исках да си направя снимки за спомен. Когато дадох филма във еврейско фото, снимките пред джамията бяха станали, но в джамията на филмчето бяха тъмни и нищо не се виждаше. Това е аллахтан.
[/size]

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3355 on: August 04, 2017, 21:35 »

Бандитът на България продаде българския език. В подписания договор с Македония пише, че документът е написан на македонски език

Бандитът на България продаде българския език. В подписания договор с Македония пише, че документът е написан на македонски език. Договорът е написан на развален български, тоест на македонски. И с подписа си Бандита признава съществуването на македонски език. Срещу това пък България получи несъществуването на македонско малцинство на наша територия.
 Комунистите направиха голяма глупост когато през 1946 г написаха в много документи за самоличност на българи от Югозапада – македонец и македонка. Тези черно-бели документи и до днес дават основание на Македония да твърди, че има македонци. / You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3356 on: August 04, 2017, 21:37 »
Невероятно! Това, което откриха ченгета в ултрамодерна ферма за канабис до Дренково, едва ли го има другаде по света

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3357 on: August 06, 2017, 15:39 »
Вземете Македония от историците! В комплексирани страни като България и Македония историята се свежда до герои и гордости. Затова в Скопие си присвояват Самуил и Вапцаров, а ние се гордеем с Джон Атанасов, пише Ивайло Дичев.


Министър-председателите Заев и Борисов се покланят пред гроба на Гоце Делчев в църквата "Св. Спас" в Скопие
  След цялата романтика около Договора с Македония не е лошо малко да се поуспокоим. Какво точно ще изяснява комисията за историята? Да речем, че от комисията се окажат разумни хора и обявят: Да, You are not allowed to view links. Register or Login. Но и: Да, българското царство се измества на запад и се озовава основно на територията на сегашната република Македония. И тогава?
Тук просто има два типа национална идентификация, историческа и териториална. Къде е била заменена глаголицата с кирилица – в българската държава или на територията на днешна Македония? Верни са и двете. Инуитите възприемат Канада като своя, защото територията е изконно тяхна; британската монархия смята, че я е завладяла и превърнала в държава. Когато ѝ изнася, България изоставя историческата легитимация и се представя за наследник на автохтонните траки - това в битка с наследниците на Източната Римска империя, гърците. Същите гърци, които са приватизирали историята на региона, а на нас са оставили етноси и природни красоти.
You are not allowed to view links. Register or Login се държи само на името, оцеляло, криволичейки през вековете. Но не правим ли и ние същото, когато хвърляме мост от държавата на Кубрат към тази от Търновската конституция? Националната идентичност си е такава - бриколаж от подръчни елементи, сглобени в конкретни исторически моменти. В Скопие превеждат Вапцаров, обявявайки го едновременно с това за македонски поет, ние пък се гордеем с Джон Атанасов, който не е имал особено силна връзка с родината на баща си.
Сборът от историческите факти не прави идентичност. Идентичността е нещо повече или пък по-малко - според както го погледнете. Тя е воля да се живее заедно. Историческите факти са суровина, но не причина за националната идентичност. Абсурдно е да мислим, че една комисия от учени може да ви привика: извинявайте, объркали сте се, не сте християнин, а будист. А впрочем точно това правеха с българските турци във времето на You are not allowed to view links. Register or Login.
Различни сме
   Bulgarien Sofia Enthüllung Denkmal von König Samuil (BGNES)  Паметникът на цар Самуил в София
  Македония е вървяла по свой път през цялата нова история – изключение са само руската окупация през 1878 и хитлеровата, за която е срамно да си спомняме. Съвременните македонци са различни от нас и „признаването“ на едни или други факти не могат да променят това. Идентичностите първо трябва да се разбират и уважават. Знаете ли колко се обидих, когато през 90-те един френски професор приятелски ми каза: Абе вие всъщност сте руснаци, нали? Нямам нищо против руснаците, дето се казва - по-славна нация от нашата, ама ей на, и до сега го помня. Наши сънародници правят с македонците това непрекъснато и резултатът е тежка омраза. Трябва да почнем с това: да се вгледаме в разликите, ако щете - да пием за разликите помежду ни.
Добрата новина откъм антропологията е, че идентичностите се променят. Не е имало македонци в сегашния смисъл преди ХХ век, а какво точно е значело българин през ХVII век просто не знаем. От една страна днес идентичностите се фрагментират, появяват се баски, донбасци, та даже борци за свободата на измислената Падания по долината на По. Наред с това текат и обратните процеси на окрупняване на идентичностите – като се почне от големите монотеистични религии и универсализма на модерността, та чак до глобалната култура на съвременния свят, където и българи, и македонци в едни и същи дънки пиратстват едни и същи сериали с едни и същи лаптопи.
   Denkmal König Samuil in Skopje in Mazedonien (picture-alliance/dpa/T. Brey)  Паметникът на цар Самуил Скопие
  Проблемът ни на Балканите е, че не сме се научили да живеем едновременно в няколко вида идентичности. Общочовешката солидарност, например, която излезе на дневен ред с бежанците, брутално беше противопоставена на националната – ако си българин, трябва да помагаш само на своите; който помага на чужди е предател; или човек или българин. Това звучеше дори от амвона на църквата. По същия начин хората от Пиринска Македония не смеят да се нарекат македонци, освен с уговорката, че всички македонци са българи и обратно. Защото регионализмът се мисли като предателство. И защото още не сме излезли от идентичностното единоначалие от времето на националното строителство.
Оттук абсурдната ни ситуация с Македония: не може хем да сме различни, хем - по-близки отколкото, примерно, с унгарците. Трябва едните да наложат своето единоначалие на другите. И понеже победител в това глупаво перчене не може да има, влачим се така десетилетия.
За комплексираностите ни
Европейският съюз десетилетия наред опитва да гради наднационална идентичност чрез проекти, които поставят ударението - наместо върху историята на войните - върху мирното всекидневие, търговията, културния обмен. Тази политика беше много успешна за You are not allowed to view links. Register or Login, но май не напредна много с Германия и Полша. Още по-неуспешна ми се струва, че ще бъде тя между комплексирани страни като България и Македония, където историята се свежда до герои и гордости. За да не отпочваме темата за признаването на собствената вина, задължителна за всяко сближаване: нашата - за пронацистката окупация, тяхната – за антибългарските гонения преди и след нея.
   Ivaylo Ditchev (BGNES)  Проф. Ивайло Дичев
  Много по-успешна обаче се оказа една съвсем друга европейска политика, на пръв поглед без връзка с идентичностите, а с по-практични неща: мобилността. Ако нещо прави хората от нашия континент европейци днес, то не е знанието за това чий точно крал е бил Карл Велики. То е в естествеността, с която човек тръгва да търси късмета си в Ирландия, почва бизнес в Испания, намира си брачен партньор в Румъния или просто се шляе из парижкото Маре. Навсякъде е малко различно, но вътре - в позната рамка. Не ви говоря колко процента се чувстват какви, а за усещането на европееца, който се връща от Индия и е готов да прегърне митничаря на първото европейско летище – защото е усетил, че вече е у дома.
„Поколение Еразъм“ наричат тези млади европейци, които прекарват част от следването си в друга европейска страна. Не ни ли трябва нещо такова с Македония? Не европейският Еразъм, а мощна двустранна програма за обмен на всички нива, професионални стажове, гостуване у семейства au pair. До ден-днешен наблюдавам как на конференции хората от бивша Югославия функционират като група – клаха се, ругаха се, и пак се търсят. Защо ли? Защото дълго време са правили неща заедно.
Нека помълчат
Просто трябва за известно време „романтичните“ историци да помълчат – нека тръгнем към сближаването прагматично, ако щете с цинизма на социалните науки - през правенето, не през дърдоренето.
  You are not allowed to view links. Register or Login
 

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3358 on: August 06, 2017, 15:40 »
ПЕТ НЕУДОБНИ ФАКТА ЗА ПРОИЗХОДА И ЗНАЧЕНИЕТО НА ИМЕТО БЪЛГАРИ

Повечето учени смятат, че произходът на името българи трябва да се търси в Азия. В древността, част от дедите ни наистина са се заселили далеч на изток, но това не дава право на никого да дефинира прародината ни край Алтай, или пък край Памир.
Потомците на англосаксите са се разпространили из Америка, Австралия, Нова Зеландия, Британия, владели са и Индия дълго време, но всеки образован човек знае, че мястото, в което англосаксите са се оформили като народ се намира в земите на Северна Германия и Южна Дания. Всички останали територии са просто колонии на англосаксите и техните потомци.
Името на нашия народ бива свързано с Тракия, Приазовието, Британия, Гърция а и Индия. Нека разгледаме подробностите и да разберем как точно стоят нещата, къде най-рано са споменати хора, чието название е станало основа за етнонима българи.
В далечното минало, на юг от Хималаите е живял народ, влезъл в историята под името баргава/бргу. Индийците считат баргава/бргу за полубогове и казват за тях, че са бойци-колесничари, че са донесли огъня, свързвани са и с брамините. Последното е много интересно защото неотдавна проведено генетично проучване показа, че брамините се различават ярко от дравидското население на Индия. За разлика от говорещите тамилски език, телугу и т.н., брамините са носители на маркерите J2, G2, E, R1a.
Това означава, че предците на арийците брамини са дошли от най-вероятно от Балканите защото тази комбинация от маркери е езкотична за населението на Средна Азия. Понеже около 56% - 60% от хората у нас са носители на маркерите J2, G2, E, R1a, то нашите деди се явават най-добрия кандидат за спътниците на тракиския бог по време на похода му за далечната Азия.
Излиза, че историите за идването на Дионис в Индия не са плод на фантазия, а предаване на реални събития – де факто появата на арийците на юг от Хималаите. Явно ненапразно Луций Ариан твърди, че Дионис е създал индийската цивилизация. Ако към тези факти добавим и това, че Ария е най-старото име на Тракия, то нещата си идват на мястото и става ясно кой е мистериозния народ баргава. Това са наследниците на хората, които тракийския бог (всъщност обожествен цар) оставя в земите на юг от Хималаите.
 
 Не е никак трудно да се разбере кои са тези стари балканци, които в незапомнени времена идват в Индия и създават ранната култура на страната, но разкриването на самоличността на въпросните преселници показва, че официалната историография е просто сбор от угодни на чужденци измислици. Това поражда и нежеланието да се говори по този въпрос.
Данни обаче има, те са откъслечни, но съберем ли ги в едно, ще се получи нещо интересно. Макс Мюлер свързва името на народа баргава, познати и като бргу, с название на хора споменати от Омир – това са участвалите в Троянската война флегии. Според Мюлер, флегии е гръцкото представяне на  бргу, баргава: “Few scholars would deny that Phlegyеs is the correct representative of Bhrgu in Greek”. Ясно е, че гърците са предали звука Bh като Ph, а това означава, че правилното име на флегиите е блегии, или бльгии. Става дума за едни и същи хора, чието название е предадено по различен начин от различни хора – индийците и гърците.
Това не е просто спекулация, не е волно предположение, има предания, в които се разказва, че представители на народа флегии (бльгии) придружават Дионис в похода му до Индия.  Става дума за царя на флегиите (бльгии) Форба, който със сигурност не е тръгнал сам, а е взел със себе си най-добрите си бойци.
Както споменава Мюлер, флегии (бльгии) и баргава/бргу имат едно и също значение. Баргава идва от барга (भर्ग), а тази дума притежава смисъл сияние, блясък. Флегии идва от φλέγω-горя, сродна е и φλεγῠρος-горящ, пламтящ. Виждаме, че немския филолог в никакъв случай не е преувеличил сравнявайки баргава с флегиите (бльгии), наистина се касае за едни и същи хора.
Освен това, според изследователя Робърт Бък, флегиите спадат към тракийската общност, следователно и баргава са траки – тези траки, които Дионис довежда в Индия. Те са хората, благодарение на които типичната за за нас българите комбинация се среща при брамините - потомците на арийците.
Древните балканци, които колонизират Северна Индия, са оставили следи и на друго място. Това е Приазовието, там където Теофан и Никифор локалират Стара Велика България. Лингвистите Олег Трубачов, Александър Шапошников и др. свързват планинското название Болгатур с арийската дума балга/барга, чието значение е блясък: “Ороним, ск. Балготур, Болгатур (Гурз.) (Крым. КУГК 1985, 84). Скорее всего, результат адаптации аборигенного названия *balga-tūr виноязычной среде по типу Махульдур и Чалтура. Предп. из индоар.*balga-‘блеск’, ср. др.-инд. bhárga, bhálga”.
Олег Трубачов смята, че в дълбока древност арийците са обитавали Черноморските степи. Това несъмнено е така, но към владенията на гордите бойци-колесничари трябва да се добави и Тракия. Реално, нашата земя и територията на Украйна са били дом на хора от един и същ произход поне от шесто хилядолетие пр. Христа. Доказателство за това са сходната керамика, идолна пластика, типове жилища, погребения, а и обичаи като изгарянето на старото селище преди да бъде основано ново.
 
 Тракия е и мястото, от което народ наречен болги потегля за Британия където ще стане известен под името Fir Bholg (fir означава буквално мъже, народ). Това сведение е било добре известно в миналото, споменато е навремето в енциклопедия “Британика”: “The Thracian party become the ancestors of the second colonizing race, Firbolgs”- (Encyclopaedia Britannica, Dictionary of Arts, Sciences, and General Literature, 9th ed. Vol.V, Henry G. Allen and Co, 1833, p.299).
Свързването на създалите първите закони на Ирландия болги с Тракия е само по себе си интересен факт, но има още нещо, което е от голяма важност. По-горе бе посочено, че баргава и флегии (бльгии) означава едно и също – светли, сияйни. Думата болг от своя страна е обяснима с древния корен болг-светлина, сияние. Александър Макбейн представя  връзката с лат. fulgeo-светя, сияя и др.: “ boillsg -gleam; *bolg-s-cio-; Latin fulgeo, shine, English effulgent, Lithuanian blizgù, glance, shine, English blink, Indo-European  bhleg, *fulgeo.
Лат. fulgeo пък е сродна на φλέγω-горя, латв.balgans-светъл, санскр. bhárga, bhálga-сияние, а и на българските думи бял, благ. За благ се знае добре, че нейното ранно значение е светъл, лъчезарен– БЕР, с.52-53.
Нека обобщим казаното до тук:
1.В Индия е живял народ с име баргава/бргу, чието име означава светли, сияйни.
2.Омир локализира в земите на Гърция народа флегии (бльгии), които Робърт Бък определя за траки, а Макс Мюлер твърди за името им, че то е гръцкото предаване на баргава/бргу.
3.Виждането на Мюлер се потвърждава от легендите за Форба – царят на флегии (бльгии) и придружител на Дионис по време на похода му към Индия.
4.Името на българите няма как да се е появило в Приазовието през ранното Средновековие, или късната Античност. Топоним с елемент болг съществува на п-в Крим още от времето на Бронзовата епоха, когато мястото е било дом на арийците.
5.Народ, чието име съдържа елемент болг е обитавал Тракия в дълбока древност и от това място част от болгите, наречени от ирландците Fir Bholg идват на Британските острови.
Тъй както генетичното проучване на индийските брамини показва, че част от предците им са дошли от Балканите, така благодарение на друго генетично проучване стана ясно, че част от дедите на ирландците са дошли от Източна Европа. Явно народът Fir Bholg не е измислен от ирландските монаси записали старите предания, иначе няма как да си обясним присъствието на гени типични за балканските народи сред населението на Ирландия. Няма как да си обясним и големия брой археологически находки намерени на Британските острови, но имащи прототип в Тракия.
Хората наричани баргава, флегии (бльгии), Fir Bholg (болги), имат едни и същи корени, една и съща прародина – Балканите. В различни периоди от време, старите балканци, чиито наследници сме ние, са колонизирали различни области на Европа, а и Средна Азия, така както след векове ще направят римляните и англосаксите.
Представените тук данни показват, че отъждествяването на старите българи с най-старото цивилизовано баланско население познато в историята като траки, не е грешка както смятат нашите учени.  Докато траки е название ползвано от римляни и гърци, то болги, бльгии, бльгари, блъгари, болгари, българи, са варианти на самоназванието на предците ни, или по-точно на част от тях – най-вероятно представители а групата на мизите, явяващи се най-многолюдната група от древните балкански народи.
Древното име на предците ни има значение светли, сияйни и може да се сравни с латв. balgans-светъл, сткелт. bolgscio-сияние, блясък, лат. fulgor-светкавица, гр.φλέγω-горя, φλεγῠρος-горящ, пламтящ, санскр. bhalga/bharga-сияние, да не забравяме и нашата благ, чийто най-древен смисъл е светъл, лъчезарен.
Всъщност това се знае отдавна, но поради политически причини, поради това, че езиковедите са били заблудени от историците, Макс Фасмер не е могъл да каже цялата истина, а само част от нея - “Если бы можно было предположить для слав. *bolgъ знач. «прекрасный, лучезарный», то мы могли бы допустить родство с лат. fulgor, flagrō «горю, пылаю, накаляюсь», которое сопоставляется с др.-инд. bhárgas «лучезарный блеск», bhŕ̥gavas мн. «полубожества — воплощения молнии», греч. φλέγω «горю»…”
Ако в днешните по-необременени времена Фасмер разполагаше с всички данни, той несъмнено би заключил, че арийските баргава, споменатите от Омир Φλεγύες (бльгии), Fir Bholg, са названия на хора от един и същ произход, като названията притежават значение светли, сияйни и се явават древни варианти  на етнонима българи.
Дано скоро да дойде времето когато учените ни ще успеят да се освободят от завладелите съзнанието им догми и въз основа на новите данни ще съобщят, че сме потомци на най-древния цивилизован народ, на хората, които са повлияли гърци, римляни, келти, индийци и не на последно място своите съседи и роднини.
Докато този момент дойде, ние не трябва да спираме с търсенето си на истината, с проверките и настояването новата информация да бъде взета под внимание. Не трябва да спираме и със стремежа си към самоусъвършенстване. За да имаме правото да се наречем българи, т.е. светли, сияйни, ние трябва да бъдем такива в действителност.
Използвана литература и пояснения:
1.F.M.Müller, Contrubutions to the Science of Mythology, Vol.II, Longmans, Green & Co, London, 1897; W.J.Wilkins, Hindu Mithology, Vedic and Puranic Texts, W.Tacker & Co Ltd, London, 1882;
2.R.J.Buck, A History of Boeotia, The University of Alberta Press, Alberta, 1979;
W.Ridgeway, The Origin of Thragedy with special reference to the Greek Tragedians, Cambridge University Press, Cambridge, 2015;
3.Encyclopaedia Britannica, Dictionary of Arts, Sciences, and General Literature, 9th ed. Vol.V, Henry G. Allen and Co, London, 1833;
4.Lucius Flavius Arrianus, Alexander de Grote, transl. S. Mooj-Valk, Ambo/Amsterdam, 2001;
5.О.Н. Трубачев, Indoarica в Северном Причерноморье, Изд.Наука, Москва, 1999;
8.Языковые древности Северного Причерноморья
boillsg -gleam; *bolg-s-cio-; Latin fulgeo, shine, English effulgent, Lithuanian blizgù, glance, shine, English blink, Indo-European bhleg, *fulgeo.
10.Этимологический онлайн-словарь русского языка Макса Фасмера:
“Если бы можно было предположить для слав. *bolgъ знач. «прекрасный, лучезарный», то мы могли бы допустить родство с лат. fulgor, flagrō «горю, пылаю, накаляюсь», которое сопоставляется с др.-инд. bhárgas «лучезарный блеск», bhŕ̥gavas мн. «полубожества — воплощения молнии», греч. φλέγω «горю»…”

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3359 on: October 03, 2017, 20:21 »
Болници в София отказаха на онкоболна, пратиха й линейка от Турция

Откарали жената в клиника в южната ни съседкаСедем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. Това твърдят роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово.
Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици добри хора, семейството й успява да събере 30 000 лева, необходими за лечението и операцията й в клиника в Турция.
[/color]You are not allowed to view links. Register or Login
Преди две седмици обаче жената
[/font][/size]получава усложнения. По това време тя се намира в София при своите родители. В седем болници отказват да я приемат, въпреки състоянието, в което се намира.
[/color]You are not allowed to view links. Register or Login
„Във ВМА, „Пирогов”, „Токуда”, „Сити клиник”, Онкологията в „Дървеница”, Александровска болница и „Майчин дом” – тотален отказ. Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването. Дори от онкологичната болница ни казаха, че няма как да я приемат, защото приемите са само планови и трябва първо да мине през контролен преглед и ако лекари се съгласи – да я приемат”, разказа съпругът на Мариянна – Андриян.
„На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където основно й върви лечението. От Турция изпратиха линейка за около 5 часа, след което я откараха обратно там”, съобщи Андриян. Мариянна все още е в Турция. На 29 септември тя е претърпяла успешна, спешна операция и в момента се възстановява.
От Александровска болница обясниха за NOVA, че отказали да приемат Мариянна, тъй като в болницата нямат АГ-отделение. "Колегите са насочили близките и пациентката към "Майчин дом" за осъществяване на АГ-консултация по повод карцинома на матката, който имала пациентката. При пациентката са извършени всички медицински дейности, които изисква Спешно отделение при прием на пациенти и по отношение на диагностичният процес", обясни проф. Атанас Темелков,  началник-клиника по анестезиология и интензивно лечение в болницата.
От "Токуда" и "Сити Клиник" съобщиха за NOVA, че и в двете лечебни заведения не е търсена медицинска помощ на 23 септември.
"Категорично се разграничаваме от твърденията за отказ от лечение в "Аджибадем Сити Клиник" "Токуда" и Онкологичен център на 23 септември 2017 година. И в двете ни лечебни заведения не е търсена медицинска помощ на този ден. Последното посещение на пациентката в "Токуда" е на 7-ми септември тази година, когато са извършени консултации, лабораторни и образни изследвания, както и са дадени насоки към проследяващия й онколог", коментираха от лечебните заведения.
От Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология съобщиха, че случаят на жената не е изисквал спешен прием. 
Проверка по случая правят в „Пирогов”, ВМА и Майчин дом.
You are not allowed to view links. Register or Login
[/color][/font]

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42