Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 969182 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Ynt: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3375 on: August 28, 2018, 22:21 »
ДА СЕ ЗНАЕ! - ЧЕ Е КРАДЕНА!

 Истинската история на "Време разделно":
 ,,Какво Ви е казал Антон Дончев, не знам.Но, знам истината за написването на тази книга. Нейна авторка е репресираната писателка Фани Попова - Мутафова, на която беше забранено да издава книги. Тя беше много близка приятелка на моят баща / литературен критик/ и аз имах невероятния шанс да я посещавам в скромният и дом. Тя предостави две свои книги - " За свободата" на Стефан Дичев и " Време разделно" на Антон Дончев, Поръчката дойде от ЦК на БКП, книгата да бъде преработена и без знанието на Фани Попова, Дончев,действително се усамоти в Родопите в с. Маноле, където са се случили описаните събития и което носи името на един от персонажите - Манол. Там Дончев засили репресивният момент в сюжета, промени стила и вложи родопският изказ. Оригиналът на книгата се пази от наследниците на журналиста Петко Тихолов. Бяхме потресени,когато излезе първото издание на книгата. Фани Попова понесе много тежко случилото се. Баща ми и Петко Тихолов, потърсиха Дончев за разговор.....поне да поднесе своите извинения към авторката...но не би. Беше опиянен от успеха - всъщност единственият, който е получил. Ако имате случай, кажете това,което написах. Не съм анонимна."
 Росица Ножарова

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3376 on: August 28, 2018, 22:40 »
   Чуждите инвеститори все повече заобикалят България  Само за едно десетилетие преките чуждестранни инвестиции в страната са спаднали 14 пъти като процент от БВП, става ясно от анализ на БСК     14  Препоръчай (0)
[size=1px !important]in[/size]
Share        
Чуждите инвеститори все повече заобикалят България Радосвет Радев (вляво) и Камен Колев (вдясно). Снимка: БСК
 
Май само управляващите не искат да признаят – чуждестранните инвестиции продължават все така трайно да заобикалят България. Тенденцията се вижда съвсем ясно, но години наред нито една политическа сила, която е на власт не желае да изрече публично и официално този факт.
Дори от Българската агенция за инвестиции, които пряко комуникират с желаещите да разкриват тук чужди фирми често се оправдават с това, че данните на Българска народна банка (БНБ) не са съвсем изчерпателни и обикновено се ревизират в посока нагоре. Факт е, ревизират се, но въпреки това обемът на чуждестранните капиталовложения у нас остава далеч от желаното, а потенциалните инвеститори сякаш все по-трудно се „лъжат“ да дойдат тук. Данните се неглижират и от Министерство на финансите, които всяка година в доклада за държавния бюджет (в частта за състоянието на българската икономика) добавят едно-две изречения по въпроса. И толкова.
Но да представим някои цифри. В периода 2007-2017 г. общият обем на инвестициите у нас остава непроменен -около 18 млрд. лв. годишно, с пик през 2008 г., когато са 24 млрд. лв., но това е предимно благодарение на местните инвестиции, т.е. на инициативата на българския предприемач. Това каза изпълнителният председател на БСК Радосвет Радев на пресконференция днес, по време на която бяха представени резултатите от анализ на чуждестранните инвестиции в България в периода 2007-2017 г. Анализът е разработен от експертен екип на БСК, с ръководител Камен Колев – зам.-председател на камарата.

Данните показват, че само за десет години преките чуждестранни инвестиции са намалели 10 пъти в абсолютна стойност и 14 пъти като процент от БВП. От 17,7 млрд. лв. през 2007 г. те падат на 1,8 млрд. лв. през 2017 г., а като процент от БВП - от 28% през 2007 г. намаляват до 2% през 2017 г. „Вече дори средствата от емигрантите са повече от чуждите инвестиции“, каза Радосвет Радев. И е съвсем прав.
Investor.bg редовно публикува данни на БНБ, според които тази тенденция е факт от поне една петилетка. За цялата 2017 г. сънародниците ни, които работят зад граница, You are not allowed to view links. Register or Login над 1,15 млрд. евро. Това е с 284 млн. евро повече отколкото през 2016 г., когато сумата на преводите възлизаше на 869 млн. евро. За цялата 2017 г. чуждестранните компании са инвестирали в България 901,9 млн. евро.
Според бизнеса атрактивната данъчна среда у нас не е достатъчен стимул за чужди капиталовложения. „До скоро имахме конкурентно предимство по отношение на качествената работна ръка, но сега и това предимство е под въпрос, защото работници не достигат“, каза още Радосвет Радев.
Нещо повече, за периода 2007-2017 г. всички страни на Балканите са влошили показателите си и привлекателността си за чуждестранни инвестиции, което е резултат от световната финансова криза и международната конюнктура, но спадът в България е най-осезаем, коментираха от БСК. Докато в Турция, Румъния и Хърватия намаляването на обема инвестиции е наполовина спрямо обемите от 2007 г., то в нашата страна спадът на инвестициите е 12 пъти спрямо 2007 г. Страната ни е на последно място от изследваните съседни страни по обем инвестиции и след Сърбия и Хърватия по интензитет на инвестициите.

„Страната не използва в достатъчна степен външен инвестиционен ресурс за ускоряване на растежа в икономиката в сравнение с другите страни в региона. Показателен е примерът с Гърция, която изпитваше финансови и икономически затруднения в разглеждания период, бе подложена на специфични мерки на ограничения, но инвестициите в нея нарастват над три пъти от 0,6% от БВП през 2007 г. на 2% от БВП през 2017 г. Сръбската икономика, сравнима по размер с българската, привлича почти двукратно по-голям обем външни инвестиции“, пише в анализа.
Камен Колев припомни, че оптималното ниво на преките чуждестранни инвестиции за всяка една икономика е около 10% от БВП, докато у нас те не надхвърлят 2% от БВП. Според зам.-председателя на БСК най-важните фактори за инвеститорите са спокойствието и сигурността, а това означава стабилна (без чести промени) нормативна уредба, гарантирана сигурност на собствеността и качествено правораздаване, ниско ниво на регулиране и качествено административно обслужване, вкл. електронизация на административните услуги. Другата важна предпоставка за взимането на положително инвестиционно решение е наличието на работна ръка. Затова първостепенната ни задача е да осигурим достатъчно (и като брой, и като количество) квалифицирани кадри, особено за новите технологични производства, категоричен е Колев.
Добрата инфраструктура също е от съществено значение за всеки един потенциален инвеститор, коментираха още от БСК. Ще припомним, че лоши примери в този контекст, за съжаление, не липсват. Само преди няколко месеца германският холдинг Multivac Group, специализиран в производството на вакуумни опаковки, етикетиращи машини, системи за контрол и инспекция, както и роботизирани опаковъчни линии, You are not allowed to view links. Register or Login. По време на церемонията от висшия мениджмънт на дружеството се оплакаха пред медиите, че в обекта има често прекъсване на тока, а откриването на завода се е забавило с близо 8 месеца заради инфраструктурни проблеми с газифицирането и захранването с електроенергия.

Според анализа на БСК водещ инвеститор в България през 2017 година е Холандия (885 млн. евро), следвана от Германия и Швейцария – с около 130 млн. евро всяка. С добри позиции са и съседните ни страни – Турция и Гърция – с по около 80 млн. евро всяка. Нестабилната икономическа ситуация в Турция и спадът на турската лира могат да доведат до допълнително нарастване на турските инвестиции у нас.
Значителен е делът на отрицателните инвестиционни потоци от Чехия (-301 млн. евро), Австрия (-142 млн. евро) и Норвегия (-70 млн. евро) през 2017 г.
За първото полугодие на 2018 г. спрямо същия период на 2017 г. спадът на инвестициите се задълбочава 2 пъти (от 487,2 млн. евро на 246,2 млн. евро), посочват още от камарата.
Сривът се дължи предимно на отрицателния поток на дяловия капитал в капитала и резервите на българските дружества, коментираха още от работодателската организация.

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3377 on: October 01, 2018, 21:18 »
За 50-60 милиона на лобното място на Илия Павлов се строи 100 (сто) метров паметник – небостъргач

Небостъргач ще заеме лобното място на Илия Павлов точно 15 години след показното и неразкрито до днес убийство на най-богатия българин в самото начало на 21-ия век.[/size
При това проектът е на неговия заместник в групировката Николай Вълканов.
След застрелването той стана собственик на Минстрой – холдингът за природни ресурси, който беше на Павлов и неговата Мултигруп.

Напомняме, че фирмата построи Сарая на Доган в Бояна, плати му прочутия хидроложки хонорар, а от друга страна Вълканов е много близък с премиера Борисов.


Снаха на бившия зам. на Илия Павлов е фолкпевицата Лия, любовницата на убития в също неразкрит атентат генерал в борческата групировка ВИС – Маймунека. Дамата е изпълнител на парчета като Митничарю, митничарю и Мъж като магия, има и дуети с осъдения ромски славей Кондьо.
„50-60 милиона”, както пише иронично Капитал, е предвиденото вложение в небостъргача: „Офис кулата на Вълканов ще е малко над 100 метра, а големият жилищен блок на Артекс ще е 75 м – срещу друг негов висок проект – до Маринела, текат протести в Лозенец.В момента най-високата сграда в близост до метростанция Г. М. Димитров е част от комплекса Софарма тауърс на друг олигарх – Огнян Донев, с височина 85 метра.Инвеститор в проекта е Бългериън еко проджектс, в което акционери с равни дялове са Николай Вълканов и двете му възрастни деца. Общата разгъната площ на небостъргача NV Tower (вероятно по името на собственика) е 46.5 хил. кв.м, а височината – 75 метра. Реално това са 19 етажа, но над тях ще има архитектурни елементи, например покривни градини, до 106 м. Проектът е на А&A архитекти, строител е Минстрой холдинг.Разчистването на терена започна през септември, а по план сградата ще бъде завършена в срок от 2 години. Пред Капитал Николай Вълканов коментира, че инвестицията в сградата е в порядъка на 50 – 60 млн. лв.В NV Tower 13 от етажите ще са заети с 24.6 хил. кв.м офис площи, като по думите на инвеститора част от тях ще се използват от собствените фирми, а останалото ще се отдава под наем. На последните три етажа от сградата проектът предвижда жилища, разположени върху 2600 кв.м, заедно с общи части и складови помещения. На партера ще има заведения за хранене и търговски обекти, вторият етаж ще разполага със СПА, спортен център и конферентен блок, а третият ще бъде технически етаж. Триетажен паркинг с РЗП 11.2 хил. кв.м. и капацитет 252 паркоместа ще бъде изграден под земята. По документи има предвидени и 66 места за паркиране в съседния парцел при централата на Минстрой.You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3378 on: January 19, 2020, 21:38 »
Селям братя и сестри помаци. През тази година от 20 до 28 юни ще се проведе европейското първенство по футбол за малцинства. Първенството носи името Европеада и ще се проведе в южна Австрия, където като домакин ще бъде тамошното словенско малцинство. Ние, няколко човека, решихме да се заемем с организиране участието на помашки отбор, който да представи нас помаците. За тази цел са необходими финансови средства. Нашият многоуважаван брат - аго Али Качан откри банкова сметка. Средствата са необходими за закупуване на футболни екипи, транспорт до Австрия и обратно, преспиване и храна за 8 дни. Драги братя и сестри, нека да направим тази прекрасна идея реалност. Участвайте в набиране на необходимите финансови средства. Аллах да ви дари с благодат.

УниКредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG48UNCR70001523868624За повече информация относно Европеада вижте тук: You are not allowed to view links. Register or LoginEuropeada 2020 - together uniqueThe European football championship of the autochthonous, national minorities organised by the Federal Union of European Nationalities (FUEN) will take place for the fourth time already.europeada.eu

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3379 on: January 30, 2020, 23:58 »
 
You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login 
You are not allowed to view links. Register or Login

 You are not allowed to view links. Register or Login
  И това въпросният безмълвен ЕП го допуска да се случи, да бъде късно и хвърляно турското знаме. Но яко въпросният примитивен тип скъса израелското знаме, същият този сега безмълвен ЕП няма да е безмълвен, ами един през друг ще се прескачат за да заклеймяват този позорен както винаги се изразяват акт. Но нали сега знамето и на Турция е скъсано и хвърлено на земята, няма звук, но постоянно за морал и ценности приказват този тези същите европейци. Ето им ги ценностите на европейците. За турският флаг си мълчат, но са израел никога не си държат езика зад зъбите когато е за негова защита. Инак за глухи и слепи когато става на въпрос за израелските престъпления. За гърците са същите европейците. Когато е за техните нарушения на международното право, европейците си траят. Но когато Турция си брани интересите в средиземноморието, европейците не си мълчат, напротив, винаги вземат гръцката страна, но се сърдят като малки деца когато Турция не се съобразява с капризите им, и в разрез си отстоява правата. Ами време им е на гърците и европейците да свиквате понеже това и е стила на Турция. Нали така онова лигаво мекотело имамоглу се е изказал са карането си на ски, вместо да е сред пострадалите хора в Елязъг. Ами тогава е време и те да свикват с новите турски реалности и норми на реципрочно поведение. И къде са били депесарите? За да му кръцнат със зъби на този нагъл грък? Или те в такива случай са българи, или пък руснаци на българска служба едновременно. Но инак когато е за килипира са тюрки, възползвайки се от Турция когато е само за облагите като гласоподаватели. Защото именно от гласовете идващи от Турция са европейски депутати тези депесарски негодници. Но сега гузно си мълчат депесарите. Срам са тези от дпс за тюркският род, независимо Дуло ли сме, или Ашина... (Aslan Türk)

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3380 on: January 31, 2020, 00:03 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3381 on: January 31, 2020, 00:04 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3382 on: January 31, 2020, 00:06 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3383 on: February 05, 2020, 14:44 »
 Словакия каза НЕ на исляма и го забрани със закон!           

    You are not allowed to view links. Register or Login      Парламентът в Братислава одобри законопроект, който ефективно ще предотвратява исляма да бъде регистриран, като официална религия в близко бъдеще.
 От премиер минисърът Роберт Фицо, който е член на Словашката национална партия предложи законопроект, който е приет сряда, предава Ройтерс.
Законът беше одобрен с мнозинство от две трети в парламента, включващ дори двете управляващи опозиционни партии. В новия закон се посочва, че последователите на тази религия няма да получават държавни субсидии и няма да имат право на свои собствени училища.
Прагът за узаконяване на религиозна общност в Словакия е 50 000 последователи, спрямо предходната година от 20 000 души, които могат да получават официален статут.
В момента 62% от 5,4 милионното население на Словакия са римокатолици. В Словакия крайнодясната народна партия Нашата Словакия искаше да вдигне летвата до 250 000 души, но предложението им беше отхвърлено от мнозинството.
 
"Ислямизацията започва с кебап и той вече е в ход в Братислава, нека да прекъснем това, за което можем да съжаляваме след 10 години", заявява председателят на Словашката национална партия Анджей Данко цитиран от Ройтерс."Ние трябва да направим всичко възможно, за да няма нито една построена джамия", допълва политикът.Според последното преброяване на населението, ислямът има около 2000 последователи в Словакия, съобщава Ройтерс, като добавя, че няма озаконени джамии в централна Европа.
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3384 on: February 17, 2020, 21:11 »
 Покойният проф. Божидар Димитров: Три неща, които може би не знаете за руско-турската война

 Прочутата картина “Опълченците на Шипка” – оказва се, че народният поет Вазов
 съвсем не е митологизирал историята на битката за върха.
Проф. Божидар Димитров
1. На колко хора е известно, че освен в българските земи войната се води и на
 още два фронта – в Кавказ и във водите на Черно море.
На фронта в Кавказ военните действия при това започват още в първия ден от обявяването
 на войната (12 април 1877 г.), докато в българските земи чак след два месеца (10-15
 юни).
В Кавказ 120-хилядна руска армия начело с генерал Тергукасов нахлува в Османската
 империя, настъпва с няколко десетки километра, но е разбита. Турците преминават
 в контранастъпление, нахлуват на територията на Руската империя и обсаждат град
 Ереван. Като извършват и “репетиция” за арменския геноцид от 1915 г., избивайки
 до крак няколко десетки хиляди арменци в Алашкертската долина. Русия повежда резерви,
 деблокира Ереван и отново пренася войната в турска територия. Но тук се спъва
 в крепостта Карс, която подобно на Плевен в България спирпа настъплението на руснаците.
 Плевен и Карс падат почти едновременно. На този фронт русите трябва да се справят
 в тила си и с въстанически отряди на чеченци, абхазци, черкези и татари,
вдигнати на
“джихад” от
турското
разузнаване
Военни действия се развиват и в Черно море. На пръв поглед положението е трагично
 за русите. Загубла Кримската война в 1856 г. съгласно клаузите на Парижкия мирен
 договор Русия, няма право да има военен флот в Черно море. Турските броненосци
 безпрепятствено се появяват пред Одеса, Севастопол и Новоросийск и ги обстрелват.
 Русите въоражъват десетина търговски кораба с оръдия и под командата на адмирал
 Макаров дръзко се хвърлят в бой. А и поставят мини. Не толкова оръдията, колкото
 мините подплашват турското адмиралтейство и то прекратява рейдовете си по руските
 брегове.
2. В началото на войната руското командване прави груба стратегическа грешка,
 като подценява турската способност за съпротива както в Кавказ, така и в България.
Петербургските стратези смятат, че щом руският войник се появи на юг от Дунав,
 турската армия ще се разпадне и турските войници ще бягат презглава във всички
 посоки. Затова срещу 450 000 души турска армия в Европа изпращат само 260 000
 войници и офицери. При това, полеви войски от крайните южни губернии – Одеска
 и Херсонска.
Те са въоръжени
с остарели пушки, които имат два до три пъти по-малка скорострелност от масовата
 турска пушка “Пибоди-Мартини”.
Руските оръдия са бронзови топове от кримската война, а турските – стоманени
 оръдия “Круп”. Руските войски нямат дори интендантски части и полеви болници.
 И защо са им?
Войната е
замислена като
блицкриг – за 3-4
седмици
А планът за военните действия би разплакал и юнкер – първокурсник от военната
 академия на Руанда-Бурунди.
Той предвижда от 260 хиляди само 190 хиляди преминават Дунав, по голямата да
 сдържа двете турската армия в Северна България (60-те хиляди на Осман паша в Плевен
 и 125 хиляди в четириъгълника крепост Шумен – Русе – Силистра – Варна,
а един преден
отряд да хукне
напред и бързо
да стигне Одрин От опита от предишните войни русите знаят, че превземат ли Одрин,
 турците искат мир. И този отряд, моля ви се, е само от 14 хил. души, от които
 половината са смятаните за недееспособни български опълченци. Пушките им “Шаспо”
 са още по-остарели от тези на руснаците.
На пръв поглед всичко се развива добре. Месец след преминаването на Дунав командващия
 на предния отряд генерал Гурко прекосява дунавската равнина, преминава Балкана
 през Хаинбоаз, превзема Казанлък, преминава Средна гора, овладява и Стара Загора.
 Конните му разузнавалетни ескадрони вече гледат минаретата на одринските джамии.
 Загубите му оттогава да само трима ранени.
В следващите дни идва неизбежната катастрофа. На 8 и 18 юли руските атаки на
 Плевен са удавени в кръв. Русите губят 16 хил. бойци. Турците само 2000. Само
 двете турски армии имат вече повече бойци от преминалата Дунав руска войска. А
 срещу Гурко и неговите 14 000 е прехвърлена 40-хилядната турска армия на Сюлейман
 паша. Това е елитна армия от планински стрелци, току-що сломили не по-малко добрата
 черногорска армия.3. Знаете ли, че Шипка не е патриотичен мит. Знаете ли, че Иван Вазов не преувеличава, когато казва в известното си стихотворение,
 че на Шипка не само си спечелихме свободата, но спасихме от унищожение руската
 армия и “царя дори”.
Случва неведнъж в историята на войните
една сравнително
малка част да
спечели в своето
сражение цялата
война
Имаше го и в нашата по-късна история. Девета плевенска дивизия 1918 г. в състав
 само от 34 хил. бойци – числеността на цялата ни армия е 1 млн. души, спечели
 сама битката при Дойран. И с това постигнахме благоприятното Солунско примирие,
 спожред което България нямаше да бъде окупирана от войски на балканските си съседи
 – сърби, гърци и румънци.
Каква бе военната ситуация към 20 юли? Русите си даваха сметка, че дори само
 двете турски армии можеха да ги размажат. А турският флот на Дунав (44 канонерки
 със 77 оръдия) можеше да разруши единствената им връзка с Румъния – моста при
 Свищов. Петима руски генерали са опаковаха багажа, обявиха се за болни и отидоха
 да се лекуват в Румъния. Императорът заповядва да бъдат арестувани и съдени за
 дезертьорство. Разжалвани са и пратени в Сибир.
Но тук върхоното турско командване направи груба грешка, заповядвайки комбинирата
 атака на дунавския флот и северните турски армии да започне едва когато армията
 на Сюлейман мине Балкана, т.ест. подсигури победата си с трета армия. Не е трудно
 да се прогнозира какво щеше да се случи. Сто и петдесетхилядната руска армия нямаше
 дори и да успее да се оттегли зад Дунав и щеше да копитулира. В Русия след всяка
 неуспешна война избухва революция и цалят щеше да бъде свален. Русия едва ли щеше
 да повтори кампанията, а българският народ щеше да бъде изклан като арменците
 през 1915 г. и гърците в Мала Азия през 1922 г.
И така по волята на съдбата Сюлейман паша тръгва към Шипченския проход. Там сме
 само ние – 7000 български мъже от опълчението и от отделни части от Брянския и
 Орловския руски полкове. Останалите руснаци са изпратени на Хаинбоаз. Радецки,
 командващ отбраната на Балкана, правилно преценява, че Сюлейман би трябвало да
 мине през този лесен проход. Между другото, Сюлейман може да мине Балкана през
 още 15 прохода на Стара планина без да изгуби и един войник – те са в турски ръце.
 На ден-дна дни път са и Карнобатският, и Сливенският, и Айтоският, и Троянският,
 и кой ли още не прохода. Но той тръгва към Шипка. Казват, за да си отмъсти за
 боя, който яде от опълчението при Стара Загора.
Щабните му
офицери тайничко
го подиграват,
че пет часа “раите” са му скъсали шушоните от бой.
На Русия трябва около месец да докара до Дунав елитните си части – 12 гренадирски
 дивизии, артелерийските си корпуси и т.н., въоръжени с модерно оръжие. Но Сюлейман
 на 9 август, когато започва атаката на Шипка, е само на 2 дни път от Дунавската
 равнина. На 9, 10 и 11 август бойците от останалото сам опълчение на Шипка са
 изправени пред страшна дилема. Във всички времена и епохи военният дълг се смята
 за изпълнен докрай, ако войните измрат до един, вражавайки се с врага. Опълченците
 нямат право дори да измират. Тогава Сюлейман пак ще мине Балкана и с русите, и
 с българите е свършено. Те имат само една възможност – ПОБЕДА. И постигат тази
 ПОБЕДА. Със скапаните си музейни пушки, с камъни, дървета, труповете на загиналите.
 Не е прав дядо Вазов, че в последната атака на 11 август щял да падне “заветният
 хълм”, но
пристигналите
105 казаци на
Радецки спасили
положението
След последната отбита атака турците бягат като луди към лагера в Шейново, а
 опълченците, вдигнали се самоволно в контраатака, се бият… с офицерите си, като
 се мъчат да ги върнат в окопите, за да не бъдат отрязани от върха от нови турски
 части. Все пак турците са 35 000, а ние само 6500.
След Шипка турските усилия замират. Шипка спечелва не един, а нямолко месеца,
 през които руснаците си осигуряват и голямокалибрената артилерия, и гренадирите,
 и казашката конница. И почват да млатят турците по всички правила на военното
 изкуство. И ги довършват, отново не без наша помощ.

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3385 on: February 28, 2020, 12:43 »
Ха честито на Европа! Милиони на гости ви идват!
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3386 on: February 28, 2020, 12:51 »
Въпреки че съм заклет Кемалист, Ердо вече взе да ми харесва!

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3387 on: March 02, 2020, 22:56 »
Да честетим празника на приятелите ни християни с Баба Марта и пожелам да им носи здраве, щастие и успех в живота! От екипа.

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #3388 on: March 02, 2020, 22:59 »
За “приятелите“ дето не харестват мюсюлманите да гледат добре тези видеа на червените братушки какви ги вършат в Сирия.

You are not allowed to view links. Register or Login

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42