Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (93/678) > >>

Rasate:
26-годишен си купи "Кремиковци" за 316 млн. лева

Младеж на 26 години извади 316 милиона и купи част от „Кремиковци“. Лъчезар Варнаджиев е новият собственик на обособена част от фалиралия металургичен комбинат.

Той придоби имуществото чрез фирмата си „Елтрейд къмпани“ ЕООД, която е регистрирана на 8 март 2011 г. в София, сочи справка на Dnes.bg в Търговския регистър.

Адресната регистрация на фирмата е на столичната улица „Перник“ 120. Компанията беше единствената, която депозира документи за участие в явния търг за продажба на предзаводската и производствената площадка на металургичния комбинат "Кремиковци" заедно с активите, свързани с производствената дейност на
комбината, намиращи се на територията им, съобщи синдикът на дружеството Цветан Банков.

Проверка на Dnes.bg показа, че допреди половин година Лъчезар Валериев Варнаджиев е бил най-обикновен строителен инженер в компанията "Лупо инженеринг" ЕООД.

Бившият му шеф Стефан Цанев беше искрено изненадан от факта, че Варнаджиев е новият собственик на металургичния комбинат.

"Това е изненада за мен. Възможно е да става въпрос за друг Лъчезар Варнаджиев", не скри учудването си Цонев.

Бившите колеги на Лъчезар от "Лупо инженеринг" разказаха, че „доколкото знаят, в момента Лъчо е служител на фирма „Надин“.

Фирма „Надин“ се занимава с преработка на черни и цветни метали. От централата й съобщиха, че Лъчезар Варнаджиев днес е „твърде зает“.

Новият собственик на „Кремиковци“ ще влезе във владение, след като плати сумата в срок и когато Софийският градски съд излезе с постановление за възлагане.

Тогава собствеността върху обособената част се прехвърля на "Елтерейд къмпани".

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/04/12/26-godishen-si-kupi-kremikovci-za-316-mln-leva.116011

Прочетох статията и се шашнах-България е страната на далаверата.Един служител във Фирма започнал оня ден работа регистрирал фирма само и само да грабне Кремиковци.Абе братче от дека са тия пари със заплата 600-800 лева в тая фирмичка и изведнъж не един милион,че да си спечелил от ТОТО-то,а направо 316 мил.Дами и господа -това момченце е поставено лице на някой,който се крие зад гърбът му и има полза от това.А единственият вариант да се крие истинският купувач е да има конфликт на интереси или злоупотреба с влияние. ;)

Rahmie:
Катастрофата във Фукушима се изравни с Чернобил

EvroPOMAK:
Епархия купи хотел в Гоце Делчев за 1,3 млн. евро   8)
коментари/14 13 април 2011, 21:43

Гоце Делчев, България
изпрати на приятел   
Митрополит Натанаил Договорът е подписан от неврокопския митрополит Натанаил
Неврокопската епархия си купи хотел и 4 дка прилежаща земя в Гоце Делчев за 1,3 млн. евро. Преди дни пловдивската фирма “Акум”, собственик на хотел “Неврокоп”, сключила сделката за покупко-продажба с фирма “Непар”, която е изцяло с капитал на Неврокопската епархия. Договорът бил подписан от митрополит Натанаил, пише "24 часа".

Сделката била в съответствие със закона за вероизповеданията, който разрешавал създаването на търговски дружества.

Пловдивската фирма имала проблем с издръжката на хотела и го обявила за продажба. Сключила предварителен договор с фирма “Меркез" от Гоце Делчев, но в последния момент хотелът станал собственост на неврокопската епархия.

Собственикът на “Меркез” Мехмед Капанък е общински съветник от ДПС. Има месопреработвателен и колбасарски цех и недвижими имоти в Гоцеделчевско.

“Имах предварителен договор с “Акум” и бях дал 100 хил. евро капаро. Трябваше до 20 дни да стане сделката. През това време оправих документите за банков кредит. Изведнъж при мен дойде управителят на пловдивската фирма и ми каза, че хотелът вече е продаден. Върнаха ми капарото и още 100 хил. евро неустойка”, обясни Капанък.

“Стана ми неприятно, но все пак не съм на загуба - получих чисти пари”, казва още той. Според него причината да го изпревари Неврокопската епархия е слух, че той иска да строи джамия до хотела.

“Никаква джамия не съм искал да строя. Не съм приятел на Доган, както се говори в града”, каза Капанък.

“Няма какво да кажа. На когото искам ще продам хотела си”, каза управителят на фирмата-продавач Любен Гочев.

“Продавачите от “Акум” бяха взели решение да дарят на митрополията земята под хотела, която е над 4 дка, тъй като някога тя е била църковен имот. После предложиха за хотела тази атрактивна цена и епархийският съвет взе решение да го купи. Дойде ни непредвидено и извънредно, но взехме заеми и сключихме сделката чрез търговското ни дружество “Непар”, обясни митрополит Натанаил.

По думите му на първо време хотелът няма да променя дейността си.
http://www.blitz.bg/news/article/105533?fb_comment_id=fbc_10150156037248178_15984712_10150156053343178#f164971dc41d17a

Leyla:
I tova ako ne e na etni4eska osnova zdrave mu kajete! Mnogo bogata e tazi eparhiq. Mai vsi4ko e pari i na principa "Ne gledai kakvo pravq,slu6ai kakvo ti kazvam", a na biv6iq sobstvenik ne mu pravi 4est da se darji taka. >:(

yusu:
    Прочетете коментарите под публикацията и ще усетите за какво става въпрос. Хората треперят от ужас само от един слух ,че в града им ще бъде строена Джамия. Итова не е единичен случай, винаги когато помак иска да купи място в този район му се отказва точно заради този страх от строеж на Джамии. В близкото село Баничан хората не продават имотите си на помаци за да не се заселят там и други и да го превърнат в " турско село".Въпреки ,че Г.Делчев вече половината е населен от помаци и голяма част от тях се смятат за вярващи, някога все ще се почувства нужда от такъв храм.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version