Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (11/678) > >>

tersid:

--- Quote from: Балканджия on October 07, 2010, 09:59 ---Терсид определено си прав, че има доста голяма доза показност и измислици в тази операция. Явно наистина някой иска да блесне. Но лично според мен аналогията на КараИбрахим с Възродителния процес е крайно не уместна. Ако литературата иззета от имама на Лъжница действително не представлява закононарушение , то той има пълното право да заведе дело за да защити опетненото си име! Но чак пък нечуван произвол също не мога да го нарека, има в държавата къде къде по големи произволи пред които това определено бледнее.

--- End quote ---
Що не спреш със лаладжийството и се не поразкараш. Тук се опитват да ни вменят обществена вина ,а ти ще ми говориш за лични регресни искове.
Набеждаването дори и лично да е , съдът не може да го измие ,защото  никой не може да възстанови  на един човек съкратения живот.
Тук не става въпрос за един имам или ходжа, тук става въпрос за всички нас , а когато има отношение към всички нас значи става Въпрос за Възродителен и Наказателен процес срещу религиозната свобода на помаците в България.

Hashashin:
Малко се вживяваш Терсид. Чак пък посегателство към религиозните свободи на когото и да било не виждам. В България се строят десетки джамии, има ислямски училища, свободно се провеждат изпити за хафъзи. Свободата на исляма е пълна. Ако обичаш не драматизирай излишно.
Също така според мене трябва да бъде направена и подобна операция срещу пловдивския митрополит, защото той определено шири верска нетърпимост и фанатизъм.

tersid:

--- Quote from: Балканджия on October 07, 2010, 10:26 ---Малко се вживяваш Терсид. Чак пък посегателство към религиозните свободи на когото и да било не виждам. В България се строят десетки джамии, има ислямски училища, свободно се провеждат изпити за хафъзи. Свободата на исляма е пълна. Ако обичаш не драматизирай излишно.
Също така според мене трябва да бъде направена и подобна операция срещу пловдивския митрополит, защото той определено шири верска нетърпимост и фанатизъм.

--- End quote ---
Ти преиграваш ,на митрополит Николай нищо му няма ,само дето прави чат- пат шизофренически изпълнения , но това не означава ,че трябва да му направят екшън. Просто нека да го оставят ,и  че му мине.
А ,разликата между Николай  и един наш мюсюлмански духовник е , че досега нито един наш  мюсюлмански духовник не си е позволявал да говори  за верска нетърпимост а камо ли и да направи нещо по този въпрос.Паралела ти е неуместен, един вид.

Hashashin:

--- Quote from: tersid on October 07, 2010, 10:34 ---А ,разликата между Николай  и един наш мюсюлмански духовник е , че досега нито един наш  мюсюлмански духовник не си е позволявал да говори  за верска нетърпимост а камо ли и да направи нещо по този въпрос.Паралела ти е неуместен, един вид.

--- End quote ---
За това си напълно прав.
Но за Николай не съм съгласен с теб. На него нема да му мине. От очите му лъха фанатизъм. Напия варненския може да е пиянка и женкар, но поне работи за разбирателството между религиите. С районния мюфтия редовно са заедно.

tersid:

--- Quote from: Балканджия on October 07, 2010, 10:40 --- За това си напълно прав.
Но за Николай не съм съгласен с теб. На него нема да му мине. От очите му лъха фанатизъм. Напия варненския може да е пиянка и женкар, но поне работи за разбирателството между религиите. С районния мюфтия редовно са заедно.

--- End quote ---
Балканжи ,изместваме новината. Но под секрет ще ти кажа ,че митрополит Николай когото много уважавам  ,поне казва това което му е на акъла и е искрен и освен това той е определен да замести дедо Максим.Така ,че недей се меси много много в делата на Църквата. ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version