Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (112/678) > >>

ibrahim65:
A+ | A-
Юзеиров носи фес в телевизия
Публикувана: Четвъртък, 11-ти Август 2011, автор(и): 24 часа онлайн; прочитания: 5071; коментари: 41

Братът на Али - Юзеир, също обича да парадира с фес.

Али Юзеиров се появи с фес в ефира на Нова телевизия, тъй като „ние протестираме и се борим за правата на турците в България", обясни той. По думите му, фесът е символ, "който не би трябвало да притеснява никого в България". Водещият на предаването го помоли да свали шапката. Юзеиров изпълни молбата и поздрави брат си на турски език.

Той обясни, че неговите права като мюсюлманин били потъпкани от българите в страната. Турците са 1,5 млн., каза Юзеиров.

По повод появата на брат му Юзеир Юзеиров по боксерки в Централната избирателна комисия, той повтори, че това е част от протеста им. Ние внесохме повече от 22 000 подписа в съда, за да инициираме политически проекти, които не са одобрени - обясни той и допълни, че не им оставало нищо друго, освен да се жалват на арменския поп.

Али Юзеиров уточни, че той ще се кандидатира за президент, докато брат му е шеф на предизборния му щаб.

Юзеир Юзеиров се сдоби вчера с обвинение за пране на 350 000 лева. Делото се води от Окръжната прокуратура в Търговище, която го разследва от година и половина. "Утре ще се яви в прокуратурата. Той е поискал преводач на турски език, който да преведе от български на турски обвинението на прокуратурата в града", каза Юзеиров.

„Ние редовно сме проверявани, редовно има дежурни невални пред апартамента ни, така че никой от нас не се е укривал", допълни още той.

"В кандидат-президентската кампания аз нямам опонент, ние ще воюваме срещу всички и нямам никакви различия с нито един български език. Кампанията си ще водя единствено на турски език", заяви кандидатът за президент от мюсюлманската партия.

„За мен ще гласуват най-малко двама - аз и брат ми", не пропусна да уточни Али Юзеиров.

A+ | A-
Публикувана: Четвъртък, 11-ти Август 2011, автор(и): 24 часа онлайн; прочитания: 5071; коментари: 41

Братът на Али - Юзеир, също обича да парадира с фес.

Али Юзеиров се появи с фес в ефира на Нова телевизия, тъй като „ние протестираме и се борим за правата на турците в България", обясни той. По думите му, фесът е символ, "който не би трябвало да притеснява никого в България". Водещият на предаването го помоли да свали шапката. Юзеиров изпълни молбата и поздрави брат си на турски език.

Той обясни, че неговите права като мюсюлманин били потъпкани от българите в страната. Турците са 1,5 млн., каза Юзеиров.

По повод появата на брат му Юзеир Юзеиров по боксерки в Централната избирателна комисия, той повтори, че това е част от протеста им. Ние внесохме повече от 22 000 подписа в съда, за да инициираме политически проекти, които не са одобрени - обясни той и допълни, че не им оставало нищо друго, освен да се жалват на арменския поп.

Али Юзеиров уточни, че той ще се кандидатира за президент, докато брат му е шеф на предизборния му щаб.

Юзеир Юзеиров се сдоби вчера с обвинение за пране на 350 000 лева. Делото се води от Окръжната прокуратура в Търговище, която го разследва от година и половина. "Утре ще се яви в прокуратурата. Той е поискал преводач на турски език, който да преведе от български на турски обвинението на прокуратурата в града", каза Юзеиров.

„Ние редовно сме проверявани, редовно има дежурни невални пред апартамента ни, така че никой от нас не се е укривал", допълни още той.

"В кандидат-президентската кампания аз нямам опонент, ние ще воюваме срещу всички и нямам никакви различия с нито един български език. Кампанията си ще водя единствено на турски език", заяви кандидатът за президент от мюсюлманската партия.

„За мен ще гласуват най-малко двама - аз и брат ми", не пропусна да уточни Али Юзеиров.

husein:
Това е един голям ден за турската демокрация в България. Днес ние пробихме блокадата, която беше наложена преди 130 г. Един велик ден, една велика победа, която искам да споделя с всички мои сънародници братя и сестри, които загинаха в борбата за нашето утвърждаване.
Това заяви опиталият се да създаде мюсюлманска партия Юзеир Юзеиров на влизане в следствената служба в Търговище, след като поиска преводач на турски език да преведе от български на турски обвинението срещу него, предаде БГНЕС.

Преди три дни той бе арестуван пред ЦИК, където се опитваше да подаде документи за кандидатурата на брат му Али Юзеиров за президент. От МВР уточниха, че срещу него има обвинение за финансова измама и е арестуван по искане на прокуратурата, защото нееднократно не се е явявал на призовките.
Оказа се, че той е обвинен за пране на 350 000 лева.
Дни по-рано, той предизвика скандал, след като се появи в избирателната комисия само по боксерки.

Днес Юзеиров заяви, че не знае какви са обвиненията му за пране на пари и ги определи, като смешни. Категоричен бе, че може да докаже доходите си до последната стотинка в джоба си.

"Днес ние поставихме на колене шовинистите в България, които в продължение на 130 години извършиха 12 принудителни преименования. Днес Република България за първи път в своята история осигурява преводач на турски език на свой гражданин. Това е голяма победа, която не е само моя", добави Юзеиров, който е съден и в Белгия за трафик на хора.

Пред журналистите мюсюлманинът каза стихотворението "Аз съм турчин", копие на "Аз съм българче": 

Аз съм турчин, син на турчин, роден съм като турчин
Във вените ми тече турска кръв, като турчин съм роден
И като турчин ще умра.
Да се нарека турчин за мен е голямо щастие (първа радост е за мене).

Вчера брат му - Али Юзеиров, заяви, че ще води кандидат-президентската си кампанията изцяло на турски и ромски език. Той се появи по Нова телевизия с фес на главата.

"Ако ДПС си бяха свършили работата, нас нямаше да ни има", заявиха братята пред ЦИК.

На 1 септември 2010 г. Юзеирови бяха осъдени от Районния съд в Попово за организиране на партия на религиозна основа и за провеждане на митинг-събрание за учредяването на партията Мюсюлман-демократичен съюз.
http://dnes.dir.bg/news/turchin-9257985

PNK2003:
Поредната провокация на Юзеирови... То вече и за децата всичко е ясно. 

Rasate:
Палячовци  ;D ;D ;D ;D

А фесът никога не е бил Турски,а е гръцки символ-затова Мустафа Кемал го махна. ;)

ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
Dragi mi Rasate imaş prebarzano izkazvane.
Bi bilo dobre da nadelqvaş nad çuvstvata si.

--- Quote ---А фесът никога не е бил Турски,а е гръцки символ-затова Мустафа Кемал го махна.
--- End quote ---

Fesat kato simvol na Osmanliite se nalaga po vreme na Mehmed II  kogato kapitan Koca Hüsrev Paşa zavraştaiki se ot pohoda do Maroko( na turski Fas) bil oblakal voinicite si sas vaprosnite fesova proizvejdani oşte togava tam, sultanat gi haresal i ot togava te stavat çast ot oficialnoto im obleklo.
V perioda ot 1832 g. do 1925 g.  fesat bil izpolzvan kakto ot voinici, slujeşti taka i ot naroda, çalmata bila izpolzvana predimno ot uçeni(mnogo obrazovani) hora.

--- Quote ---Fesin Osmanlılar tarafından kabulü, II Mahmud devrinde serasker ve Kaptan-ı Derya Koca Hüsrev Paşa'nın Akdeniz seferinden dönüşünde Fas'tan getirdiği fesleri Kalyoncu askerine giydirilmesiyle benimsenmiş ve yayınlanan bir tamimle resmen kabul edilmiştir
1832'den 1925 yılına kadar kullanılan fesi Tanzimat döneminde İstanbul'da sivil ve asker bütün görevliler giymiş, sarık yalnız bilginler ve din adamları tarafından kullanılmıştır Taşrada, sarık tercih edilmiş, bu sebeple de halk, fesli ve sarıklı olarak ikiye ayrılmıştır

--- End quote ---

Ot wikipedia
Фес (на арабски: فـاس [Fās], на френски: Fès) е град в Африка, Мароко.

Фес е третият по-големина град в Мароко след Казабланка и Рабат, с населението от 946 815 жители и един от Имперските градове на Мароко. Той е главен център на региона Фес-Булман. Икономиката на Фес се уповава на текстилната, хранително-вкусовата, дървообработващата и химическата промишленост, както и върху производството на килими. Градът е религиозен, културен, исторически и университетски център на Мароко. Има много музеи и забележителности. Най-голямата забележителност на града е старинния квартал Медина, включен в списъка на ЮНЕСКО.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D1%81

Riad Laaroussa, Best Accommodation in Fez, Morocco

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version