Български > Bестник

НОВИНИ - NEWS - HABER

<< < (13/678) > >>

tersid:

--- Quote from: sirrio on October 07, 2010, 13:44 ---Ти какво се опитваш да кажеш, че като си помак и мюсюлманин си над закона и никой не може да ти държи сметка за нищо ли? Щото току виж ще вземеш да се обидиш. Айде осъзнай се малко и не се самозабравяй.

--- End quote ---
Искам да кажа,че никой не може да бъде преследван и от полиция и прокуратура въз основа на предположения.
Иначе, никой няма право да ми държи сметка ,при условия че не нарушавам закона. Сметка може да ми се държи единствено ,ако съм го нарушил.
Дори и да имам намерения да го наруша Закона ,пак не може да ми се търси сметка,защото подсъдно е деянието ,а не намерението.
 Това се опитвам да  кажа,а това,че съм помак и мюсюлманин или какъвто и да съм ,не ме прави над Закона и над другите , но не е нормално Закона и служителите на Закона  да ме подценяват,защото пред Закона всички са равни ,но и закона трябва да се отнася справедливо и равно към всички. Айде осъзнай се малко и не се самозабравяй

sirrio:
А ти тогава откъде си сигурен, че въпросните имами не са нарушили закона? Никой не може да твърди това или противното, докато не завърши следствието или не се поизнесе съдът. Не е в твоите компетенции да преценяваш веднага кой е виновен и кой невинен. Затова си има съоветните институции - следствие, съд, прокуратура и т.н.

--- Quote from: tersid on October 07, 2010, 13:58 ---Искам да кажа,че никой не може да бъде преследван и от полиция и прокуратура въз основа на предположения.
Иначе, никой няма право да ми държи сметка ,при условия че не нарушавам закона. Сметка може да ми се държи единствено ,ако съм го нарушил.
Дори и да имам намерения да го наруша Закона ,пак не може да ми се търси сметка,защото подсъдно е деянието ,а не намерението.
 Това се опитвам да  кажа,а това,че съм помак и мюсюлманин или какъвто и да съм ,не ме прави над Закона и над другите , но не е нормално Закона и служителите на Закона  да ме подценяват,защото пред Закона всички са равни ,но и закона трябва да се отнася справедливо и равно към всички. Айде осъзнай се малко и не се самозабравяй

--- End quote ---

sirrio:
tersid, виж за какво става дума. Затова ти казвам да не бързаш да съдиш кой крив и кой прав.

Ходжа обучавал деца на радикален ислям

Главният ръководител на българския клон на ислямистката организация "Ал Уакф Ал Ислями" е ходжата на Сърница Саид Мутлу.

Това заяви наблюдаващият прокурор по случая от прокуратурата в Пазарджик Нели Попова след вчерашната операция на МВР и ДАНС в няколко селища, при която, според официалното съобщение, са открити голям брой пропагандни материали с радикално съдържание, проповядващи религиозна омраза и промяна на конституционно установения ред.

Прокурорката заяви, че Саид Мутлу и останалите членове на организацията са наблюдавани в продължение на 2 години, като за целта са използвани и специални разузнавателни средства.

По думите на Попова, българският клон е учреден в Истанбул и разполага с програма, "чиято дългосрочна цел е ислямизация". Финансирането на дейността се осъществява от Саудитска Арабия през Турция, като парите достигат до страната ни незаконно, добави прокурорът. Според Нели Попова, Саид Мутлу разполага с лектори, които обучават момчета и момичета срещу месечно възнаграждение, а подрастващото поколение се наблюдава от платени застъпници. Организацията разполага със свои квартири за пропаганда в Благоевград, Пловдив и София, каза още Попова.

http://dnes.dir.bg/news/imam-isljam-hoja-7220426?nt=4

tersid:
Благодаря ,Сирио.
Но виж какво пише на края в същатата статия дето ми я свеждаш.

"За установяване съдържанието на иззетата литература ще бъдат необходими няколко месеца, тъй като трябва да бъде преведена от арабски. По тази причина засега няма годни доказателства и срещу никого не са повдигнати обвинения".

http://dnes.dir.bg/news/imam-isljam-hoja-7220426

Е ,как са разбрали,че тези материали проповядват ненавист и промяна на конституционния ред ,и то без да са ги превели.

tersid:
Между другото ,признавам си ,че аз лично съм чел ислямски материали в които става въпрос за основите на Ислямската държава, но не се безпокой в тях 
за ненавист и за  подмяна на конституционния ред,въобще не става въпрос.Но ,това не ме прави "талибан" дотогава,докато не почна да проповядвам или да действам в тази насока. А ,така също съм чел материали и за основите на комунистическата държава ,основите на християнската държава ,,нацистката държава и . т. но  не съм нита комунист, нито християнин ,нито нацист като оня дето се изтъпани пред парламента с черна фанелка дето е станал за 4 ти километър и дето срами България .

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version