Български > Bестник
НОВИНИ - NEWS - HABER
PETER:
Реакцията по този банален случай е поредния пример че религията всъщност разделя хората.
А днес е рождения ден на Джон Ленън и неговата велика мечта.
Вижте я:
Представи си - Джон Ленън
EvroPOMAK:
--- Quote from: PETER on October 09, 2010, 22:52 ---Реакцията по този банален случай е поредния пример че религията всъщност разделя хората.
Вижте я:
--- End quote ---
Май, че дори и атеистите или и други кать "Петрето" можат да бъдат много прави, кога става въпрос - "да си представим" - за осъществеването на великата мечта на Джон Ленън "въобразена" през мечтите на хилядите или милионите независими мечти на Помаците или на Непомаците - видяни през умозрителните представи като Мюсюлмани или Християни , които искат да мечтаят за времето когато, ще бъде денят в който няма да съществува страх от поредното безпардонно нахлуване в душевното пространство на едните или другите от модерните еничери под диктовката на самовлюбени Баш Бабаити които да тършуват за Ислямски или за Християнски "фундаменталистични" инструкции и проповеди, разбираеми единствено за поредните месии с наличие на свръхконцентрирани мозъчни клетки в техните квадратни черепни кутии, търсещи призраци чрез уж поредното спасение на страната, а по-скоро водещо към тоталното и сриване в бездуховността, бедността, мизерията, необразоваността, наглостта и показността за да бъде изградено поредното светло бъдеще чрез бързо сразяване на врага у дома! 8) ::)
И след това, според поредната платинена мандатна плоча на Дж.Ленън, "да си представим" , че и чуващите и разбиращите тази мелодия отново решат да си зададат въпроса със зададен тон по същата музика и песен! ???
Защо стана така брье аркадашье, а не онака? :o
Аа, ливърпулската четворка да отовори отново с присъщият им припев - брье арканье, вий май чухте, амь що не разбрахте смисъла на песента, че тя, ни е сложна за разбиране като някоя стара песен помашка, ни е неразбираема като някоя нова строфа ахмашка ?!? ::)
И, после пак - що така ли стана, амь не онака? :o :-X ::) ;)
Nazmi:
--- Quote from: KaraIbrahim on October 09, 2010, 18:56 ---
Схващате ли какво става?Току-що управляващата партия в България изгуби,а ДПС си върна голяма част от електората измежду помаците.Същите онези помаци,които предоставиха записа на речта на Доган на медиите.И благодарение на който запис ГЕРБ в момента управляват и ДАНС,и прокуратура,и всичко останало.
На този свят няма ненаказано добро.
Също така няма и ненаказано зло.Та да му мислят управляващите на изборите.
Видео!http://www.youtube.com/watch?v=vk4oswDpUL8&feature=player_embedded#at=70
--- End quote ---
Nazmi:
--- Quote from: PETER on October 09, 2010, 22:52 ---Реакцията по този банален случай е поредния пример че религията всъщност разделя хората.
Вижте я:
Представи си - Джон Ленън
--- End quote ---
Петре,религиите НЕ разделят хората,а ги обединяват!
Ако не бяха религиите света отдавна да е забравен!
Както казвам това имам впредвит както Байрама,така и Рождество Христово и всички течения по света в днешно време.
Не ме разбирай погрешно,фанатизма и сектите са далеч от морала на обществото,но съгласи се,че в религиите се проповядва толерантноста,уважение към ближния!
Не знам защо не искаш да приемеш тази страна и си ПРОТИВ всички религии...!!!?????
deniz7:
http://bg.zaman.com.tr/bg/detaylar.do?load=detay&link=2811 Космонавтът не може да стане атеист “Хората в атеистичните общества не вярват много на загадъчните явления. Но в Космоса преживях няколко случки, след които стигнах до убеждението, че това е най-убедителното пространство за човешкия род и му дава важни духовни уроци”, казва казахският космонавт Талгат Мусабаев, който е роден и възпитан в ерата на Съветския съюз И при трите си завръщания от Космоса Мусабаев бил щастлив да връчи на президента Назарбаев казахстанското знаме, капсулата с късче казахстанска земя и Свещения Коран, които взимал със себе си.
Изгубил връзка, се носех в космоса
“Като хора, възпитани от атеисти, ние малко вярвахме на слуховете за загадъчни явления. Но в мен винаги имаше чувство на вяра. Научих това от баща си. Мисля, че знаете, че при всяко излитане в Космоса взимам със себе си и Свещения Коран. Разбира се, тогавашната ми постъпка не бе напълно осъзнато действие. Но сега разбирам мъдростта в постъпките си”, споделя президентът на казахстанската Национална космическа агенция. “Сред космонавтите не може да има атеисти”, казва той. Талгат Мусабаев обосновава твърдението си с думите: “Когато бяхме на космическа станция “Мир”, понякога се налагаше да излезем от космическия кораб и да работим навън. Веднъж, когато се прехвърлях от един в друг корпус, се скъса връзката, с която съм завързан и едната част остана в ръцете ми. Тоест летях в космическото пространство без контрол, свободно. Преживях шок. В този момент почувствах, че някаква сила ме тласка към другия парапет и успях да се завържа за него. Когато се върнах от Космоса здрав и невредим в дома си, за пръв път в живота си изрекох: “Бог е велик!”
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version